wyrwane z kontekstu - w swojej wypowiedzi napisałem również o wyrobach tytoniowych, alkoholowych, paliwach, itd. Ty zapytałeś akurat tylko o narkotyki - „wskaż mi jakikolwiek artykuł…” w formie, która kwestionuje jego istnienie, czyli takie uprawnienie funkcjonariuszy SCS. Dlatego wskazałem Ci jeden, ale mogę wymienić kolejne, tylko po co przepisywać ustawę na forum, jeśli można ją przeczytać
. A smutne jest to, że w innych wątkach rozpisujesz się o uprawnieniach innych formacji, krytykując przy tym forumowiczów, jakbyś wszystko wiedział i zjadł zęby, a nie znasz uprawnień i obowiązków, zadań własnej służby
. Może trzeba psy tropiące zlikwidować, grupę zadaniową ds. narkotyków, aby formacja nie kojarzyła się z przemytem tylko np. z „drogówką”
Miłego i spokojnego dnia.
P.S. W żaden sposób nie chciałem Cię urazić, nie to było moim celem, przepraszam, jeśli tak to wybrzmiało. Moim celem było zwrócenie uwagi forumowiczów, że pewne obszary działań są zaniedbywane i masz rację lub jej nie masz, każdy ma pewnie własne zdanie, na temat czy zwalczanie przestępczości narkotykowej w KAS jest najważniejsze, ale z pewnością równie ważne. Dlatego trzeba właściwie rozłożyć siły i środki, w tym na przestępczość akcyzową, celną, hazardową, jak i podatkową.