Zmiany w UCS, likwidacja działów CKR

Niestety, w 2017 nastali niekompetentni dyrektorzy ze skarbówek których celem było wycięcie w pień Służby Celnej i jej fachowców, czyli ludzi którzy znali się bardziej na rzeczy od samych DIASów. Byliśmy źdźbłem w ich oku. Część fachowców nie dostało propozycji w 2017r., następna wielka grupa odeszła na emeryturę , nie mogąc znieść głupoty i dyletanctwa kierownictwa skarbowego, które nie znało się na zagadnieniach ,a bardzo szybko zostali umundurowani i wrzuceni na stanowiska kierownicze. Ostatnia grupa fachowców która musi, bądź chce nadal pracować czy służyć, widząc arogancję skarbową, ich szybką drogę awansowania (przykład były szef kas) nie angażuje się już w zawiłą problematykę celną, wybierając spokój i ciszę. Chyba za późno na poszukiwanie fachowców, poprzedni diasy zaorali fachowców.
Jedyne co można dodać, że obecni są dokładnie tacy sami.

Jeżeli to zarządzenie faktycznie wejdzie w życie to od 1 sierpnia br. nie będzie delegatur UCSów

Pojawiają się głosy, że reorganizacja najwcześniej od 1 września. A czy Wy coś słyszeliście?

Pojawiają się głosy, że reorganizacja najwcześniej od 1 września. A czy Wy coś słyszeliście?
Coś mi się wydaję że zazwyczaj to od ciebie dostajemy informacje - co ma się dziać i od kiedy. Może siedzisz wyżej od nas albo może masz lepsze dojścia. Dla mnie jedyne pogłoski to rzeczony wywiad naszych szefów czyli różne pomysły bez żadnych dat.

Ci z "Wyżej" nie pisują na forum, no chyba, że służą w BiWie i puszczają przez bęben figuranta lub innego uchola 😉

Najwięcej informacji jest na fejsbukowym profilu skarbonek. Tyle, że ja u nich distałem kiedyś bana - więc nie pcham się, gdzie mnie nie chcą.

A jakie z tego wszystkiego wynikającej terminy?
Zarządzenienie wchodzi w życie 1 sierpnia. Do 5 sierpnia NUCS przedstawia projekt regulaminu organizacyjnego.
A ile czasu ma DIAS na jego zatwierdzenie?
1 września staje się
chyba realny

jak rozumiem uzasadnieniem do reformy ma być lepsza wydajność pracy i oszczędności finansowe. Widzicie tu jakieś?

Reforma skarbówki, o której nikt nie wie

Czytaj więcej na Prawo.pl:

Reforma skarbówki, o której nikt nie wie

Czytaj więcej na Prawo.pl:
To jeszcze pikuś - parę zmian nazw i wprowadzenie zasady ustalania ilości ZNUCS-ów. Jest jeszcze taki wywiad naszych szefów z czerwca chyba https://www.skarbowcy.pl/blaster/extarticle.php?show=article&article_id=29155 i szczególnie te wersy o "koncepcją specjalizacji urzędów celno-skarbowych, tak aby zajęły się one wyłącznie zwalczaniem przestępczości ekonomicznej. Ich zadania będą polegały na analizach, kontroli i dochodzeniach. Docelowo na bazie UCS-ów powstanie nowa służba" - tu dopiero jest pole do interpretacji i spekulacji tym bardziej że od tamtego czasu żadnego uszczegółowienia nie było

Back
Do góry