art.41 ustawy z 1.12.2022 r ,,o szczególnych rozwiązaniach służących realizacji ustawy budżetowej na 2023(...)

Kurczę, właśnie odebrałam Wyrok SA z 2 września oddalający moją apelację na posiedzeniu niejawnym. A akurat właśnie, dopiero, 2 września wysłałam wniosek o rozpatrzenie na rozprawie. Nie wiem , co robić dalej :(
Ktoś tu chyba miał oddalenie apelacji, czy nie czasem @Cesarok ?

Może się odezwie.

Na wszelki wypadek pisz o uzasadnienie, żeby terminu nie przewalić żadnego.

Wysłane z mojego 23108RN04Y przy użyciu Tapatalka

Ktoś tu chyba miał oddalenie apelacji, czy nie czasem @Cesarok ?

Może się odezwie.

Na wszelki wypadek pisz o uzasadnienie, żeby terminu nie przewalić żadnego.

Wysłane z mojego 23108RN04Y przy użyciu Tapatalka
Jestem obecny i sledzę co się dzieje na forum. Złożyłem kol. Mariuszowi wskazane przez Pana Mecenasa dokumenty celem złożenia skargi konstytucyjnej, gdyż termin na jej złożenie upływa 24 września. @nunia, nie czekaj tylko pisz do sądu o uzasadnienie wyroku(które podejrzewam będzie takie jak moje). Pozdrawiam

No
Jestem obecny i sledzę co się dzieje na forum. Złożyłem kol. Mariuszowi wskazane przez Pana Mecenasa dokumenty celem złożenia skargi konstytucyjnej, gdyż termin na jej złożenie upływa 24 września. @nunia, nie czekaj tylko pisz do sądu o uzasadnienie wyroku(które podejrzewam będzie takie jak moje). Pozdrawiam
Bieg terminu rozpocznie się od daty doręczenia wyroku z uzasadnieniem?

W poniedziałek wyślę wniosek o uzasadnienie.

Tak tylko. Nie uzasadniaj swojego wniosku 🙂. Jedno zdanie wystarczy.

Sąd już ma gotowca, kopuj - wklej i zmieni tylko dane personalne. Dalej będzie mógł się cieszyć ze swojego niewątpliwego prawniczego obiektywnego geniuszu.

Już miałem kończyć, ale jeszcze drobnostka. Do kompletu trzeba przypomnieć o warunkach, w jakich sąd realizuje swój prawniczy geniusz, tj. o m.in. klimatyzacji. A bardzo upalne lato tego roku, jesień zresztą też.

Sądzie, miej jednak świadomość, że Twoj prawniczy geniusz będzie poddany dalszej weryfikacji. A tu klimatyzacja może nie wystarczyć , kiedy trzeba będzie się spocić wewnętrznie ?

Dzień dobry, przekazujemy informację otrzymaną od Pana Mecenasa Rolanda Szymczykiewicza:
Dziś odbyło się wskazane 5 rozpraw przed Sądem Apelacyjnym w Warszawie. Byłem na wszystkich, tak jak i Powodowie (3 bezpośrednio, 2 poprzez łącze online).

Na sprawie poparłem apelacje i wygłosiłem mowy końcowe w sprawie, przedstawiając zbiorczo wszystkie prawne argumenty oraz okoliczności indywidualne przechodzenia na emeryturę poszczególnych osób (sprawy indywidualne). Sąd wysłuchał wszystkiego z ciekowością, każdy z Powodów miał okazję swobodnie się wypowiedzieć i każdy z tej okazji skorzystał. Sąd był zainteresowany tym kiedy Państwo dokładnie składali podania o zwolnienie z służby, z jakich przyczyn i czy mogli do służby wrócić (oraz czy wiedzieli o planowanych zmianach legislacyjnych).

Pani Sędzia w osobie SSA Moniki Rosłan-Karasińskiej była sprawami zainteresowana, nie orzekała w nich i jak sama przyznała, mają precedensowy charakter.

Wyroki w wszystkich 5 sprawach Sąd ogłosi za równo 2 tygodnie - tj. 23 września 2024, pierwszy bodajże o 09:30.

Mam nadzieję, że się uda, ale wiadomo - okaże się dopiero przy wyrokowaniu. Ciężko coś "wróżyć".

z poważaniem

Czy ogłoszono już wyroki ?
Tu jest odpowiedź:

Wczoraj w Sejmie poseł mówił, że państwo powinno działać tak, żeby obywatel miał do niego zaufanie 🤣 Nasz przykład: grusza do sądu, emerytury mundurowe do sądu, ucywilnienie do sądu, pauzowanie do sądu, art. 41 do sądu i jeszcze inne, a dotyczy to urzędników państwowych 😡

Wczoraj w Sejmie poseł mówił, że państwo powinno działać tak, żeby obywatel miał do niego zaufanie 🤣 Nasz przykład: grusza do sądu, emerytury mundurowe do sądu, ucywilnienie do sądu, pauzowanie do sądu, art. 41 do sądu i jeszcze inne, a dotyczy to urzędników państwowych 😡

Żeby jeszcze te sądy, to może i zaufanie.
Ale w większości to nie ma tu Pańskiego płaszcza. Nawet jeśli jest .

Miałem możliwość wypowiedzenia się w sprawie przed SA w dniu 1 października. Wyrok miał zostać wydany 29 października. Dość długo czekałem... Dziś, tj 25 listopada.... czekając na wyrok.... otrzymałem postanowienie z dnia 14 listopada!, w którym to SA postanowił zawiesić postępowanie apelacyjne na podstawie art 177 par 1pkt 3 1 kpc...

Miałem możliwość wypowiedzenia się w sprawie przed SA w dniu 1 października. Wyrok miał zostać wydany 29 października. Dość długo czekałem... Dziś, tj 25 listopada.... czekając na wyrok.... otrzymałem postanowienie z dnia 14 listopada!, w którym to SA postanowił zawiesić postępowanie apelacyjne na podstawie art 177 par 1pkt 3 1 kpc...
W związku z tym czujesz się zlekceważony? Walczysz o art.41? Oczywiście dostałbyś orzeczenie negatywne dla Ciebie, to chyba powinieneś się cieszyć?

Cieszę się, gdyż spodziewałem uwalenia sprawy.... czyli sąd, sam, bez mojego wniosku zawiesił sprawę do czasu rozstrzygnięcia przed TK, tym bardziej, że wyrok miał wydać 29 października... a wydał postanowienie 14 listopada... Czyli dalej w grze... i czekamy na wytok TK...

Back
Do góry