Co Tusk powiedział w Białej

takk

Wszyscy albo nikt...... po pierwsze tak mowia przepisy .... nie moze byc fc lepszy i gorszy .... w inny sluzba jest rowniez tak , ze niektorzy wykonuja robote papierkowa .... ale jesli sa funkcjonariuszami to maja emeryture.... Ponadto widze rozwiazanie , aby kazdy obligatoryjnie musial wypracowac okreslona liczbe godzin na granicy !!!!!!!

fox napisał:
AAAAA nagrodąąąąąąąą z oszczędności byłoooooo: kopu w żopu
Lepiej --- w poludniowej Izbie kier, naczelnicy wstąpili do MF o nagrody o utrzmanie systemow Zefir i innch (Celina ECS) i dostali od 1000 do nawet 10 000 zł razem okolo 200 tys niezle co -- zapytajcie p. Fołty.
MF Dep. SC im przyznał pismo SC-BS-8620-247/CW/07/14655z 9.11.2007

r napisał:
fox napisał:
AAAAA nagrodąąąąąąąą z oszczędności byłoooooo: kopu w żopu
Lepiej --- w poludniowej Izbie kier, naczelnicy wstąpili do MF o nagrody o utrzmanie systemow Zefir i innch (Celina ECS) i dostali od 1000 do nawet 10 000 zł razem okolo 200 tys niezle co -- zapytajcie p. Fołty.
MF Dep. SC im przyznał pismo SC-BS-8620-247/CW/07/14655z 9.11.2007

To byly nagrody

Mam dla wszystkich BARDZO WAŻNĄ WIADOMOŚĆ z pewnego źródła od naszych przedstawicieli co byli dzisiaj w Warszawie w naszej sprawie. Dzisiaj nikt nie chciał z nimi rozmawiać, ale oficjalnie jest ustalone, że rozmowy z naszymi przedstawicielami będą na 100% jutro. Ma być o tym INFORMACJA w TV.
TAK JAK NAM PRZEKAZANO jest prośba od przedstawicieli oczekujących na rozmowy, żeby UTRZYMAĆ AKCJĘ PROTESTACYJNĄ DO JUTRA.

Jest to informacja w 100% potwierdzona... Przekażcie to wszystkim telefonicznie, bo nie wszyscy mają NET !!!
Powrót do góry

size=24][/size]SZANOWNY PANIE PREMIERZE

CHCEMY WIERZYć W PANA OBIETNICE JESZCZE TYLKO KONKRETY NA

PAPIERZE I WRACAMY !!

ALE NIE DAJ SIE WPUśCIć W MALINY PRZEZ DYREKTORóW IZB CELNYCH

CALłA 16 JEST NA TYCH STANOWISKACH Z KLUCZA PIS!!!!

JESZCZE W CZWARTEK 24 NIE MIELI NIC PRZECIWKO BRANIU PRZEZ

LUDZI UROPóW NA żąDANIE W WEEKEND ZACZELI SZANTAżOWAć

PRACOWNIKóW ABY SZYBKO WRACALI W PONIEDZIAłEK DO PRACY BY

WYKAżAć SIE NA SPOTKANIU Z PANEM JAK TO SPRAWNIE ZARZąDZAJą I

PANUJą NAD PODWłADNYMI TAKżE SAMI PO CZęśCI ODPOWIEDZIALNI

SA ZA DOPROWADZENIE PRACOWNIKóW DO OSTATECZNOśCI

SZCZEGóLNIE żE OD PAżDZIERNIKA NIE OBCHODZIłY ICH NASZE

POSTULATY NAWET NIE ZAWRACALI SOBIE TYM GLOWY.

Anonymous napisał:
dla mnie osobiście wystarczy to o czym powiedział Tusk, mam mu tylko jedno za złe, że nie powiedział tego po spotkaniu ze związkami a po spotkaniu z przełożonymi których wielu z nas nienawidzi za ich nieudolności w zarządzaniu, prowadzeniu dziwnej polityki kadrowej, nagradzaniu i awansowaniu ludzi tylko wedlug sobie znanego klucza

Wejdzcie na stronę dziennik.pl, tam jest pokazane jak premier Tusk wchodzi na spotkanie z (jeszcze) jaśnie nam panującymi dyrektorkami (z nadania banana)..............zwróćcie uwagę na stwierdzenie "..........MAM SPOTKANIE Z NACZELNIKAMI BO TROCHĘ OD NICH ZALEŻY.....". i tu się zgadzam z panem premierem......trochę......tylko TROCHĘ!!!!

