Przedstawiamy propozycję zasad podziału podwyżek dla funkcjonariuszy SCS.
Proszę o dyskusję.
Proszę o dyskusję.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Mam 10 lat stażu i walczę o to aby ci młodzi mieli chęć zostać i przyjść do tej ,,służby", a ta propozycja tzw. ,,kompromisowa" to piękny prezent dla diasów i mf, piękne wyrównywanie kominów płacowych, chyba pora powiedzieć wprost - podwyżki przedemerytalne. Pozdrawiam.Apeluję o powściągliwość młodzieńcze. Przeanalizuj to najpierw, nim coś napiszesz.
My sprzeciwiamy się temu co chce Wam zafundować strona służbowa i inni.
Nie będziemy o Was walczyć wbrew Wam. Jeśli nie chcecie kompromisu to dostaniecie 100zł. Rozumiesz?
To co zaproponowaliśmy to jeszcze trzeba o to powalczyć. To jest kompromis. Musisz zrozumieć, że kompromis nigdy nie jest w pełni satysfakcjonujący.
A już widzę, z drugiego wątku - 5-10.Takie pytanie techniczne, bo nie jestem pewien z przedziałami 5 letnimi - jeśli przyjąłem się do służby w 2009 roku to przedział 11-15 tak?
Mam 10 lat stażu i walczę o to aby ci młodzi mieli chęć zostać i przyjść do tej ,,służby", a ta propozycja tzw. ,,kompromisowa" to piękny prezent dla diasów i mf, piękne wyrównywanie kominów płacowych, chyba pora powiedzieć wprost - podwyżki przedemerytalne. Pozdrawiam.
Dam Ci inną alternatywę, zaprzestań pisać tych grafomańskich bzdur, a odbije się to na jakości tego forum.
Umiesz Ty czytać i słuchać ?!
Dostałeś alternatywę - albo wszyscy walczymy o podniesienie "młodym" więcej o tą MINIMUM stówkę
(z modernizacyjnej - czyli z 300 średnio, prawie 200), albo odpuszczamy pyskaczom i skoro nas chcą
odsądzać od czci i wiary, niech mają tylko parędziesiąt złotych - trudno, będzie na "kominiarzy" ...
...
Już wiadomo, czemu "po równo" z marszu zostało odrzucone.
...
Zablokuj mnie.Dam Ci inną alternatywę, zaprzestań pisać tych grafomańskich bzdur, a odbije się to na jakości tego forum.
Ale @cat co ja wiem, do czego mam się odnosić jak co chwila jakieś nowe rewelacje?
Jakie "odrzucone" ?!
Przecież nie żyjemy w próżni, nie jesteśmy jedyni i na pewne rzeczy MUSIMY się zgodzić.
Weź głęboki oddech i poświęć jeszcze parę minut - porównaj projekty MF i innych związków
i odpowiedz SZCZERZE - mogąc wybrać tylko z tych proponowanych - KTÓRĄ WYBIERASZ ??
A ja znam.Pomysł jest bardzo dobry ale wykonanie tragiczne.
1. Nie znam osób z mnożnikiem poniżej 1.61,
2. Nie uwzględnia to stażowego!!!
3. Młody z 5 letnim stażem dostanie 300 x 05 x 1,4 x = 210 zł x 1,05 (stażowe) - 220 zł
4. Pamiętajmy, że dostanie też mniej z wzrostu kwoty bazowej.