Co z protestem?

powód braku jednomyślności? Ci sami funkcjonariusze na tirach! Oni nie będą dokładać ze swoich do nas biedaków z innych stanowisk! Niech Cbś zrobi porządny nalot na tirowców a skarbówka niech dokładnie się im przyjrzy to zaraz odprawy będą wolniejsze i nasi Oligarchowie też przystąpią do protestu!Taka jest goła prawda!pozdrawiam!

I jak zwykle nikt ze ZZ nie odważy się zabrać głosu!!!
Ale gdyby im miała się stać krzywda to pewnie szybko by coś zorganizowali a tak siedzą cicho na dupie i nic nie robią.
Chrzanić takie związki!!!
Jak tak dalej pójdzie to w SC zostaną sami związkowcy (ze swoimi ciepłymi posadkami i wysokimi zarobkami) i dyrektorzy. A nikt nie będzie zapierdzielał za 1300 przez 3 lata.
Wystarczy popatrzeć na nabory. Jak ja się przyjmowałem to na jedno miejsce wpływało 300 - 400 CV, Obecnie 30 - 40, z tego na rozmowę i tak przychodzi połowa zaproszonych.
Pozdrawiam wszystkich MKC, piszcie CV i rozsyłajcie :)

Stalker2
PostWysłany: Nie Gru 09, 2007 11:34 am Temat postu:

Panie S. Siwy zapraszam do tematu Co z protestem!!!
Nie ma Pan nam nic do powiedzenia ???

większość funkcjonariuszy jest zniechęcona...zmęczona i niewierząca już w to , że cokolwiek może się zmienić...brak wiary w lepszą przyszłość jest przerażający...czytają komunikaty zwazków, zwieszają głowę i idą do swych zajęć...mój oddział protestuje...normalnie przejeżdża od 700 do 900 pojazdów na zmianę, teraz 400 do 500...ale protest, to juz tylko podkładka do wolniejszej pracy...okazja do chwili wytchnienia i nic więcej...nikt już nawet nie chce rozmawiać na temat protestu, małych zarobków, braku awansów, tego całego bagna...obojętnieją...cel protestu został osiągniety...nowe władze w związkach...nikt nawet nie podjął tematu...gorycz zapomnienia, gorycz bycia nikim, bo tak wynika z traktowania nas przez naszych przełożonych, związki, kolejne rządy, społeczeństwo...jak mówia stare mrówy : ale wy jesteście pierd...nięci, żeby ku...a za takie grosze tu zapie...lac, poje....ni jesteście...
zauważyliscie paradoks...ci co nas nienawidza, jedyni nas rozumieja...
jestem na tym forum od niedawna...czytam i czytam...czasem cos napiszę...na pierwszy plan wybija się brak szacunku nas samych do siebie, do kolegów, do pracy , którą się wykonuje...i juz przestałem sie dziwić...bo tak jest naprawdę...wszyscy na nas plują, więc dlaczego nie mamy pluć na siebie...skoro tak plują wszyscy,to muszą mieć racje...jak pisał łysiak : jedzmy gówna, przecież miliony much nie mogą się mylić...
nie wiem czy damy radę odbić się od tego dna...mam duże watpliwości...i nawet nie wiem czy warto próbować...

Stalker2 napisał:
Panie S. Siwy zapraszam do tematu Co z protestem!!!
Nie ma Pan nam nic do powiedzenia ???
Nowe władze Federacji ZZSC już w trakcie pierwszego spotkania otrzymały bardzo skonkretyzowane zapewnienia o poparciu naszych żądań od przedstawicieli wszystkich partii politycznych, w tym rządzących. Inicjatywa przedstawicieli partii politycznych, w tym także PO i PSL w przypadku jej wdrożenia byłaby dla nas satysfakcjonująca, w szczególności biorąc pod uwagę długi czas marazmu i pogarszającego się stale statusu prawnego, socjalnego i materialnego funkcjonariuszy. Dlatego będę przekonywał nowy KW do prawdziwej inicjatywy protestacyjnej z chwilą gdy okaże się, że jesteśmy zwodzeni, na co w chwili obecnej się nie zanosi.

Panie Siwy, myślę że ma Pan duże poparcie funkcjonariuszy, niech Pan tego nie zaniedba.Przy okazji proszę o przekazywanie konkretnych informacji , co do spotkań i to co z tych spotkań wynikło. W ten sposób unikniemy wszelkich spekulacji, a ludzie są zniecierpliwieni.

I jak zwykle zbliża się koniec roku i górnicy już zapowiedzieli że jeśli nie dostaną po 700 zł podwyżki to zrobią rozpierduche i strajk.
Gwarantuję ze szybko znajdą się dla nich pieniążki.

A MY co?
A My NIC!!!!
Jak zwykle :(

Kurde, jak ja nie dostanę podwyżki to mi Stara zrobi w domu taką rozpierduchę, że górnicy to przy niej mały pikuś :lol: :lol: :lol:
Nie wiadomo. Płakać? Czy się śmiać?

Ja akurat jestem pracownikiem skarbówki i zajrzałem tutaj z ciekawości...I powiem Wam, że mam wrażenie, że Wasze ZZ działają DOKŁADNIE TAK SAMO jak nasze...:(

Anonymous napisał:
ile wynoszą dziennie wpływy do budżetu?

Bo coś mi się wydaje że te 90 mln to kilka dni wpływów do budżetu PL

hehe, u mnie na Oddziale 3-4 mln. to wpływy za jedną odprawę, a bywa ich czasami 5-10 w ciągu jednej zmiany :lol:

w końcu ktoś sie podpali w ramach protestu, to moze zwrócą uwagę na nasze problemy, i tak kiedys bedzie - wpomnicie mój wpis....

