CBŚ w gabinecie Jacka Kapicy: Chodzi o "jednorękich bandytów"?

Jeżeli tak się stało, to znaczy, iż mieliśmy do czynienia z działaniem wyprzedzającym. Innymi słowy, Pan Prokurator z kimś podzielił się wiedzą o planowanym postawieniu zarzutu ... chyba, że w grę wchodzi 100% przypadek ... czy są równi i równiejsi?

Jaki kram taki pan?

Interesują mnie odpowiedzi na następujące pytania:

Jakie przesłanki zostały wzięte pod uwagę przy rozpatrywaniu zapewne ekspresowego wniosku Grzegorza S. o przejście do cywila?

Kiedy ów wniosek został przedstawiony Szefowi Służby Celnej?

Czy przejście do cywila Grzegorza S. może mieć związek z postawieniem mu (nazajutrz) zarzutów przez prokuraturę prowadzącą sprawę automatów do gier?

Czy nie doszło w tej sprawie do nieuprawnionego przekazania informacji o stanie prowadzonego śledztwa?

Oczywiście pod warunkiem prawdziwości informacji o porzuceniu munduru przez Grzegorza S.

Cytat pierwszy: - Sprawa pochodzenia tych kosztowności i prawo ich wykorzystania pozostawały wyłącznie w gestii szefa WSI i ministra obrony narodowej, dlatego nie znam szczegółów tej historii - mówi "Wprost" płk Kazimierz Mochol, zastępca szefa WSI za rządów AWS. Read more: http://www.wprost.pl/ar/94851/Skarb-tajniakow/

Cytat drugi: "Nasz Dziennik": Współpracownikiem biznesowym Grzegorza Hajdarowicza jest Kazimierz Mochol, były zastępca szefa WSI. Read more: http://wpolityce.pl/wydarzenia/1168...jest-kazimierz-mochol-byly-zastepca-szefa-wsi

Tu same linki do artykułów w €žRzeczypospolitej€, kierowanej zgadnijcie przez kogo, dotyczące wprost sytuacji opisywanej w niniejszym wątku: [ http://www.rp.pl/artykul/10,968877-Kapica-uslyszy-zarzuty-.html http://www.rp.pl/artykul/102681,968877-CBS-w-ministerstwie--Przeszukania-nie-bylo-.html http://www.rp.pl/artykul/16,969131-Kapica-o-interwencji-CBS-w-ministerstwie.html

Może w taki sposób należy szukać odpowiedzi na pytania postawione przez żonę lota?

Ostatnia edycja:

Jakie przesłanki zostały wzięte pod uwagę przy rozpatrywaniu zapewne ekspresowego wniosku Grzegorza S. o przejście do cywila?

Czy przejście do cywila Grzegorza S. może mieć związek z postawieniem mu (nazajutrz) zarzutów przez prokuraturę prowadzącą sprawę automatów do gier?

Czy nie doszło w tej sprawie do nieuprawnionego przekazania informacji o stanie prowadzonego śledztwa?

Oczywiście pod warunkiem prawdziwości informacji o porzuceniu munduru przez Grzegorza S.

nic dodać nic ująć

Ok, choć ja bym jeszcze zapytał, od kogo, kiedy czy w jakich okolicznościach SSC dowiedział się o postawieniu Grzegorzowi S. zarzutów przez prokuraturę.

Może być ciekawie ... .O ile prawdą jest przejście do cywila. Oczywiście Grzegorza S.

Ok, choć ja bym jeszcze zapytał, od kogo, kiedy czy w jakich okolicznościach SSC dowiedział się o postawieniu Grzegorzowi S. zarzutów przez prokuraturę.

Może być ciekawie ... .O ile prawdą jest przejście do cywila. Oczywiście Grzegorza S.
niech postawią mu w Prokuraturze pytania dlaczego zaczął w Medyce jak był dyrektorem w IC PRZEMYŚL nagle zamykać celników.Dlaczego nie robił to w Korczowej.....poza tym chcę dodać ,ze z tych "afer'955 celników po latach walki w sądach wróciła do pracy .Jak życie mści się za krzywdy wyrządzone inny

niech postawią mu w Prokuraturze pytania dlaczego zaczął w Medyce jak był dyrektorem w IC PRZEMYŚL nagle zamykać celników.Dlaczego nie robił to w Korczowej.....poza tym chcę dodać ,ze z tych "afer'955 celników po latach walki w sądach wróciła do pracy .Jak życie mści się za krzywdy wyrządzone inny

Czy aby pewna/y jesteś ,że chodzi to o "Wielkiego Ptaka"? Grzegorz S. - to także inna osoba ,te same inicjały ma gość z MF,,za-ca SSC.

pierwsze zamknięcia w Medyce sa datowane od 2002 roku .wiec za czasów tego Pana.To jest wymysł Pisu,dla zdobycia elektoratu ,kótry był powielany kolejno w kilku izbach ,zeby zrobić wynik przed róznymi wyborami.A to do parlamentu wczesnie rozpisane ,ato samorzadowe itp.

