art.41 ustawy z 1.12.2022 r ,,o szczególnych rozwiązaniach służących realizacji ustawy budżetowej na 2023(...)

W Olsztynie sąd pracy wszystko uwala. Może ktoś ze szczęściarzy wygranych mógłby udostępnić uzasadnienie wyroku?

Czy ktoś zna szczegóły sprawy XP 631/25 (postępowanie na etapie rozpoznania apelacji). Sąd poinformował mnie, że Sąd Najwyższy w podobnej sprawie jak moja uchylił wyrok Sądu Okręgowego i przekazał sprawę do rozpoznania. Moja sprawa nie dotyczy bezpośrednio art. 41 (ta niestety uwalona) ale ściśle się z nią wiąże (dotyczy zaniżonego wynagrodzenia za styczeń i luty 2023 roku).

Czy ktoś zna szczegóły sprawy XP 631/25 (postępowanie na etapie rozpoznania apelacji). Sąd poinformował mnie, że Sąd Najwyższy w podobnej sprawie jak moja uchylił wyrok Sądu Okręgowego i przekazał sprawę do rozpoznania. Moja sprawa nie dotyczy bezpośrednio art. 41 (ta niestety uwalona) ale ściśle się z nią wiąże (dotyczy zaniżonego wynagrodzenia za styczeń i luty 2023 roku).
no jeśli nie odeszłeś przed marcem to w sposób faktyczny ci to wyrównano, no chyba ze odszedłeś przed końcem roku to nie całkiem lub gdy wstąpiłeś do służby pomiędzy styczniem a lutym 2023 to wtedy wyrównania też nie było choć pełniłeś te sama służbę. ale z daty obecności na forum ostatni motyw wykluczam

Chciałbym zauważyć, że oprócz złożonych kilkunastu skarg indywidualnych w TK jest procedowania skarga ogólna ZZC na 41/23.

Z ostrożności wskaże tylko, że w przypadku stwierdzenia przez TK niekonstytucyjności 41/23 wskutek tej skargi może istnieć możliwość wznowienia wszystkich postępowań zakończonych wyrokami ostatecznymi czy też prawomocnymi w pierwszej instancji wskutek nie złożenia apelacji.

Termin wymagalności roszczenia to 3 lata wg mecenas Aleksandry Karnickiej to 9 maja tego roku, zatem ewentualne ogólne orzeczenie TK nie będzie dotyczyć tych, którzy nie poszli do sądów, nie skarżąc decyzji emerytalnych 23 wydanych przez ZER.

Zaznaczam, że to tylko moja hipoteza badawcza, tego co napisałem proszę nie traktować jako prawidłowej interpretacji prawa w tym przedmiocie.

Musisz porozmawiać z dobrym prawnikiem.

Najbardziej ogarnięty forumowiczu w przepisach i wyrok Ach od. art41, podpowiedz
nr spraw niezbędne do walki z pisowskimi przepisami, jak również likwidatorami
Służby Celnej. Klątwa pisowskich dygnitarzy trwa.

Back
Do góry