W Korczowej była dzisiaj blokada przejścia, bo funkcjonariusze odprawiali samochody dokładnie, czyli wolniej znacznie obniżając tzw. normę. Niestety blokada była krótka. Przyjechał dyrektor, naczelnicy, kierownik oddziału i odblokowali przejście. Dyrektor powiedział kierowcom, że skieruje nowych funkcjonariuszy to rozładują kolejkę. Kierowcy ten żart kupili. Aby zwiększyć odprawy w ruchu towarowym na wywozie oczywiście trzeba ludzi umiejących obsługiwać zgłoszenia i odpowiednie systemy komputerowe. A kogo przysłał? Ludzi z Grupy Mobilnej - oni na pewno rozładują kolejkę. Skoro dyrektor twierdzi, że znajdą się funkcjonariusze do wsparcia przejścia, tzn., że są jeszcze możliwości kadrowe, czyli można kogoś oddelegować. To, dlaczego tego wcześniej tego nie zrobił? Bo w innych pismach do oddziałów pisze, że w IC oraz UC też są braki kadrowe.
A tak naprawdę pewnie postraszą ludzi, aby się sprężyli, bo przecież musi jechać... (później prokurator powie funkcjonariuszowi, "trzeba było odprawić mniej a dobrze").
Jakie to krótkowzroczne udawanie, że czasowe oddelegowanie rozwiąże problem. Boją się powiedzieć swoim przełożonym w IC i MF, co jest istotą problemu. Wiecznie nie będą piastować swoich stanowisk, a jak spadną niżej, to może zobaczą w czym problem.
Wpadli na pomysł, aby młodym funkcjonariuszom bez egzaminów, z krótkim stażem dać uprawnienia do pracy na stanowiskach Tax Free oraz wagach. Pewnie jeszcze powinni już znać odpowiednie przepisy. Przecież są szkolenia, dostępne są materiały, więc mogą zaglądać. Ale kiedy jak na osobówce też normę trzeba wyrobić, a na nowych komputerach nie ma Worda, aby otworzyć te materiały.
Nic nie wskóramy tym „NIBY PROTESTEM”. Brak wśród Nas solidarności. Jedna zmiana poważnie podchodzi do wezwań Komitetu „Porozumienie Białostockie”, aby dokładniej odprawiać przyczyniając się tym sposobem do zwiększenia kolejek, a następna zmiana przychodzi i wyrabia normę rozładowując kolejkę. Czyli jedni się podkładają, a drudzy ten wysiłek niweczą. Związkowcy rzucili pisemko Komitetu w tej sprawie i tyle ich inicjatywy zamiast zachęcać do wytrwałości.
NIC Z TEGO NIE BĘDZIE!
Obawiam się, że w przyszłym roku duże grono młodych opuści Służbę Celną.
Zarówno tych świeżo przyjętych, którzy liczyli być może na 3xmin krajową, jak i tych po egzaminach.
Czy taka rotacja dobrze rokuje dla Służy Celnej.

Na skarbowcach pojawiło się ogłoszenie, że ZZ służb podległych MF spotykają się 11 stycznia 2008 r. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), żeby podjąć decyzję co do dalszych działań... I krew mnie zalała....

Informacja na stronie skarbowców

"W związku z brakiem odpowiedzi na pytania związków zawodowych w sprawie podwyżek płac w służbach podległych Ministrowi Finansów, w dniu 11 stycznia 2008 roku odbędzie się spotkanie przedstawicieli Central Związkowych, na którym podjęta zostanie decyzja o ewentualnym proteście, jego terminie i formach.
W celu uzmysłowienia wagi działań służb skarbowych i celnych dla interesów państwa, ewentualna akcja protestacyjna powinna mieć charakter powszechny i maksymalnie dolegliwy dla dochodów budżetu państwa. Obejmować będzie (co najmniej) następujące działania:

 „strajk włoski” we wszystkich możliwych sytuacjach i formach (w tym: blokada przejść granicznych, „skrupulatne” przyjmowanie deklaracji i zeznań podatkowych, jednoczesne branie urlopów na żądanie w dniach nasilenia składania zeznań i deklaracji),
 manifestacja przed gmachem Ministerstwa Finansów połączona z blokadą przejść dla pieszych na ulicy Świętokrzyskiej (przez członków związków zawodowych nie zatrudnionych w Służbie Cywilnej i Służbie Celnej) – przewidywany także udział związkowców – górników z NSZZ „Solidarność” Region Śląsko-Dąbrowski,
 bieżące i ciągłe informowanie struktur kierowniczych Unii Europejskiej, że Rząd Rzeczpospolitej Polskiej podejmuje działania sprzyjające rozwojowi „szarej strefy” i wprowadzaniu do obrotu wartości pochodzących z niewiadomych bądź przestępczych źródeł a także przemytowi towarów akcyzowych na teren Unii Europejskiej (tak należy oceniać działania Rządu skierowane przeciwko aparatowi skarbowemu i celnemu w postaci zmniejszenia kwot uzgodnionych podwyżek, czy też planów likwidacji sankcyjnego opodatkowania nieujawnionych źródeł przychodów),
 oflagowanie i oplakatowanie urzędów.

Nie wyklucza się podjęcia działań protestacyjnych poszczególnych Central Związkowych w ograniczonej skali, ale jeszcze przed podjęciem decyzji o proteście wspólnym"

Back
Do góry