A
alokers
Gość
opamiętajcie się
te zwiąski pod wodzą p.fołty to wielka paranoja. :evil:
te zwiąski pod wodzą p.fołty to wielka paranoja. :evil:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Mnie też denerwował, bo nieustannie odbierał mi głos :wink: ale dzięki temu obrady posuwały się do przodu i panował porządek mimo obstrukcji Iwony. Prawda jest natomiast taka, że wszystko na Zjeździe odbywało się w pełnej zgodzie z utrwalonymi zasadami demokracji i zarówno I.Fołta jak i pozostali co rusz opuszczający salę obrad tylko i wyłącznie celem zerwania kworum(Nowy Targ i Szczecin oraz pojedyńczy delegaci z jeszcze może dwóch ZZ) zabierali głos aż nader często, na pewno częściej ode mnie i wielu, wielu innych delegatów.przewodniczący Zjazdu - delegat ZZSC woj. Lubuskiego Jacek Staniszewski - odmówił prawa do swobodnej wypowiedzi
KW, zresztą na swój wniosek, w tym Iwonka nie otrzymało absolutorium, co może oznaczać spore problemy dla Iwonkigość napisał:siwy jak zwykle o tak zamierzamy, o tak naturalnie o tak mamy plana, o tak ale jeszcze go nie ujawnimy, o tak oczywiscie mamy konkretny plan, konkretne działania itd itd itd itd, a życie toczy się dalej a słuzba celna coraz bardziej w dziadostwo popada. Ciekawe czy juz wniosek do KRS-u złożony, że wybrano nowych przewodniczących i czy nie będzie problemów ze strony iwonki z wprowadzeniem zmian?
a w drugim dniu nie tylko, że nie zgłaszają propozycji zmian do Statutu, ale wychodzą ponownie, aby uniemożliwić wprowadzenie bardzo istotnych z punktu widzenia funkcjonowania Federacji poprawek statutowych zaproponowanych przez innych delegatów w tym głównie z IC Kielce.Delegaci organizacji, którzy w formie protestu opuścili salę obrad, podjęli prace nad zmianami do Statutu Federacji majęcymi na celu uniemożliwienie w przyszłości tego typu działań niezgodnych z prawem.
Delegaci uzyskali zapewne zwolnienie ze świadczenia pracy. Są więc jakby w delegacji (jeśli chodzi o czas pracy, nie koszty). Proponuję zatem, aby Nowe Włądze Federacji powiadomiły odpowiednich Dyrektorów Izb, że zwolnieni ze świadczenia pracy nie wykonywali pilnych i ważnych, nie mogących być wykonanych w innym terminie działań związanych z działalnością związkową(co zapewne było podstawą uzyskania zwolnienia), ponieważ nie uczestniczyli w obradach Zjazdu. Zatem uzyskane zwolnienie jest bezzasadne i może być potraktowane jak conajmniej porzucenie pracy, o ile nawet nie wyłudzenie nienależnych świadczeń. Może niektórzy się zaśmieją, ale zastanówcie się czy nie mam racji (szczególnie po przeczytaniu wniosku FZZ o zwolnienie ze świadczenia pracy).