Zemsta

• Thread starter Thread starter kodi
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
K

kodi

Gość
W dniu dzisiejszym został skierowany na BKS mój znajomy.Powód jaki usłyszał to że nie został wytypowany do kontroli tylko powiedziano mu prosto w twarz*Witaj kodi* czyli oczywista zemsta FC za moją twórczość w nagłaśnianiu pewnych śmierdzacych spraw.Znakiem tego jest to że robienie szumu jest niewygodne i w ten sposób próbują to wyciszyć lub dać do zrozumienia iż milczenie jest złotem.Na razie nie wiem ja to się skończyło bo on i auto jest na BKS-ie.A i na pasie FC też się dostało ............. Pan Ł. coś wie bo to niepierwszy raz już a i na CB będzie ciszej he he. Pinokio to inna historia ....... .

Ostatnia edycja:
Eh.. ja tam powiem jedno.. Ci co moga niech dadza sobie spokoj z tym g...em.. ciezko o robote teraz, ale naprawde juz chyba wszystko lepsze niz uzeranie sie z tymi ......mi tym, ktorzy jednak trwaja w biznesie zycze samych dobrych przelotow i zawsze wlaczonych dyktafonow.

Nie mogę się doczekać finału

No i jak tam finał kontroli na BKS znaleźli czy mu się udało.

No i jak tam finał kontroli na BKS znaleźli czy mu się udało.

kolego a coś ty taki dociekliwy powinieneś pracować w gazecie . Zapytaj go osobiście w końcu tam pracujesz . interesujesz się wandalami jak żeście to podali w tv jacy my nie dobrzy , za to wy cacy .sortownia ruszyła

W dniu dzisiejszym został skierowany na BKS mój znajomy.Powód jaki usłyszał to że nie został wytypowany do kontroli tylko powiedziano mu prosto w twarz*Witaj kodi* czyli oczywista zemsta FC za moją twórczość w nagłaśnianiu pewnych śmierdzacych spraw.Znakiem tego jest to że robienie szumu jest niewygodne i w ten sposób próbują to wyciszyć lub dać do zrozumienia iż milczenie jest złotem.Na razie nie wiem ja to się skończyło bo on i auto jest na BKS-ie.A i na pasie FC też się dostało ............. Pan Ł. coś wie bo to niepierwszy raz już a i na CB będzie ciszej he he. Pinokio to inna historia ....... .

kodi a ty to sławny jesteś, ale jesteśmy z tobą, my nie mamy nic co by nas zdyskwalifikowało czego nie możemy powiedzieć o nich brak kultury i chamstwo ich przerasta i nikt tego nie widzi i nic z tym nie robi

ślinotok

kodi a ty to sławny jesteś, ale jesteśmy z tobą, my nie mamy nic co by nas zdyskwalifikowało czego nie możemy powiedzieć o nich brak kultury i chamstwo ich przerasta i nikt tego nie widzi i nic z tym nie robi
Ad vocem. Obawiam się, że brak znaków interpunkcji i w pewnym sensie myślowy ślinotok, doprowadził do dość śmiesznej konstrukcji powyższego zdania. No a skoro tak to chciałbym zapytać czyj brak kultury i chamstwo ich (chyba chodzi Ci o celników) przerasta? Kto nic nie widzi i nic nie robi z tym, że brak kultury i chamstwo ich przerasta? Czy powinni przechodzić jakieś kursy, aby dawać sobie radę z brakiem kultury i chamstwem? Może po tych kursach brak kultury i chamstwo nie będzie ich przerastać? Skoro w pracy mają kontakt z podróżnymi czy chodzi o to, że brak kultury i chamstwo podróżnych przerasta celników? :D
PS. Jak mnie kto kąsa panie Turysto to bywam złośliwy a gdy mnie uczono kindersztuby to Pana jeszcze w planach nie było.
PPS. Dyskwalifikuje Pana słaba znajomość ojczystego języka.

