CBŚ w gabinecie Jacka Kapicy: Chodzi o "jednorękich bandytów"?

ale jaja!!! i to w UE............cywile-przebierańcy !!!! i to w mundurach !!!..............co ta za formacja przebierańców??? ...już wiem!!! jedyna w UE !!!----tylko w Polsce SC=SSC JK!!!

Już kiedyś pisałem że to służba umundurowana tak jak listonosze, konduktorzy, pracownicy zakładu pogrzebowego, i inne ciecie , goryle i wykidajły.

Już kiedyś pisałem że to służba umundurowana tak jak listonosze, konduktorzy, pracownicy zakładu pogrzebowego, i inne ciecie , goryle i wykidajły.

Badboy84, ja prawdopodobnie Cię krytykowałem! Szacun dla Ciebie, przepraszam. Teraz widzę Twoją myśl. Zachodzi pytanie, gdzie jest Premier tego rządu.:cool:

dyrektora na świadka w tej sprawie

może niech naczelny niezależnej najpierw choć odrobinkę się zastanowi. zanim puści w sieć jakąś publikację. bowiem "mundurowatość" Grzegorza S. była i jest oczywistą oczywistością. chociażby biorąc pod uwagę dowód z ewentualnych zeznań dyrektora izby Remigiusza. oraz paru innych funkcjonariuszy, dekorowanych przez młodszego inspektora Grzegorza S., który reprezentował Szefa Służby Celnej na obchodach Dnia Służby Celnej. o czym autor artykułu może sobie poczytać pod linkiem http://www.bialapodlaska.uc.gov.pl/?obiekt=3717 .

celnicy, to nie kryzys. to rezultat waszego przyzwolenia.

1356443338_pna1ry_600.jpg

Myślę, że dyrektor Woźniak ma obowiązek zwrócić się do "Niezależnej" o sprostowanie informacji nt. cywilnego stosunku pracy (od 2009 r.) Grzegorza S. Druga ewentualność, to stosowna zmiana informacji nt. m.in. stopnia służbowego rzeczonego Grzegorza, podanej jako informacja publiczna do powszechnej wiadomości ludu pracującego miast i wsi http://www.bialapodlaska.uc.gov.pl/?obiekt=3717 .

W każdym razie coś z tym trzeba zrobić.

Dalszy ciąg przygód Kapicy - Fortuna Sp. z o.o. złożyła w dniu 24.01.2013r. do Prokuratora Okręgowego w Warszawie zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez Podsekretarza Stanu w Ministerstwie Finansów - Szefa Służby Celnej Pana Jacka Kapicę. ? wiecej o sprawie na http://w13.vgh.pl/

A jego imię Trzydzieści Trzy

(...) Fortuna Sp. z o.o. zasadnie podejrzewa, że Szef Służby Celnej dopuścił się popełnienia przestępstwa podżegania Prokuratora Generalnego do przekroczenia swych uprawnień poprzez nielegalne wpływanie na podległych prokuratorów i wprowadzanie ich w błąd przy wykonywaniu czynności służbowych.

Fortuna Sp. z o.o. zdecydowała się złożyć takie zawiadomienie niezwłocznie po tym jak powzięła wiadomość o treści pisma, jakie Szef Służby Celnej, Pan Jacek Kapica, skierował do Prokuratora Generalnego, Pana Andrzeja Seremeta. W przedmiotowym piśmie Szef Służby Celnej bezsprzecznie nakłania Prokuratora Generalnego do przekazywania wytycznych jakimi mieliby się kierować prokuratorzy w postępowaniach przed sądami powszechnymi.

Szef Służby Celnej przedstawia własną interpretację orzeczenia Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej z dnia 19 lipca 2012 r. w sprawie Fortuna i inni w odniesieniu do postępowań dotyczących zatrzymań automatów do gier o niskich wygranych oraz spraw o przestępstwa skarbowe, z powołaniem się na autorytet urzędu Ministra Finansów, celem jej prezentacji jako „własnej” przez prokuratorów.

Ponadto, nie ulega wątpliwości, że Szef Służby Celnej usiłuje w piśmie, o którym mowa, świadomie wprowadzić w błąd Prokuratora Generalnego, twierdząc, że sądy administracyjne w wielu sprawach w kontekście w/w orzeczenia Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej, uznały, że nie było obowiązku notyfikacji ustawy z dnia 19 listopada 2009 r. o grach hazardowych, podczas gdy powszechnie wiadomo, że wojewódzkie sądy administracyjne systematycznie rozstrzygają przecież zupełnie inaczej (przynajmniej 33 wyroki WSA uchylające decyzje wydane w oparciu o nienotyfikowane przepisy) !!! (...).

Więcej: http://www.pokertexas.pl/newsy/sprawa-kapicy-w-prokuraturze/

(...) "... nie ulega wątpliwości, że Szef Służby Celnej usiłuje w piśmie, o którym mowa, świadomie wprowadzić w błąd Prokuratora Generalnego, twierdząc, że sądy administracyjne w wielu sprawach w kontekście w/w orzeczenia Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej, uznały, że nie było obowiązku notyfikacji ustawy z dnia 19 listopada 2009 r. o grach hazardowych, podczas gdy powszechnie wiadomo, że wojewódzkie sądy administracyjne systematycznie rozstrzygają przecież zupełnie inaczej (przynajmniej 33 wyroki WSA uchylające decyzje wydane w oparciu o nienotyfikowane przepisy). Słusznie, zdaniem Fortuna Sp. z o.o., zachowanie Szefa Służby Celnej wynika ze świadomego podejmowania działań zmierzających do wywołania bezprawnej ingerencji w indywidualne postępowania karne, a to, na pewno nie w celu dobra publicznego, lecz odsunięcia w czasie własnej odpowiedzialności politycznej i urzędniczej za ewidentne błędy przy uchwalaniu ustawy z dnia 19 listopada 2009 r. o grach hazardowych, czyli dla własnej korzyści osobistej."€ (...).

http://www.poker24.pl/2013/01/czarne-chmury-nad-kapica/418171.html http://www.pokertexas.pl/newsy/sprawa-kapicy-w-prokuraturze/

Ostatnia edycja:
My tu pierdu pierdu a tam same sukcesy...
O to prawda, mimo ciemnych chmur nad łepetyną gościu jest zadowolony z siebie i swoich podwładnych /tych najbliższych/ więc proponuję przyznać sobie premie po 40 i szefuńcio 45 tysia, a co ja gadam po 100 niech sobie wezmą z budżetowej kasy to takie teraz modne:mad:

Burack :) Rozbrajasz mnie ! Od samego początku było robione wszystko aby łeb ukręcić sprawie a nie winowajcom :)

A może pozwólcie prokuratorowi najpierw zapoznać się z zabezpieczonym materiałem dowodowym..... Chyba panowie nie macie bladego pojęcia o przebiegu postępowania przygotowawczego. Trochę cierpliwości...

Robespier!Prokurator nie ksiądz , za pieniądze się nie modli!Ale pewne jest to , że jakaś podpowiedź dla prokuratora może się pojawić!

Masz rację, że jakaś może się pojawić, a skąd wiesz jaka.... Myślisz, że prokurator samobójca i bez zgody najważniejszych wchodzi do gabinety wiceministra? No bez jaj....

Back
Do góry