Co Tusk powiedział w Białej

Anonymous napisał:
południe napisał:
Nie wytrzymam tego dłużej !!!!!!!!!!!!!!!
Jutro wracam do pracy
dzisiaj tez byleś?

Nie byłem. Mam ostatni dzień urlopu na żądanie.
Jak patrzę na to wszystko, to ta nasza akcja protestacyjna jest chyba błędem.
Ludzie przez nas umierają, zdrowie tracą kierowcy, przewożnicy,spedycje.
Liczy się tylko nasz interes.
A my co ?
Chamy, pijaki, łapówkarze, aroganckie lenie żądamy podwyżek-- to chyba jest niemoralne. Nic nas nie obchodzi poza zadartym czubem naszego nosa...

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
południe napisał:
Jutro wracam do pracy
dzisiaj tez byleś?

A my co ?
Chamy, pijaki, łapówkarze, aroganckie lenie żądamy podwyżek-- to chyba jest niemoralne. Nic nas nie obchodzi poza zadartym czubem naszego nosa...

Piszesz sam za siebie .....jak taki jesteś, to lepiej jutro się zwolnij a nie idz do pracy (bo to właśnie tacy jak ty psuję dobre imie celniczego munduru) ofermo!!! Przez takich jak TY cierpimy teraz WSZYSCY!!!

A my co ?
Chamy, pijaki, łapówkarze, aroganckie lenie żądamy podwyżek-- to chyba jest niemoralne. Nic nas nie obchodzi poza zadartym czubem naszego nosa...[/quote]

oferma oferma oferma i dupek I klasa!
Dyr?kierowniczek?naczelnik?czy lizus????

Anonymous napisał:
A my co ?

Dyr?kierowniczek?naczelnik?czy lizus????[/quote]

oj, zabolało?

a co ? może nie mam racji ?
Uczciwośc, rzetelność, honor ETYKA ! jak to ma się do NASZYCH ludzi ?

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
A my co ?

Dyr?kierowniczek?naczelnik?czy lizus????

oj, zabolało?

a co ? może nie mam racji ?
Uczciwośc, rzetelność, honor ETYKA ! jak to ma się do NASZYCH ludzi ?[/quote]

Do twoich ludzi nijak........OFERMO!!!

służba niby mundurowa

"Na konferencji prasowej, po spotkaniu z celnikami w Białej–Podlaskiej Premier Donald Tusk zapewnił, iż w trybie pilnym przygotowana zostanie ustawa modernizacyjna, która postawi Służbę Celną w pozycji zbliżonej do innych służb mundurowych"
No przeca mamy juz zbliżome. Hm, kolor...

A tak poza tym nie chce mi sie z Tobą gadać...........OFERMO!
Idę spać...........OFERMO!
I niech twoi ludzie (jakich tam masz) też się zwolnią.......OFERMY!!!

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
południe napisał:
Jutro wracam do pracy
dzisiaj tez byleś?

A my co ?
Ludzie to umierają z powodu braku kompetencji rządu ,ministerstw , wieloletnich zaniedbań w infrastrukturę drogową ( tak panowie wojewodzi) brak parkingów , moteli itd. Chyba ,że podałeś truciznę temu biednemu kierowcy palancie? Nasze problemy to można było rozwiązać już w listopadzie , grudniu ale nie chciano.To odpowiedzialność za to co sie dzieje spada na rząd polski.