Ostatnia edycja:
Ad vocem. Obawiam się, że brak znaków interpunkcji i w pewnym sensie myślowy ślinotok, doprowadził do dość śmiesznej konstrukcji powyższego zdania. No a skoro tak to chciałbym zapytać czyj brak kultury i chamstwo ich (chyba chodzi Ci o celników) przerasta? Kto nic nie widzi i nic nie robi z tym, że brak kultury i chamstwo ich przerasta? Czy powinni przechodzić jakieś kursy, aby dawać sobie radę z brakiem kultury i chamstwem? Może po tych kursach brak kultury i chamstwo nie będzie ich przerastać? Skoro w pracy mają kontakt z podróżnymi czy chodzi o to, że brak kultury i chamstwo podróżnych przerasta celników? :D
PS. Jak mnie kto kąsa panie Turysto to bywam złośliwy a gdy mnie uczono kindersztuby to Pana jeszcze w planach nie było.
PPS. Dyskwalifikuje Pana słaba znajomość ojczystego języka.[/QUOTE
Kolego dobrze wiesz o co chodzi ,a jak nie to zapraszam na bezledy tam zobaczysz w jaki sposób traktują podróżnych ,tylko radze ci zaopatrzyć się w dyktafon , bo na pewno padną w twoim kierunku wulgarne słowa a na koniec demolka auta i nie ważne jakie to auto czy nowe czy stare zaczyna się od walenia śrubokrętem po blachach wyrywanie tapicerek,a jak coś się odezwiesz że nie mają prawa ci niszczyć auta to w tedy jest całkowita demolka i jesteś zastraszany że utrudniasz przy kontroli a jak nic nie znajdą a auto jest połamane to pada słowo jedz do domu i nie dyskutuj i co ty na to:)

Ostatnia edycja:
Zapominasz kolego, że to ja od czasu do czasu trzymam w ręku śrubokręt (nie dyktafon). Czasami spotykam takie figury retoryczne ze strony podróżnych, że mam ochotę walić w łeb a nie karoserię. Więc nie patrz ziarnka w czyimś oku skoro w swoim masz belkę. :D

Ostatnia edycja:
Czepianie się szczegółów....

:D
Ot taka życiowa historyjka pewien FC zapałał uczuciem do pewnej Damy.Rodzinka zwietrzyła interes i zaczeła pomykać do RUS. to już stawało się namolne więc pan FC żeby się ratować wysłał na owa operatywną rodzinke swojego kolegę po fachu, lekarstwo zadziałało.Pikanteri sprawie dodaje fakt że przyszły teść swego czasu przy próbie kontroli przez GM na drodze pocisnoł w pola. Jednak ramię go dosięgło i się z autka wysypało niemałe conieco oczywiście domek też przetrzepano tam też było coś ......... ot i historyjka z życia.

ps. ku przestrodze i pamięci innym FC

Wyjaśniam

Nie pracuję na Bezledach, a że wśród przemytników są bandyci patrz temat o podpaleniu. W żadnym poście nie twierdziłem że wśród celników są same aniołeczki, bo wszystkich nie znam ( myślę że ty też nie). A jeżeli chodzi o chamstwo to moglibyśmy pospierać się z czyjej strony jest tego więcej, aczkolwiek nasza sprzeczka zakończyła się wzajemnymi złośliwościami jak każda tutaj. Co do dyktafonów zdarzało mi się parę razy włączać go podczas kontroli kiedy padały w naszym kierunku wulgaryzmy, niestety ja robiłem to zgodnie z prawem i uprzedzałem kontrolowanego że nasza rozmowa jest nagrywana. Dawało to pewien komfort, do końca kontroli miałem błogą ciszę lub kontrolowany wysławiał się jak wzór kultury.

Zapominasz kolego, że to ja od czasu do czasu trzymam w ręku śrubokręt (nie dyktafon). Czasami spotykam takie figury retoryczne ze strony podróżnych, że mam ochotę walić w łeb a nie karoserię. Więc nie patrz ziarnka w czyimś oku skoro w swoim masz belkę. :D

Ale czy ten śrubokręt trzymasz legalnie na pasie ? chyba nie , to jest przedłużenie ręki , jak przyjedzie tv na przejście graniczne to żaden z was nie ma w ręku to jest czynna napaść jak i świadome uszkodzenie czyjegoś mienia . A nikt nie wie w jakim celu możesz go użyć ,różne przypadki się zdarzają ,no i te obijanie tych aut ,to też jest nie legalne . Jak przyjedzie tv to jest tak jak być powinno ,jak odjadą to demolka to co ty się wypowiadasz kolego podstaw swoje auto i zrób to samo ze swoim . A pro po spalonych aut to kto wam je pali my bieda ,czy ci co ........ Ja jak podpisuje umowe o prace to dokładnie czytam jej warunki i niema problemów

Nie lubię się powtarzać.....

