Broń dla mobilnych? Kolejny sposób na weryfikacje w SC? Z tego co wiem posiadanie broni palnej wiąże się z "wizytą" u psychologa, a przez 15 lat pracy w tej "firmie" (nikogo tu nie obrażając) poznałem wielu celników, którzy, powiedzmy - mają nierówno pod sufitem. Więc może to być idealny sposób na pozbycie się kilkuset ludzi z SC. Nie piszcie mi tu tylko, że nie jestem psychologiem i nie dane mi jest weryfikować tych ludzi, czy Wy (pytam tu celników) z czystym sumieniem dalibyście broń KAŻDEMU celnikowi w Polsce?????
Wracając do WZPC to fakt, z uwagi na wykonywane przez nich czynności powinni być w nią wyposażeni. Ale jak się ma do tego wieczne przenoszenie z wydziału do wydziału, z Izby do Urzędu itp. itd.? Przecież nikt na całe życie nie jest rzypisany do WZPC, czy innego wydziału czy oddziału. Byliśmy, jesteśmy i będziemy przenoszeni z jednego miejsca służby w drugie i nie uwierze w to, że jak ktos trafi do WZPC do będzie tam do emerytury CIEKAW JESTEM CO INNI KOLEDZY O TYM MY
Wracając do WZPC to fakt, z uwagi na wykonywane przez nich czynności powinni być w nią wyposażeni. Ale jak się ma do tego wieczne przenoszenie z wydziału do wydziału, z Izby do Urzędu itp. itd.? Przecież nikt na całe życie nie jest rzypisany do WZPC, czy innego wydziału czy oddziału. Byliśmy, jesteśmy i będziemy przenoszeni z jednego miejsca służby w drugie i nie uwierze w to, że jak ktos trafi do WZPC do będzie tam do emerytury CIEKAW JESTEM CO INNI KOLEDZY O TYM MY