Co Tusk powiedział w Białej

arkan napisał:
Jak dla mnie to ja bym zrezygnował z podwyżki gdyby na stałe naczelnikom i dyrektorom po 1500 zabrali. a jakby jeszcze dali dyrektora wychłostać to bym na miesiąc z wynagrodzenia w ogóle zrezygnował.
Gdyby ich przydupasom jeszcze zabrać to dla nas by starczyło i rezerwy by nie trzeba ruszać

JAK PO GŁOSOWAŁA W SEJMIE

A NO TAK, że nad poprawką do budżetu na 2008, aby podnieść uposażenie w SC o 90 ml zł PO I PSL głosowała przeciw. JAK MYSLICIE teraz Premier TUSK jest wiarygodny ? jeszcze mu wierzycie !!!! Czemu nie spotka się z nami szarymi fukcjonariuszami tylko z dyrektorami, którzy mu nie pierdną.

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
co po ci prowokatorzy.
TUSK nie powiedział nic nowego to dalej stoimy

sam jesteś prowokator ja uważam, że powiedział tyle ile mógł powiedzieć, co chciałeś jeszcze usłyszeć?

kolejny CUD

Cały kraj stoi a mowa tylko o 5 przejściach. Zobacz ile w Gdyni kontenerów jest do rozładowania. Na placu miejsca nie ma praktycznie.

W środę to firmy dadzą celnikom podwyżkę bo to będzie im sie opłacało

Re: JAK PO GŁOSOWAŁA W SEJMIE

Anonymous napisał:
A NO TAK, że nad poprawką do budżetu na 2008, aby podnieść uposażenie w SC o 90 ml zł PO I PSL głosowała przeciw. JAK MYSLICIE teraz Premier TUSK jest wiarygodny ? jeszcze mu wierzycie !!!! Czemu nie spotka się z nami szarymi fukcjonariuszami tylko z dyrektorami, którzy mu nie pierdną.

A CO SLD ZROBIł DLA CIEBIE = ALOKACJA
PIS = SZCZEGOLNE WCIELENIE W żYCIE ARTYKUłU 25 I ZEORO PODWYżEK

Panowie Tusk nic konkretnego nie powiedział za to w TVN 24 pokazali jak jak PO z PSL obcieli nam te 500 zł które teraz wspanioaqomyślnie chcą nam dać a o emeryturach mnundurowych ni słowa
koledzy z UC Biała Podlaska i IC Biała Podlaska nie dajmy się zwieść ja jutro dalej idę na UŻ i niech mnie dyrekcja spróbuje za to ciągać mam to gdzieś.
Teraz albo nigdy rząd już ma pełne portki jutro inaczej będą gadać chyba że dotrą posiłki z głębi polski. Koledzy lioczymy na was nie przychoddzie na wschód proszę was.

PIS = SZCZEGOLNE WCIELENIE W żYCIE ARTYKUłU 25 I ZEORO PODWYżEK.

Masz 100 % raci, lecz chodzi mi o to, że chłop nie mówi całej prawdy, czemu nagle chce pokazać Polsce,że rząd jest taki dobry dla nas teraz jak jest protest.

sprawa jest prosta jak nie chca okreslić co daja czyli nic nie dają teraz wschód potrzebuje pomocy zachodu i wewnetrznych i przelewki sie skończyły...albo wypowiedzenie z pracy hurtowe ...rzad pogarsza tylko sprawę i to jest wina rzadu

Czyli że będzie tak... bedac wiecznie młodym celnikiem na rubieży (aplikant celny), dojadę sobie w zawiejkę 80 km do roboty rowerkiem- bo to zdrowo i ekologicznie, porewiduję w 30 st. mrozie przez 12 godzin oczywiście jak do tej pory bez posiłków regeneracyjnych, i wesół jako ta ptaszyna wrócę do dom na piechotę bo mi przemytnicy dętki pocięli.... aaa co tam będąc masochistą.... zajefajna robota