..... ale z tego co się dzieje w OC B. to chyba troszkę zalazłem komuś za skórkę tam :D :D. i tak mój znajomy który został posądzony o to że ja to on dlatego na tym BKS-ie spędzł troszę czasu czyli od ok 11 w dzień do 20 wieczorem czy przypadkiem nie zadługo według mnie tak. Ale to nie wina FC z OC B. tylko ich kolegów po fachu z Olsztyna tzw. "wewnętrznych". Ja tam się śliznołem ale mu pomogę kwitki napisać i wysłać tu i tam.Istnieje możliwość rozrostu kodich do kodi2 kodi3 kodi4 :D

Turysta napisał :
Ale czy ten śrubokręt trzymasz legalnie na pasie ? [ ... ] to jest czynna napaść jak i świadome uszkodzenie czyjegoś mienia .

No to teraz czekamy na masowe pozwy. Zastanawiam sie tylko , jaki będzie zarzut : nielegalne posiadanie śrubokręta ? pobicie "auta" ? napaść z niebezpiecznym narzędziem ?

Szczerze, jak czytam takie rzeczy, to mi sie przypomina anegdota o dwóch rzeczach, które są nieskończone. Jednym z nich miał być wszechświat (chociaż tutaj autor anegdoty miał wątpliwości), drugą natomiast miała być.......

No nie wiem nie wiem. Np nie przepisowe dokonywanie kontroli szczególowej na BKSie. Z tego co mi wiadomo kontrole moze przeprowadzac tylko jeden zoll, a nie pieciu. Czy na jakim kolwieg przejsciu jest to respektowane? Kontrole osobiste przeprowadzane w nie przystosowanych do tego pomieszczeniach, bez bialych rekawiczek, bez mozliwosci wybory fc, ktory mial by dokonac takiej kontroli? przeprowadzania jej w WC, w budkach na pasie. Od 11 do 20 na BKSie? toc to jest normalne pozbawienie wolnosci ;-) Sami naginacie przepisy, ktorymi sie tak strasznie zaslaniacie. Demontowanie wyposazenia aut na pasie odpraw? chyba jak jest poderzenie iz jakas osoba moze przewozic wyroby akcyzowe ponad norme to powinna jechac na BKS i nie wazne, ze prawie wszyscy maja ponad norme ;-) Co do tej telewizji to za moich czasow najwieksze kanalie puszczaly mnie z bagaznika gdy tylko zjawila sie.. chociazby regionalna stacja... wiec chyba cos w tym jest prawda?

Z tego co mi wiadomo kontrole moze przeprowadzac tylko jeden zoll, a nie pieciu
Za to mi NIC o tym nie wiadomo. Z chęcią bym się dowiedział, gdzie jest to uregulowane.

Kontrole osobiste przeprowadzane w nie przystosowanych do tego pomieszczeniach, bez bialych rekawiczek, bez mozliwosci wybory fc, ktory mial by dokonac takiej kontroli
Pomieszczenie mamy, jakie mamy. Napisz skargę, to sam Cię poprę. Dopóki jednak nic sie nie zmieni, to musimy działać w warunkach "polowych".

Białe rękawiczki ?????? A skąd to, przyjacielu, wziąłeś ? Chociaż sądzę, że raczej chodziło Ci o to, żeby Cię nikt brudnymi łapami nie smyrał w różnych miejscach - względy higieniczne. Jednak działa to w obie strony, więc jeśli ktoś robi Ci osobistą bez rękawiczek.....cóż, JEGO ryzyko. A Ty pisz skargę. Mandat mandatem, ale brudnymi łapami sam bym sie nie pozwolił dotykać.

