Co Tusk powiedział w Białej

Anonymous napisał:
Jakie zwycięstwo - nie siej fermentu !!!!

800 brutto !!!!!!!
Zdaj sobie sprawę,że żądania płacowe w znacznym stopniu uprzedziły do celników opinię publiczną.Należy podkreślac nasze żądania dotyczące ochrony prawnej i emerytury-na płace przyjdzie czas!!!!!

czy wam się pokręciło ? hola hola - jakie zwycięstwo? STOIMY !!!
a z emeryturami jak w SG - i biuro i granica - tylko inny przelicznik lat

s napisał:
Anonymous napisał:
Panowie Tusk nic konkretnego nie powiedział za to w TVN 24 pokazali jak jak PO z PSL obcieli nam te 500 zł które teraz wspanioaqomyślnie chcą nam dać a o emeryturach mnundurowych ni słowa
koledzy z UC Biała Podlaska i IC Biała Podlaska nie dajmy się zwieść ja jutro dalej idę na UŻ i niech mnie dyrekcja spróbuje za to ciągać mam to gdzieś.
Teraz albo nigdy rząd już ma pełne portki jutro inaczej będą gadać chyba że dotrą posiłki z głębi polski. Koledzy lioczymy na was nie przychoddzie na wschód proszę was.

Zastanawiam sie kto poźniej bedzie na tych emerytów pracował. Sam jestem pracownikem SC i popieram protest ale z tymi emeryturami to lekka przesada. Wcześniejsze emerytury owszem ale tylko dla pracujących na ganicy, no może nie po 15 a po 20 latach. Ale dlaczego np. siedzący w izbie lub uc w ciepełku i grzebiący przy kawie w papierkach mieliby dostac wczesniejszą emeryture tego nie rozumiem.
Pozdrawiam.

Co ty opowiadasz??? Jak tak można??? Albo wszyscy albo nikt nie każdy zawsze siedział w Izbie jak piszesz widać cyba krótko pracujesz. Jak wszyscy to wszyscy. Uważasz sie za kogoś lepszego po biegasz po pasach? Mundur nosimy ten sam a rotacje też swojego czasu dotyczyły wszystkich!!!!

MONETA napisał:
daje sie ze czegos niedostrzgasz --- popracowalbys 19 lat na granicy a pozniej zaczlabys parcowac w izbie lub oddziale wewnetrznym -- masz jeszczejakies pytania ????

PRZYPOMINAM CI ZE W PROTESCIE BRALI UDZIAŁ LUDZIE KTORZY PRACUJA W WEWNETRZNYCH W BIURACH ONI TEZ WALCZYLI O SWOJE I Z ROZNYCH WZGLEDOW NIE PRACUJA JUZ NA GRANICY NIEKONIECZNIE Z WŁASNEGO WIDZIMISIE!!!!

hmmm... twierdzisz, ze nie wszyscy podpadaja pod emerytury? a w policji pani w kadrach to policjantka z emerytura czy cywil? to masz odpowiedz. a wewnetrze? Twoim zdaniem tylko granica? A jesli chodzi o ciezar ewentualnych delegacji celem rozladowywania roznych zajsc- to kogo biora ? Z OC wewnatrz?, czy z biura z urzedu? raczej z OC wewnatrz, bo pracuja na tym samym poziomie co OC graniczne- to logiczne.
WIec , brachu, nie dziel SC, bo duzo by o tym mowic.
Popatrz na analogiczne sluzby. Nie trzeba wywarzać otwartych drzwi i dumac, z kogo zrobic kogo. Nas naprawde jest malutko - i lepiej nas dobrze oplacac- niz myslec nad alternatywnymi sluzbami.

MONETA napisał:
daje sie ze czegos niedostrzgasz --- popracowalbys 19 lat na granicy a pozniej zaczlabys parcowac w izbie lub oddziale wewnetrznym -- masz jeszczejakies pytania ????

Rozwiązaniem tych problemów jest wprowadzenie KAS może z pewnymi poprawkami ja to widze tak : SC tylko na granicy, reszcie zabrać mundury i zrobić pracownikami cywilnymi i problem z 43 letnimi emerytami z glowy

--------------------------------------------------------------------------------

Anonymous napisał:
czy wam się pokręciło ? hola hola - jakie zwycięstwo? STOIMY !!!