Żenada

Wejdzcie na stronę dziennik.pl, tam jest pokazane jak premier Tusk wchodzi na spotkanie z (jeszcze) jaśnie nam panującymi dyrektorkami (z nadania banana)..............zwróćcie uwagę na stwierdzenie "..........MAM SPOTKANIE Z NACZELNIKAMI BO TROCHĘ OD NICH ZALEŻY.....". i tu się zgadzam z panem premierem......trochę......tylko TROCHĘ!!!![/quote]

A od Nas oczywiście NIC!!!! O co w tym chodzi!!! Za 30 srebrników już sprzedali sie ( a przy okazji całą Służbę Celną) Banasiowi.... teraz wyciągają reke po następne srebrniki!!!

"Umarł król ... niech żyje król" - to ich motto.

Malenka prosba

Szanowni celnicy… nie jestem jednym z was, nie pracuje jako celnik ani tez nie mam z problemami waszej pracy nic wspólnego. Myślę, ze jednak troszkę znam nurtujące was problemy /celnik w rodzinie / Dlatego tez prośba – jeśli chcecie zyskać przychylność społeczną – przygotujcie się do wystąpień w mediach.
Na razie poziom argumentacji prezentowanych przez was jest żałosny – zniechęca zamiast jednać wam zwolenników.
Kilka praktycznych uwag powstałych na bazie wystąpienia p. Zająca w TVP/
1. Na apele o powrót do pracy – „Tak chcemy powrócić do pracy jak najszybciej. Apelujemy do rządu, aby nam to umożliwił. Jedynym naszym warunkiem jest PISEMNE porozumienie z rządem. Natychmiast po jego podpisaniu wracamy do pracy”.
2. Na fakt, ze premier zagwarantował realizacje postulatów – „Jesteśmy wdzięczni panu Premierowi za zainteresowanie się naszymi problemami. Kilka dni temu pan Premier stwierdził, iż gdyby miał taki guzik, który by odblokował granice to by go nacisnął. Otóż pan Premier ma taki guzik. Jest to polecenie podwładnym, aby rozpoczęli z nami negocjacje”.
3. Na stwierdzenie ze sprawy będą załatwione - „Chciałbym zwrócić uwagę, iż dotychczas nie było rozmów z przedstawicielami protestujących celników. Spotkanie pana premiera w Białej było spotkaniem szefa rządu z dyrektorami Izb Celnych i wojewodami, a wiec rządu z jego reprezentantami. Nie było natomiast spotkania z rzeczywiście protestującymi. Apelujemy o jak najszybsze rozpoczęcie takich rozmów”
Itd.

Re: Malenka prosba

Gosc napisał:
Szanowni celnicy… nie jestem jednym z was, nie pracuje jako celnik ani tez nie mam z problemami waszej pracy nic wspólnego. Myślę, ze jednak troszkę znam nurtujące was problemy /celnik w rodzinie / Dlatego tez prośba – jeśli chcecie zyskać przychylność społeczną – przygotujcie się do wystąpień w mediach.
Na razie poziom argumentacji prezentowanych przez was jest żałosny – zniechęca zamiast jednać wam zwolenników.
Kilka praktycznych uwag powstałych na bazie wystąpienia p. Zająca w TVP/
1. Na apele o powrót do pracy – „Tak chcemy powrócić do pracy jak najszybciej. Apelujemy do rządu, aby nam to umożliwił. Jedynym naszym warunkiem jest PISEMNE porozumienie z rządem. Natychmiast po jego podpisaniu wracamy do pracy”.
2. Na fakt, ze premier zagwarantował realizacje postulatów – „Jesteśmy wdzięczni panu Premierowi za zainteresowanie się naszymi problemami. Kilka dni temu pan Premier stwierdził, iż gdyby miał taki guzik, który by odblokował granice to by go nacisnął. Otóż pan Premier ma taki guzik. Jest to polecenie podwładnym, aby rozpoczęli z nami negocjacje”.
3. Na stwierdzenie ze sprawy będą załatwione - „Chciałbym zwrócić uwagę, iż dotychczas nie było rozmów z przedstawicielami protestujących celników. Spotkanie pana premiera w Białej było spotkaniem szefa rządu z dyrektorami Izb Celnych i wojewodami, a wiec rządu z jego reprezentantami. Nie było natomiast spotkania z rzeczywiście protestującymi. Apelujemy o jak najszybsze rozpoczęcie takich rozmów”
Itd.

