art.41 ustawy z 1.12.2022 r ,,o szczególnych rozwiązaniach służących realizacji ustawy budżetowej na 2023(...)

A jak do Naszej sytuacji ma się fakt ostatnich wypłat z wyrównaniem. Bo zgodnie z rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 29 sierpnia 2023 r. w sprawie wielokrotności kwoty bazowej stanowiącej przeciętne uposażenie funkcjonariuszy Służby Celno-skarbowej (Dz. U. poz. 1871), od dnia 1 stycznia 2023 r. obowiązuje nowa wielokrotność kwoty bazowej, stanowiącej przeciętne uposażenie funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej.
ZER przeliczył mi emeryturę na nową, więc de facto otrzymałem to o co walczyłem. Też mam niekorzystny wyrok w 1 instancji i złożone już odwołanie.
Nijak. Walczymy o przywrócenie dla nas kwoty bazowej na 2023, która tegorocznym emerytom została perfidnie przez pisiorów zabrana. Poprzez wprowadzenie w ustawie okołobudżetowej zapisu, że będzie obowiązywała od 1 marca 2023.
Wyrównania z ZER dotyczą wielokrotności kwoty bazowej.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Nijak. Walczymy o przywrócenie dla nas kwoty bazowej na 2023, która tegorocznym emerytom została perfidnie przez pisiorów zabrana. Poprzez wprowadzenie w ustawie okołobudżetowej zapisu, że będzie obowiązywała od 1 marca 2023.
Wyrównania z ZER dotyczą wielokrotności kwoty bazowej.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Prawdopodobnie walczyli o głosy wyborcze. Ale to już teraz nie ma znaczenia. Ważne, czy na 2024 ustawa okołobudżetowa wejdzie w kształcie z projektu. W takiej sytuacji będzie kolejny argument na okoliczność dyskryminacji emerytów 2024.

Mamy pytanie do emerytów 2023 z ZER Warszawa: czy już dostali wyrównanie bądź decyzje dot. nowego współczynnika wkb?

obstawiam, że ustawa budżetowa i okołobudzetowa będzie nowa. Teraz się zacznie okres wypierdalania na śmietnik pisowskiego rządu, pisowskich ustaw, pisowców i wszystkiego, co się zaczyna na p. Emeryturom dadzą spokój jeszcze minimum przez rok lub dwa. Rządy koalicji muszą być początkowo w kontraście do starych więc jakies zmiany ewentualnie w środku kadencji.

obstawiam, że ustawa budżetowa i okołobudzetowa będzie nowa. Teraz się zacznie okres wypierdalania na śmietnik pisowskiego rządu, pisowskich ustaw, pisowców i wszystkiego, co się zaczyna na p. Emeryturom dadzą spokój jeszcze minimum przez rok lub dwa. Rządy koalicji muszą być początkowo w kontraście do starych więc jakies zmiany ewentualnie w środku kadencji.
No myślę że oprócz p trafi się coś na mr i zz

A czy ktoś ma jakieś informacje na temat stosunku tzw. opozycji demokratycznej do art. 41 . Czy ktoś ten temat wcześniej sondował u posłów i senatorów, jeszcze przed wyborami?! Wiadomo, że ostatecznie decyzja należy do sądów jednak wola polityczna nie jest bez znaczenia. Bycie w kontraście do poprzedniej ekipy może na dłuższą metę okazać się nie wystarczające?!

Teraz panie kolego nikt z wami nawet gadał nie będzie ,adijos muczaczos.Nastał czas plasterkowani wstecznego,niech każdy wali na emeryturę kto może.Spokój? Zabiorą wam i nie dadzą co się tylko da.Ja to 10 lat temu przerabiałem.

Ostatnia edycja:
Teraz panie kolego nikt z wami nawet gadał nie będzie ,adijos muczaczos.Nastał czas plasterkowani wstecznego,niech każdy wali na emeryturę kto może.Spokój? Zabiorą wam i nie dadzą co się tylko da.Ja to 10 lat temu przerabiałem.
myślę, że wpadka z 8 latami w opozycji jednak zmieniła sytuację polityczną i tego co jest dziś nie da się porównać z tym sprzed 10 lat. Poza tym tak naprawdę to PIS jednak wygrał wybory więc trzeba poczynać ostrożnie. Na wszystko nie mogą sobie pozwolić.

