Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Nie znam matematycznej zasady doliczania. Na stronie ZER jest kalkulator dla celników, wróc dla SCS jak dokładnie wypełnisz zakładkę 15aa i wyjdzie Ci łączne zatrudnienie (okresy składkowe przed 1999) i służba 1 dzień ponad 32 lata to w tabeli po prawej w odpowiednim okienku dopisujesz kwotę 1.500 pln. Resztę program wylicza samPozwolę sobie jeszcze zapytać o coś majora Bienia . Wiesz jak w praktyce w naszym przypadku będzie doliczany ten dodatek do podstawy emerytury po 32 latach. W moim przypadku najlepsze 10 lat to 2000-2010 (nie pytaj dlaczego). Czytałem różne wypowiedzi tu na forum jak ten dodatek będzie doliczany. Ale wszystkie wypowiedzi były na zasadzie "wydaje mi się, że..." . A konkretnie to jak to będzie wygladało lub może jak to wygląda, bo może już ktoś z tego skorzystał.
Tam wpisujesz dodatek za długoletnią służbę a nie motywacyjny, każdy ma trochę inny. Jak masz 1500 za długoletnią służbę to tylko pogratulować.Nie znam matematycznej zasady doliczania. Na stronie ZER jest kalkulator dla celników, wróc dla SCS jak dokładnie wypełnisz zakładkę 15aa i wyjdzie Ci łączne zatrudnienie (okresy składkowe przed 1999) i służba 1 dzień ponad 32 lata to w tabeli po prawej w odpowiednim okienku dopisujesz kwotę 1.500 pln. Resztę program wylicza sam
Nie pomogę, nie znam się... Ale chyba 15 % od 10kilo brutto to 1500.Tam wpisujesz dodatek za długoletnią służbę a nie motywacyjny, każdy ma trochę inny. Jak masz 1500 za długoletnią służbę to tylko pogratulować.
10K brutto zasadniczej to mnożnik jakieś 4,28. Nie wszyscy naczelnicy taki mają.Nie pomogę, nie znam się... Ale chyba 15 % od 10kilo brutto to 1500.
A czy ja odmierzyłem komuś naczelnikowską czy ekspercką darzę? 15% jest zawsze 15 % od tego co jest! Czy ktoś komuś coś tu zawiści, zazdrości itd.? Bądźmy ludźmi proszę!10K brutto zasadniczej to mnożnik jakieś 4,28. Nie wszyscy naczelnicy taki mają.
1000 zł stażowego 15% to już jest super. Na taką kwotę trzeba mieć dobry ekspercki mnożnik.