Myślę, że to słuszna uwaga!

Re: Żenada

Anonymous napisał:
Wejdzcie na stronę dziennik.pl, tam jest pokazane jak premier Tusk wchodzi na spotkanie z (jeszcze) jaśnie nam panującymi dyrektorkami (z nadania banana)..............zwróćcie uwagę na stwierdzenie "..........MAM SPOTKANIE Z NACZELNIKAMI BO TROCHĘ OD NICH ZALEŻY.....". i tu się zgadzam z panem premierem......trochę......tylko TROCHĘ!!!!

A od Nas oczywiście NIC!!!! O co w tym chodzi!!! Za 30 srebrników już sprzedali sie ( a przy okazji całą Służbę Celną) Banasiowi.... teraz wyciągają reke po następne srebrniki!!!

"Umarł król ... niech żyje król" - to ich motto.[/quote]

NIC OD NICH NIE ZALEZY!!! KONIEC ZASTRASZANIA CZAS WYEGZEKOWAC SWOJE PRAWA!!!!
KONIEC Z POSŁUSZNYM WYKONYWANIEM BZDURNYCH POLECEN!!!!!!!
KONIEC!!!!!
JA JESTEM CZŁOWIEKIEM I JAKIS TAM NACZELNI(CZESTO Z PRZYPADKU) BEZ POWOŁANIA KTORY NAGLE ZMIENIA GADKE I WODA SODOWA MU UDERZA DO GŁOWY MA DECYDOWAC O KONCU PROTESTU!!!!
O NIE!!!
PROTEST TRWA PANIE TUSK

własnie kierowca chlapną na Super Stacji że TUSK prosił ich o sierpliwość bo jak zablokują granicę to pomogą celnikom

ONI SIĘ NAS BOJĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Strona Związkowa zadeklarowała gotowość do podjęcia negocjacji w każdym czasie. Warunkiem koniecznym do rozpoczęcia negocjacji jest posiadanie przez osobę reprezentującą stronę Rządową pisemnego pełnomocnictwa rzeczowego i finansowego do podpisania wynegocjowanego porozumienia.

Komitet Protestacyjny „Porozumienie Białostockie”

Zrzeszenie Związków Zawodowych Służby Celnej RP

Federacja Związków Zawodowych Służby Celnej

Rada Sekcji Krajowej Pracowników Skarbowych NSZZ „Solidarność” w Warszawie

K O M U N I K A T

W dniu 28.01.2008 roku w Warszawie odbyło się spotkanie przedstawicieli Związków Zawodowych działających w Służbie Celnej z przedstawicielami Ministerstwa Finansów. W trakcie spotkania strona związkowa otrzymała zaproszenie na spotkanie negocjacyjne w dniu 29.01.2008 roku o godz. 10:00 w gmachu Ministerstwa Finansów.

Strona Związkowa zadeklarowała gotowość do podjęcia negocjacji w każdym czasie także w dniu dzisiejszym, stwierdzając jednocześnie, że warunkiem koniecznym do rozpoczęcia negocjacji jest posiadanie przez osobę reprezentującą stronę Rządową pisemnego pełnomocnictwa rzeczowego i finansowego do podpisania wynegocjowanego porozumienia. Informacji o posiadaniu takiego pełnomocnictwa strona związkowa oczekuje w dniu dzisiejszym.

Wobec powyższego akcja protestacyjna trwa.

Podpisy zebranych przedstawicieli funkcjonariuszy celnych

Warszawa, dnia 28.01.2008 roku

-------------------------------------------------------------------------/

UWAGA : Do WSSC docierają informacje o uzupełnieniach kadrowych na granicy wschodniej funkcjonariuszami grup mobilnych izb wewnętrznych.

Przyznam, że nie rozumiem funkcjonariuszy skuszonych możliwością dodatkowego zarobku.

PROTEST TRWA NADAL !

wssc | 28.01.2008

Powrót do góry

Prawda nie podjęcia alokacji
MINISTERSTWO FINANSÓW

Departament
Kontroli Celno-Akcyzowej
i Kontroli Gier

CA4/0681/45/DDP/08/ Warszawa, 28 stycznia 2008 r.