A czy ktoś ma jakieś informacje na temat stosunku tzw. opozycji demokratycznej do art. 41 . Czy ktoś ten temat wcześniej sondował u posłów i senatorów, jeszcze przed wyborami?! Wiadomo, że ostatecznie decyzja należy do sądów jednak wola polityczna nie jest bez znaczenia. Bycie w kontraście do poprzedniej ekipy może na dłuższą metę okazać się nie wystarczające?!
Może trzeba przypomnieć stanowisko senatu w sprawie art 41 z przed roku zdaje się że było krytyczne. Oczywiście punkt widzenia zależy od punktu siedzenie a😃

Przypomniało mi się:wizja i misja, zarządzanie przez cele, 25%osób nie może dostać nagrody, antykorupcja, zamrożenie płac. A do nabycia praw emerytalnych jeszcze prawie 2 lata!

Przypomniało mi się:wizja i misja, zarządzanie przez cele, 25%osób nie może dostać nagrody, antykorupcja, zamrożenie płac. A do nabycia praw emerytalnych jeszcze prawie 2 lata!
Zapomniałeś o wzorach, szacie graficznej korespondencji za ciężką kasę 🙂.

Wybory do PE i samorządowe wiosna 2024, dalej 2025 wybory prezydenckie.

Tu należy upatrywać politycznej szansy w zestawieniu z antypisem.

Choć kto wie, presją migrancka może skutkować przesunięciem środków budżetowych bez względu na okoliczności.

Zapomniałeś o wzorach, szacie graficznej korespondencji za ciężką kasę 🙂.

Wybory do PE i samorządowe wiosna 2024, dalej 2025 wybory prezydenckie.

Tu należy upatrywać politycznej szansy w zestawieniu z antypisem.

Choć kto wie, presją migrancka może skutkować przesunięciem środków budżetowych bez względu na okoliczności.
a piatki z kawa i ulga jezykowa?
kazd wladza ma swoje szlenstwa, bledy i wypaczenia

a piatki z kawa i ulga jezykowa?
kazd wladza ma swoje szlenstwa, bledy i wypaczenia

Pielucha dla sralucha była najlepsza. Teraz za to mamy po kilkunastu zastępców, wydziały, działy i sam nie wiem co jeszcze 😄.

Projekt ustawy około budżetowej bez 41, tego się trzymajmy i siedźmy cicho póki co. W razie czego w zanadrzu stanowisko senatu w tej sprawie, odrzucone przez sejm.

Tak to widzę.

Miejmy nadzieję, że wróci w Polsce porządek i rok kalendarzowy będzie
trwał od 01 stycznia do 31.12 . A nie jak pisiory chciały zmienić od 01marca,
dodam , że z fałszywym uśmiechem na twarzach.

myślę, że wpadka z 8 latami w opozycji jednak zmieniła sytuację polityczną i tego co jest dziś nie da się porównać z tym sprzed 10 lat. Poza tym tak naprawdę to PIS jednak wygrał wybory więc trzeba poczynać ostrożnie. Na wszystko nie mogą

Miejmy nadzieję, że wróci w Polsce porządek i rok kalendarzowy będzie
trwał od 01 stycznia do 31.12 . A nie jak pisiory chciały zmienić od 01marca,
dodam , że z fałszywym uśmiechem na twarzach.
Pewnie że wróci,odprawa 3 miesięczna i zamrożenie płac .

Jeszcze dobrze nie pokłócili się o władzę i miejsca w spółkach skarbu państwa i sprzedaż co większych graczy rynkowych żeby zagraniczne koncerny miały lepszą pozycję w Polsce, marzenia o podwyżkach upadły.
Podwyżki to będą, na początek paliwo, potem energia, potem opłaty proekologiczne, a później cała reszta.

Back
Do góry