soldat
Dobrze znany użytkownik
Może na wzór niemiecki powstaną ZKA-ZOLLKRIMINALAMT, czyli kryminalne urzędy celne?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Polski skrót byłby lepszy KUC i wtedy wszyscy będziemy KUCAMIMoże na wzór niemiecki powstaną ZKA-ZOLLKRIMINALAMT, czyli kryminalne urzędy celne?
Wszystkie już dostały. Dedlajn minął w mandej, a dziś już łikend
Strasznie niekoleżeńskie towarzystwo w tych izbach, normalnie jakbym miał w pracy taki status to bym od razu go tu wrzucił
Dejavu? To już kiedyś było nazywało się GIC.Może na wzór niemiecki powstaną ZKA-ZOLLKRIMINALAMT, czyli kryminalne urzędy celne?
Pierwotny KAS (ten uchwalony w 2007) składał się z 3 filarów: Urząd Celny, Urząd Skarbowy oraz Inspekcja Celno - Skarbowa, więc kto wie...Dejavu? To już kiedyś było nazywało się GIC.
ZKA ma nie wiele wspólnego z GIC. Ma dużo szerszy zasięg działania!Dejavu? To już kiedyś było nazywało się GIC.
GIC chyba nie wyszedł dużo dalej niż faza szkoleńZKA ma nie wiele wspólnego z GIC. Ma dużo szerszy zasięg działania!
Wskaż mi proszę jakikolwiek artykuł ustawy o KAS, który mówi o zwalczaniu przestępstw z zakresu narkotyków.Realizacja co niby ma realizować? kontrole drogowe? to chyba PREWENCJA nie REALIZACJA !!!! Ta nowa struktura to jakaś kosmetyka, zmiany nazw, nic poza tym.
W pionie operacyjno-dochodzeniowym brakuje komórki realizacji, chyba, że dochodzeniówka będzie realizowała ujawnione przestępstwa w toku czynności oper-rozp. lub analitycznych, zatrzymywała sprawców, zabezpieczała dowody
Komórki realizacji w pionie prewencji zajmujące się SENTem, e-TOLLem, transportem drogowym, odpadami i innymi kontrolami „miękkimi” powinny nazywać się wydziały/działy/referaty PREWENCJI, bo wykonują zadania prewencyjne (zapobiegawcze). W nowej (obecnej) strukturze brakuje w pionie operacyjno-analityczno-dochodzeniowym „nierozbuchanych” etatowo komórek realizacji do ujawniania i zabezpieczania w niezbędnym zakresie dowodów przestępstw hazardowych, akcyzowych, celnych, VAT-owskich, zatrzymywania ich sprawców.
Jak widać nastawienie dawnych inspektorów UKS jest tylko na „papierowe przestępstwa” VAT i zabezpieczanie faktur, a KAS to również tytoń, papierosy, spirytus, lewe paliwa, hazard, narkotyki, itp.
chyba te obszary już poszły w niepamięć!
może zapoznaj się z tą ustawą, bo szkoda długopisu na takich ZNAFCÓW sztukiWskaż mi proszę jakikolwiek artykuł ustawy o KAS, który mówi o zwalczaniu przestępstw z zakresu narkotyków.
Wskaż mi proszę jakikolwiek artykuł ustawy o KAS, który mówi o zwalczaniu przestępstw z zakresu narkotyków.
No i oba.....ś się po same pachy. Prysznic weź, bo forum całe zasmrodzisz.
Forum najbardziej zasmradzają typki, które wykorzystają każdą okazję do wyśmiania, znieważenia i zgnojenia innych.
Każdy już wie, że @Typer wyskoczył jak Filip z konopi i zapewne każdy pomyślał o nim coś niepochlebnego.
Jednak największe bzdury uskuteczniane na forum, nie upoważniają kogokolwiek do chamstwa, wyśmiewania nieważne kogo, byle tylko zwymyślać, obśmiać i obrzucić g... przepraszam ... co najmniej błotem ...
@AM Admin bardzo proszę o reakcję wobec tego usera, który po raz kolejny wykorzystuje czyjś błąd bądź niewiedzę, byle tylko wrzucić komentarz wątpliwej śmieszności i absolutnie żadnej wartości merytorycznej.
Dzięki dawno tam nie zaglądałem. Przecież z czym innym mogłaby się kojarzyć służba celno skarbowa jak nie z narkotykami.może zapoznaj się z tą ustawą, bo szkoda długopisu na takich ZNAFCÓW sztuki
Pomogę Ci, gdzie trzeba szukać -
art. 33 ust.1 pkt 10 lit. j Ustawy o KAS, bo to obszerny akt prawny - MASAKRA
Od czasów nastoletnich lat niespotkałem się z szanowaniem czyjegoś zdania, normalnym wytknięciem "mordo, mylisz się, popatrz tu". Tylko szuraniem czyimś zdaniem po ziemi i mieszaniem go z błotem. Ale to chyba standard, to takie Polskie .Forum najbardziej zasmradzają typki, które wykorzystają każdą okazję do wyśmiania, znieważenia i zgnojenia innych.
Każdy już wie, że @Typer wyskoczył jak Filip z konopi i zapewne każdy pomyślał o nim coś niepochlebnego.
Jednak największe bzdury uskuteczniane na forum, nie upoważniają kogokolwiek do chamstwa, wyśmiewania nieważne kogo, byle tylko zwymyślać, obśmiać i obrzucić g... przepraszam ... co najmniej błotem ...
@AM Admin bardzo proszę o reakcję wobec tego usera, który po raz kolejny wykorzystuje czyjś błąd bądź niewiedzę, byle tylko wrzucić komentarz wątpliwej śmieszności i absolutnie żadnej wartości merytorycznej.
Dzięki dawno tam nie zaglądałem. Przecież z czym innym mogłaby się kojarzyć służba celno skarbowa jak nie z narkotykami.
Od czasów nastoletnich lat niespotkałem się z szanowaniem czyjegoś zdania, normalnym wytknięciem "mordo, mylisz się, popatrz tu". Tylko szuraniem czyimś zdaniem po ziemi i mieszaniem go z błotem. Ale to chyba standard, to takie Polskie .