ćwierć wieku w cle napisał:
Koleżanki i koledzy! Nie dajcie się wkomponować w przebiegły scenariusz Donalda Tuska . Gołym okiem widać, że on i Dominik zwyczajnie uciekli przed naszymi zjednoczonymi związkowcami, by uniknąć wiążących, pisemnych deklaracji o konkretnych zobowiązaniach wpisanych w konkretny kalendarz. Zamiast tego czmychnęli na granicę, gdzie zamknęli się z dyrekcją i przydupasami, pozorując nieudolnie dialog społeczny. Po niespełna godzinie wyszedł natchniony Donald głosząc swe olśnienie w kwestii dotychczasowych zaniedbań wobec Służby Celnej i swój sukces w porozumieniu ze środowiskiem celniczym. Z ogniem w oczach wygłosił zamiar poprawienia naszego losu, lecz w tej przemowie nie znalazłem żadnych konkretów poza 500 PLN natychmiastowej podwyżki(czyli mniej niż w PIS-owskim budżecie). Mówił natomiast o uprawnieniach dla nas, które mają być p o d o b n e do posiadanych przez pozostałe służby mundurowe, zaś ani słowa o EMERYTURACH. Nie jesteście chyba na tyle ślepi, by nie dostrzec, że była to druga odsłona teatrzyku "zielona gęś" po pierwszej odegranej przez Schetynę zażegnującego protest TIR-owców(którzy wcale nic nie chcieli blokować). Znamienne, że Tusk ani myślał podpisywać się gdziekolwiek pod swymi mglistymi mrzonkami, usiłując zastąpić podpis swą powagą i wiarygodnością(jakże wątpliwą). To, co w jego wypowiedzi było naprawdę dla nas ważne to: 1.przyznanie, że nikt nas nie jest w stanie zastąpić, 2.przyznanie, że jest totalnie przyparty do muru, 3.zgoda na rozmowy z naszymi związkowcami w dniu następnym, co jednoznacznie świadczy o tym, że liczył się z tą ewentualnością, że celnicy nie powrócą do pracy poznawszy się na jego sztuczce i trzeba będzie zawierać prawdziwe porozumienie społeczne, z obowiązkiem realizacji jego postanowień(widać, że chciał tego uniknąć, ale musiał pozostawić sobie wyjście awaryjne). Z powyższego wynika wyraźnie, że jeśli dzienna zmiana rozpocznie się w warunkach ostrego protestu, to krótko po dziesiątej podpisane zostanie porozumienie gwarantujące m.in. rozsądny wzrost płac i objęcie nas emeryturami mundurowymi - WTEDY ZWYCIężYMY. Przeanalizujcie to i WYTRWAJCIE W PROTEśCIE, nie pozwólcie, by wyrolowali nas jak w '99. Pozdrawiam

ćwierć wieku w cle napisał:
Koleżanki i koledzy! Nie dajcie się wkomponować w przebiegły scenariusz Donalda Tuska . Gołym okiem widać, że on i Dominik zwyczajnie uciekli przed naszymi zjednoczonymi związkowcami, by uniknąć wiążących, pisemnych deklaracji o konkretnych zobowiązaniach wpisanych w konkretny kalendarz. Zamiast tego czmychnęli na granicę, gdzie zamknęli się z dyrekcją i przydupasami, pozorując nieudolnie dialog społeczny. Po niespełna godzinie wyszedł natchniony Donald głosząc swe olśnienie w kwestii dotychczasowych zaniedbań wobec Służby Celnej i swój sukces w porozumieniu ze środowiskiem celniczym. Z ogniem w oczach wygłosił zamiar poprawienia naszego losu, lecz w tej przemowie nie znalazłem żadnych konkretów poza 500 PLN natychmiastowej podwyżki(czyli mniej niż w PIS-owskim budżecie). Mówił natomiast o uprawnieniach dla nas, które mają być p o d o b n e do posiadanych przez pozostałe służby mundurowe, zaś ani słowa o EMERYTURACH. Nie jesteście chyba na tyle ślepi, by nie dostrzec, że była to druga odsłona teatrzyku "zielona gęś" po pierwszej odegranej przez Schetynę zażegnującego protest TIR-owców(którzy wcale nic nie chcieli blokować). Znamienne, że Tusk ani myślał podpisywać się gdziekolwiek pod swymi mglistymi mrzonkami, usiłując zastąpić podpis swą powagą i wiarygodnością(jakże wątpliwą). To, co w jego wypowiedzi było naprawdę dla nas ważne to: 1.przyznanie, że nikt nas nie jest w stanie zastąpić, 2.przyznanie, że jest totalnie przyparty do muru, 3.zgoda na rozmowy z naszymi związkowcami w dniu następnym, co jednoznacznie świadczy o tym, że liczył się z tą ewentualnością, że celnicy nie powrócą do pracy poznawszy się na jego sztuczce i trzeba będzie zawierać prawdziwe porozumienie społeczne, z obowiązkiem realizacji jego postanowień(widać, że chciał tego uniknąć, ale musiał pozostawić sobie wyjście awaryjne). Z powyższego wynika wyraźnie, że jeśli dzienna zmiana rozpocznie się w warunkach ostrego protestu, to krótko po dziesiątej podpisane zostanie porozumienie gwarantujące m.in. rozsądny wzrost płac i objęcie nas emeryturami mundurowymi - WTEDY ZWYCIężYMY. Przeanalizujcie to i WYTRWAJCIE W PROTEśCIE, nie pozwólcie, by wyrolowali nas jak w '99. Pozdrawiam

Back
Do góry