Wysyłamy tak jak jest w pouczeniu decyzji.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Nie chcę podważać zdania kancelarii, która przygotowała odwołania. Ja nie jestem specjalistą w tej dziedzinie. Przedstawiony adres wysyłki odwołania znalazłem na stronie "https://www.adwokat-cholub.pl/warto...e/128-odwolanie-od-decyzji-dyrektora-zer.html"Pismo kierujesz do ZER w Warszawie, by za jego pośrednictwem wysłać je do sądu. Korespondencję w sprawie emerytur faktycznie kieruje się do Częstochowy, ale z wyjątkiem odwołania od decyzji emerytalnej - tę do Warszawy. Najlepiej listem poleconym z potwierdzeniem odbioru (żółta kartka zwrotna).
Skąd wziąć wzór odwołania?Tak. Odwołania przygotowane na naszym wzorze wpływają już do SO w Wwie za pośrednictwem ZER MSWiA.
Dzisiaj postaram się napisać komunikat.Skąd wziąć wzór odwołania?
Dostał już ktoś jakiś znak sygnał po złożeniu odwołania od decyzji?
odwołanie napisane i wysłane. 21.04.2023 IAS Zielona Góra przelała wyrównania odprawy.Dzisiaj postaram się napisać komunikat.
Tak szybko? No no no, gratuluję kasy, u mnie cisza.odwołanie napisane i wysłane. 21.04.2023 IAS Zielona Góra przelała wyrównania odprawy.
Myślę, że nie ma to związku z odwołaniem. Po prostu wyrównali jak wszystkim funkcjonariuszom. Dla emerytów którzy odeszli w styczniu i lutym to dobry znak. Bo odprawa wg nowej kwoty, a emerytura wg starej. To o co tu chodzi?Tak szybko? No no no, gratuluję kasy, u mnie cisza.
Emerytura i odprawa póki co wg starej kwoty. Wyrównania czegokolwiek co emerytowi się należy jest z modernizacji!Myślę, że nie ma to związku z odwołaniem. Po prostu wyrównali jak wszystkim funkcjonariuszom. Dla emerytów którzy odeszli w styczniu i lutym to dobry znak. Bo odprawa wg nowej kwoty, a emerytura wg starej. To o co tu chodzi?
No właśnie?! Bo temat jakby upadł, i od ponad dwóch tygodni cisza. Czy jest ktoś kto mógłby napisać coś nowego w tym temacie, o ile ma taką wiedzę?Dostał już ktoś jakiś znak sygnał po złożeniu odwołania od decyzji?
Dzwoniłem do ZER i moje odwołanie, które odebrali 21.03. jest jeszcze u nich w dziale prawnym, więc minie jeszcze trochę czasu zanim przekażą, a sąd rozpatrzy. Trzeba uzbroić się w cierpliwość.wysłałem
na razie nic
u policjantów już pojawiły się losowani sędziowie
ale do wokand to pewnie daleko daleko
raczej należy się uzbroić w cierpliwość bo sprawa będzie się ciągnąć parę lat.
al jak to mówią "co się odwlecze..."
na bieżąco ciekawe czy już jest tekst rozp w sprawie mnożnika przeciętnego uposażenia i kiedy tę sprawę zakończą.
Rozporządzenie jest na etapie uzgodnieńDzwoniłem do ZER i moje odwołanie, które odebrali 21.03. jest jeszcze u nich w dziale prawnym, więc minie jeszcze trochę czasu zanim przekażą, a sąd rozpatrzy. Trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Ja nieCzy ktoś po wysłaniu odwołania do ZER otrzymał już jakąś informację z Sądu potwierdzającą, że jego odwołanie wpłynęło do Sądu.
w końcu przyjdzie ale na efektywne rozwiązanie przyjdzie poczekać parę lat.Ja nie