Myślę że te pytania powinny zostać zadanie przez Slawka zarówno ssc jak i w mediach

Funkcjonariuszu celny, czy chciałbyś, aby na Szefa Służby Celnej padł choć cień podejrzenia o brak należytego obiektywizmu, zależność czy stronniczość przy wykonywaniu służbowych obowiązków, także związanych z odpowiednim doborem i ocenianiem kadr ww formacji? Jeżeli nie, to chyba należy zapoznać wszystkich z przesłankami czy też wręcz uzasadnieniem dla ucywilnienia Grzegorza S.

Także z prawnymi i finansowymi skutkami postawienia zarzutów funkcjonariuszowi celnemu bądź osobie cywilnej, zatrudnionej w formacji.

Ostatnia edycja:
halllo - czy SSC wie co to GODNOŚĆ?HONOR? http://sejmometr.pl/prawo/20931 przypomina także : Strona główna płata sztandaru jest w kolorach białym i czerwonym, ustalonych dla barw Rzeczypospolitej Polskiej, i podzielona jest na cztery trójkąty o podstawie boku płata z wierzchołkami skierowanymi do środka płata. Trójkąt lewy i prawy są koloru czerwonego, a górny i dolny — koloru białego. Na stronie głównej płata sztandaru znajduje się umieszczony centralnie wizerunek orła białego o wysokości 48 cm, ustalony dla godła Rzeczypospolitej Polskiej, haftowany srebrnym szychem, a korona, dziób i szpony haftowane są złotym szychem. Pod godłem umieszczony jest napis „GODNOŚĆ I PRAWO” haftowany srebrnym szychem. Litery mają wysokość 7 cm.

To chore, stosować uniki prawne ... ucywilniac fc by zapewnić mu pracę...gdzie tymczasem inni za pomówienia latami się procesują by później po uniewinnieniu walczyć i uzyskać odszkodowanie równe 3 pensje!!!!!!!???????

Kasa, miśki, kasa ... i jeszcze nowe blachy ... i jeszcze dłuższe kordziki ... .

Przy tym już za chwilę Europejski Trybunał Praw Człowieka zostanie zasypany skargami funkcjonariuszy, potraktowanych per noga w sprawie stopni służbowych, z uzasadnieniami przywołującymi logikę, literę prawa, interes indywidualny i społeczny oraz prawomocne wyroki sądów powszechnych.

A chłopcy dalej się zabawiają ....

Ostatnia edycja:
nagrody

halllo - czy SSC wie co to GODNOŚĆ?HONOR? http://sejmometr.pl/prawo/20931 przypomina także : Strona główna płata sztandaru jest w kolorach białym i czerwonym, ustalonych dla barw Rzeczypospolitej Polskiej, i podzielona jest na cztery trójkąty o podstawie boku płata z wierzchołkami skierowanymi do środka płata. Trójkąt lewy i prawy są koloru czerwonego, a górny i dolny — koloru białego. Na stronie głównej płata sztandaru znajduje się umieszczony centralnie wizerunek orła białego o wysokości 48 cm, ustalony dla godła Rzeczypospolitej Polskiej, haftowany srebrnym szychem, a korona, dziób i szpony haftowane są złotym szychem. Pod godłem umieszczony jest napis „GODNOŚĆ I PRAWO” haftowany srebrnym szychem. Litery mają wysokość 7 cm.

To chore, stosować uniki prawne ... ucywilniac fc by zapewnić mu pracę...gdzie tymczasem inni za pomówienia latami się procesują by później po uniewinnieniu walczyć i uzyskać odszkodowanie równe 3 pensje!!!!!!!???????

Wiadomo, że grzesiek nie robił tego sam.
Polecenie wykonywał zgodnie z hierarchią służbowa.
Otrzymywał jak wszyscy z tzw. świecznika nagrody.
Warto takie sprawy upubliczniać jak i zgodę na dodatkowe dorabianie .
Nagrody idące w setki tysięcy złotych dla kierownictwa , któremu stawia się zarzuty. Nagrody w dobie kryzysu? Patologia?

Back
Do góry