Brak możliwości wyboru funkcjonariusza.....no tutaj to mnie rozłożyłeś na łopatki. W życiu o tym nie słyszałem. Ale jak tylko zacytujesz mi odpowiedni przepis, to pójdę na klęczkach do Częstochowy ;)

Demontowanie aut na pasie [...] powinna jechać na BKS i nie wazne, ze prawie wszyscy maja ponad norme[...]

Super stwierdzenie - prawie wszyscy mają ponad normę.
Widzisz, miły kolego, nie bardzo Cię teraz rozumiem. Z jednej strony płaczesz, że rozbierają Ci autko na pasie (co trwa na pewno krócej niż na BKS), a z drugiej piszesz, że "prawie wszyscy" mają i powinni jechać na hangar.

W takim razie ja widzę jedno wyjście z sytuacji. Ewenement na skalę światową. Zamiast pięciu pasów - pięć BKSów! Albo 10 !! Wtedy by nikt nie płakał, że mu samochód "na pasie kręcą". I jeden pas dla dyplomatów - tych prawdziwych.

No chyba, że chciałbyś odprawy "z budki" - celnik bierze paszport przez okienko i na ładne oczęta wierzy Ci, że nic nie wieziesz. A Ty śmigasz dalej bez otwierania bagażnika nawet......a potem się budzisz.

Po kolei

KPK
Art. 227. Przeszukanie lub zatrzymanie rzeczy powinno być dokonane zgodnie z celem tej czynności, z zachowaniem umiaru i poszanowania godności osób, których ta czynność dotyczy, oraz bez wyrządzania niepotrzebnych szkód i dolegliwości.

Prawo obowiązuje wszystkich w OC B. niemożliwe do spełnienia.:mad::mad:

KPK
Art. 227. Przeszukanie lub zatrzymanie rzeczy powinno być dokonane zgodnie z celem tej czynności, z zachowaniem umiaru i poszanowania godności osób, których ta czynność dotyczy, oraz bez wyrządzania niepotrzebnych szkód i dolegliwości.

Prawo obowiązuje wszystkich w OC B. niemożliwe do spełnienia.:mad::mad:
W Gronowie jest tak samo,maja wszystko i wszystkich gleboko w d...Celaski smieszne,czy wam sie wydaje ze wszystko mozecie?jezeli tak to macie racje, wydaje wam sie.Kiedys bylem przy tym jak celas na zielonym stukna srubokretem w droga fure ruska,jak dostal od "durakow "to nie wiedzial co ma z oczami zrobic:D

He he ja tam najchetniej zobaczyl bym wszystkich pogromcow mrowek po rosyjskiej stronie ;-)ah.. to bylo by piekne.. szkoda, ze sie ten sen nigdy nie spelni ;-)))

Sam fakt kontroli na pasach jest jak najbardziej prawidłowy - tylko zastosowanie jej "rozległości" może być uregulowane różnymi wewnętrznymi zarządzeniami. Dla mnie niewyobrażalen jest to, że w ruchu pseudoturystycznym - bo z takim tu mamy do czynienia, ta kontrola jest sprowadzana do minimum, szczególnie gdy coraz więcej zagrożeń wokół nas. Sam fakt, że celnik ze śrubokrętem chodzi to nie żadna nowość, tylko jego użycie w sposób mniej uciążliwy to już troszkę inna kwestia.

Nie wiem, gdzie sie podziała u Ciebie chociaż odrobina zdrowego rozsądku... Twierdzisz, że takie akcje jak palenie samochodów powinny być uregulowane w umowie o pracę? Może jeszcze powinno być wpisane w ryzyko zawodowe? Człowieku opanuj się!! Bo to co wypisujesz to kompletny stek bzdur! Jednak jeżeli tak twierdzisz, to ryzykiem TURYSTÓW jest odwiedzanie BKS-ów, obijanie aut śrubokrętami jak i innymi wszelkimi dostępnymi narzędziami, rozróba w samochodach itp. No cóż - taki to już turystyczny zawód macie to i takie ryzyko.... Buehahahah

kolego jak czytasz tak rozumujesz, nic ci na to nie poradze kto chce wiedzieć to wie o co chodzi , i tu mamy przewagę nad wami . a BKS nic strasznego dla nas nie te czasy ,a co chodzi o śrubokręty to kodi podał ci art.

Back
Do góry