o tej konferncji sytaucja wg mnie wyglada tak :
- tylko my jako Służba Celna mozemy odparwic te samochody SG conajwzyej moze plomby sprawdzic ( nie jest mozliwe by weszli w nasze miejsce),
- premier wspomnial o platnych nadgodzinach zamiast wolnych dni w zamian ,
- moga jedynie prosic bysmy wrocili bo przynajmniej na chwile obecna jestesmy na granicy niezastapieni ,
- mowia tez o obostrzeniach dyscypliny by w przyszlosci do takich syucjaji juz nie doszlo ( wniosek z tego taki ze jesli teraz ten protest sie nie uda to mozemy zapomniec w przylosci o tej metodzie protestu),
- pozatym wszytko to o czym mowiono wczesniej 500 zl itp
- a no i apel by przestac chorowac,

Ja właśnie przedłużyłem L-4 niech Pan Tusk porozmawia z naszą reprezentacją, którą dzisiaj zrobił na szaro pod MF-e

Protest trwa!

Anonymous napisał:
PIS = SZCZEGOLNE WCIELENIE W żYCIE ARTYKUłU 25 I ZEORO PODWYżEK.

Masz 100 % raci, lecz chodzi mi o to, że chłop nie mówi całej prawdy, czemu nagle chce pokazać Polsce,że rząd jest taki dobry dla nas teraz jak jest protest.

bo jak sam powiedział niw ma innego wyjścia

Anonymous napisał:
Panowie Tusk nic konkretnego nie powiedział za to w TVN 24 pokazali jak jak PO z PSL obcieli nam te 500 zł które teraz wspanioaqomyślnie chcą nam dać a o emeryturach mnundurowych ni słowa
koledzy z UC Biała Podlaska i IC Biała Podlaska nie dajmy się zwieść ja jutro dalej idę na UŻ i niech mnie dyrekcja spróbuje za to ciągać mam to gdzieś.
Teraz albo nigdy rząd już ma pełne portki jutro inaczej będą gadać chyba że dotrą posiłki z głębi polski. Koledzy lioczymy na was nie przychoddzie na wschód proszę was.

Zastanawiam sie kto poźniej bedzie na tych emerytów pracował. Sam jestem pracownikem SC i popieram protest ale z tymi emeryturami to lekka przesada. Wcześniejsze emerytury owszem ale tylko dla pracujących na ganicy, no może nie po 15 a po 20 latach. Ale dlaczego np. siedzący w izbie lub uc w ciepełku i grzebiący przy kawie w papierkach mieliby dostac wczesniejszą emeryture tego nie rozumiem.
Pozdrawiam.

s napisał:
Anonymous napisał:

Zastanawiam sie kto poźniej bedzie na tych emerytów pracował. Sam jestem pracownikem SC i popieram protest ale z tymi emeryturami to lekka przesada. Wcześniejsze emerytury owszem ale tylko dla pracujących na ganicy, no może nie po 15 a po 20 latach. Ale dlaczego np. siedzący w izbie lub uc w ciepełku i grzebiący przy kawie w papierkach mieliby dostac wczesniejszą emeryture tego nie rozumiem.
Pozdrawiam.

drogi s nie wiem jak jest u ciebie w izbie/urzedzie ale w BIAŁŁEJ PODLASKIEJ NIE ZNASZ DNIA ANI GODZINY I LUDZIE SA PRZENOSZENI Z DNIA NA DZIEN I JAK JUZ ROZŁADUJE KOLEJKE TO SIE WRACA DO BIURA WIEC NIE GADAJ GŁUPOT O BIUROWEJ PRACY!!!!!!

daje sie ze czegos niedostrzgasz --- popracowalbys 19 lat na granicy a pozniej zaczlabys parcowac w izbie lub oddziale wewnetrznym -- masz jeszczejakies pytania ????

TUSK POWIEDZIAŁ ŻE OBECNIE NIE MA INNEJ SŁUŻBY ,KTÓRA MOGŁABY ZASTĄPIĆ CELNIKÓW- ZWRACAM UWAGĘ NA SŁOWO" OBECNIE"
TERAZ MOGA OBIECAC WSZYSTKO ,A PO KILKU MIESIACACH po wyszkoleniu nowej kadry zwolnic cala SC

Back
Do góry