JASNE, ŻE STOIMY, TA KONFERENCJA W BP BYŁA TYLKO PO TO ABY NAS WYBADAĆ, CZY WRÓCIMY DO PRACY, CZY NIE, ALE TUSK STRZELIŁ SOBIE GOLA, BO TRANSPORTOWCY SIE WQRWIĄ NA JESZCZE JEDEN DZIEŃ OPÓŹNIENIA

Powrót do góry

s napisał:
MONETA napisał:

Rozwiązaniem tych problemów jest wprowadzenie KAS może z pewnymi poprawkami ja to widze tak : SC tylko na granicy, reszcie zabrać mundury i zrobić pracownikami cywilnymi i problem z 43 letnimi emerytami z glowy

oczywiscie. tylko pamietaj o jednym: zadna ze sluzb tak sie nie dzieli , ze wzgledu na terytorium pracy. no i wtedy nalezaloby skreslac pkt o ewentualnych delegacjach, przenowsinach itp. , bo jak? czemu OC wewn bez takiego prawa mialby byc alokowany OC granicznego z innymi prawami? Nie widzisz paranoi? To tak jakby: Dzielnicowy w X- mundurowy; dzielnicowy w Y- niemundurowy, policjanci u dzielnicowego X...- tacy albo tacy , ale mozna ich do wszedzie delegowac....? widzisz smiesznosc rozwiazania?
czyli wiecej zamieszania.... niz jest.

dokładnie słabi ludzie wrócą do pracy, pamiętajmy aby nigdy ich już nie traktować poważnie.
Ja u siebie jak tylko wrócę z l4.. sprawdzę kto był w pracy to sie odegram ....
tylko ze poki co do 5 lutego mnie nie ma.

Żenada

Anonymous napisał:
Naczelnicy i dyrektorzy też dostaną po 500 brutto.Za to że srali w gacie a my narazliśmy się.Ciekawe jak podzielą pieniądze pewnie sami obłowią się nieżle.

Przecież to oni uzgodnili to z rządem, to ich sukces więc zasługują na te 5 paczek, a dla Nas wystarczy po 100!!!!!
Ale to tylko my wiemy jak oni Nas ostatnio zastraszali (listy robione przez wydziały ogólne, kto na urlopie, kto na L4, a kto na żtczenie) !!! Jak Nas wcześniej traktowali !!! ( na argument że w biedronce kasjerka dostaje więcej pensji była tylko jedna odpowiedz dyra ......to wypad do biedronki....to jest wporządku) Podwyżki i gloria tylko dla swoich "przydupasów" i "włazidupów". za to też trzeba sie wziąć i ustalić kto ostatnio dostawał najwięcej podwyżek.....a byli tacy co dostawali co pół roku i to konkretne. Za to ktoś lub NIK-t powinien się zabrać!!!

panowie!!!!! a w SG nie siedza w biurach????? a w policji nire siedza w biurach?????? a panienki w strazy nie siedza w biurach??????????? co wy pierniczycie w policji jest wiecej pracownikow biurowych niz nas w calej sluzbie celnej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

arkan napisał:
Tusk przyznał że nie jest w stanie zastąpić celników na granicy Unijnej żadną inną formacją. Chyba rzeczywiście przeszedł przyśpieszony ZKC.

Tusk po prostu wie co i kiedy powiedzieć. Przyznaję - jest w tym świetny.
Nie jestem pewna jednak, czy ma inne zalety.

Tusk swoim wyjazdem do BP pokazał ,że się nie liczy z naszymi przedstawicielami... On pojechał poinstruować nierobów jak mają z nami zrobic porządek po powrocie do pracy...
Myślą dalej że w tej służbie pracują debile... i nie rozumieją nic z tego co się wokól dzieje...
Nadal wzywam: jak ktoś chory- do lekarza, a kto w pracy nie spieszcie się, są normy które określają ile nas do tej pracy być powinno i tylko teorząc dalsze zatory upomnimy się o wzmocnienie...

dla mnie osobiście wystarczy to o czym powiedział Tusk, mam mu tylko jedno za złe, że nie powiedział tego po spotkaniu ze związkami a po spotkaniu z przełożonymi których wielu z nas nienawidzi za ich nieudolności w zarządzaniu, prowadzeniu dziwnej polityki kadrowej, nagradzaniu i awansowaniu ludzi tylko wedlug sobie znanego klucza

Anonymous napisał:
dla mnie osobiście wystarczy to o czym powiedział Tusk, mam mu tylko jedno za złe, że nie powiedział tego po spotkaniu ze związkami a po spotkaniu z przełożonymi których wielu z nas nienawidzi za ich nieudolności w zarządzaniu, prowadzeniu dziwnej polityki kadrowej, nagradzaniu i awansowaniu ludzi tylko wedlug sobie znanego klucza

i sam sobie odpowiedziałeś, ON rozmawiał z kadrą i kadra dostanie średnio na etet 500 kierownik 800 a doły 200 pytam się kto o tym będzie decydował, ty my stoimy na terminalach, na drogach a zawsze największe nagrody brali przełożeni, półrocznej naczelnik 2000 i robol 400 jak dostał wogóle,

Back
Do góry