Dyrektorzy Izb Celnych
wg rozdzielnika

W związku z sytuacją na granicy wschodniej polecam oddelegowanie funkcjonariuszy celnych Wydziałów Zwalczania Przestępczości, do izb celnych wskazanych w załączniku, do pełnienia służby w przejściach granicznych, w celu wsparcia pełniących służbę funkcjonariuszy celnych na czas niezbędny do przywrócenia płynności ruchu. Delegacje służbowe powinny rozpocząć się od dnia 29.01.2008 r. i potrwać do czasu przywrócenia płynności ruchu. W przypadku nieobecności w pracy funkcjonariuszy Wydziałów Zwalczania Przestępczości lub niewystarczającej obsady polecam uzupełnienie składu delegowanych funkcjonariuszami z innych komórek organizacyjnych.

Zał. 1 karta
Dyrektor Departamentu

Tadeusz Senda

Rozdzielnik:
1. w Katowicach,
2. w Krakowie,
3. w Łodzi,
4. w Poznaniu,
5. w Rzepinie
6. w Szczecinie,
7. w Toruniu,
8. w Warszawie,
9. we Wrocławiu.

Do wiadomości:

1. IC w Białej Podlaskiej,
2. IC w Olsztynie,
3. IC w Przemyślu.
MINISTERSTWO FINANSÓW

Departament
Kontroli Celno-Akcyzowej
i Kontroli Gier

Dyrektorzy Izb Celnych
wg rozdzielnika

W nawiązaniu do wcześniejszej korespondencji nr jw. polecam natychmiastowe oddelegowanie funkcjonariuszy celnych, do podjęcia służby na przejściach granicznych w dniu dzisiejszym.
Polecam ścisłe współdziałanie w tym zakresie Dyrektorów Izb Celnych delegujących funkcjonariuszy celnych z Dyrektorami Izb Celnych granicznych.

Dyrektor Departamentu
Kontroli Celno – Akcyzowej
i Kontroli Gier
/ - /
Artur Janiszewski

Rozdzielnik:
1. w Katowicach,
2. w Krakowie,
3. w Łodzi,
4. w Poznaniu,
5. w Rzepinie
6. w Szczecinie,
7. w Toruniu,
8. w Warszawie,
9. we Wrocławiu,
10. w Białej Podlaskiej,
11. w Olsztynie,
12. w Przemyślu.
MINISTERSTWO FINANSÓW

Departament
Kontroli Celno-Akcyzowej
i Kontroli Gier

MINISTERSTWO FINANSÓW

Departament
Kontroli Celno-Akcyzowej
i Kontroli Gier

Dyrektorzy Izb Celnych
wg rozdzielnika

W nawiązaniu do korespondencji nr CA4/0681/45/DDP/08 z dnia dzisiejszego w sprawie czasowego oddelegowania funkcjonariuszy do pełnienia służby w przejściach granicznych, polecam przekazać do Departamentu do godz. 16, informacji o liczbie oddelegowanych funkcjonariuszy. Następny raport o liczbie wysłanych grup mobilnych polecam przekazać o godz. 18 i o godz. 20 w dniu dzisiejszym. W przypadku braku obsady grup mobilnych proszę uwzględniać w delegacjach kadrę kierowniczą średniego szczebla.

Wz. Dyrektora Departamentu
Kontroli Celno – Akcyzowej
i Kontroli Gier
Zastępca Dyrektora
/ - /
Paweł Jakubowski

Rozdzielnik:
1. w Katowicach,
2. w Krakowie,
3. w Łodzi,
4. w Poznaniu,
5. w Rzepinie
6. w Toruniu,
7. w Warszawie,
8. we Wrocławiu.

Anonymous napisał:
własnie kierowca chlapną na Super Stacji że TUSK prosił ich o sierpliwość bo jak zablokują granicę to pomogą celnikom

ONI SIĘ NAS BOJĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Korsarz napisał:
Do koleżanek i kolegów f.c z całej Polski właśnie wróciłem ze spotkania z szefem S.C w Chełmie.Przyjechał do nas celników z Dorohuska dopiero teraz.Nie patrzcie na informację z TVN24, że wracamy do pracy.Jutro t.j 29.01.08 koledzy nasi (wypróbowani koledzy) będą ostatecznie negocjować z szefem S.C ostateczne rozwiązanie naszych postulatów,przynajmniej w części.Poczekajmy na informację od nich i uzależnimy nasze działania od ustaleń.Prawdopodobnie informację o tych ustaleniach przekaże Pani Iwona Fołta w tv i radiu.Pozdrawiam wszystkich ,którzy się do nas przyłączyli.DOROHUSK !Dziękujemy za to.Ze szlabanowym pozdrowieniem "Wschodni Korsarz".
P.S Mam prośbę do admina aby to szybko weszło na inne fora.

Back
Do góry