G
Guest
Gość
W których izbach jest problem z delegatami? Gdzie popierają IF?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
slawomir.siwy napisał:W dniach 08 i 09 listopada odbyło się posiedzenie RF w trybie nadzwyczajnym.
Nie ukrywałem, także i na tym forum, że na tym posiedzeniu będę dążył do podjęcia konkretnych decyzji dot. wdrożenia ogólnopolskiego i rzeczywistego protestu w SC.
Niestety ci, którzy rzekomo od miesiąca prowadzą protest w formie tzw. strajku włoskiego robili wszystko, aby RF takich decyzji nie podjęła, no i niestety byli skuteczni.
I głównie z tego powodu, zaraz po tym, jak uczestnik PB złożył wniosek o to aby zakończyć dyskusję nad harmonogramem działań protestacyjnych, co zostało przyjęte przez RF, złożyłem rezygnację z funkcji wiceprzewodniczącego Federacji.
RF podjęła też decyzję o zwołaniu Zjazdu wyborczego na pocz. miesąca grudnia br. Na wspomnianym Zjeździe będzie ostateczna szansa na zmianę Federacji. Ja nie będę kandydował na przewodniczącego. Będę za to przekonywał, aby wybrać osobę trzecią, w żaden sposób niezwiazaną z frakcjami, które niestety istnieją w Federacji.
Aby Federacja mogła właściwie funkcjonować bardzo ważny będzie też skład KW Federacji.
Ja nie kandydujęJeżeli Pan Siwy, obieca że wszystkich na kierowniczych stanowiskach zawiesi w członkostwie związkowym, to sam będę na niego głosował!
To wszystko proponowałem na pocz. kadencji jako wice. Niestety przy obecnej przewodniczącej nic z tych rzeczy nie udało się wdrożyć. Wszelkie decyzje KW a nawet RF, także i w ww. zakresie, były następnie przez przewodniczącą i świtę przeinaczane i obalane, często nie wdrażane w życie w ogóle.Potrzebna nam bliska współpraca z P.I.P-em i kancelariami prawniczymi, naszych przełożonych trzeba postawić na baczność, bo im się w głowach przewraca, nikt za nami się nie wstawia a oni rządzą jak na swoim podwórku!O każdych wymuszeniach szybkich odpraw i ustalania norm należy powiadamiać prokuraturę, jak jeden z drugim pójdzie się trochę potłumaczy, jaki ma interes w szybkich odprawach np. tirów, to zastanowi się trzy razy zanim kogoś będzie gonił do szybkich odpraw!Panie Siwy, nie ma sensu tworzyć takich samych związków, które się nie sprawdziły, trzeba szukać nowych rozwiązań, które okażą się skuteczne!