Podobno Sąd z Krosna zwrócił akt oskarżenia do prokuratury w Przemyślu.
Ktoś coś wie?
Oczywiście wie Forrest !
Dawno mnie tutaj nie było i niestety wiem, że "Umieramy na stojąco - po kolei".
Sprawy jeszcze nie zwrócono, choć Sędzia raczej tak zrobi - zna na pewno sprawe naszego kolegi, który był także sądzony w Krośnie i który w tej samej sprawie i "grupie" został ponownie uniewinniony.
Odpowiedź uzyskamy już wkrótce.
Nagle może się okazać,ze po prawie 4 latach nie bedzie jeszcze (znowu) aktu oskarżenia
- Panie Prokuratorze, czekam na ten moment - zostaje juz tylko modlitwa !
- Pamiętajcie od padliny wszyscy sie odwracają a od was czuć już stęchlizną.
- Jak pisałem kilka lat temu "Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy".
Info:
Sprawa Tax Free - ostatnio tj.w tamtym tygodniu skazano naszych kolegów na głupkowate kary (byle by tylko nie uniewinnić) niestety Jego Wielmożność Sędzia zapomniał, że 8 lat temu wsadzał niektórych z nich na 3-4 m-czne "tiurmy", więc nie wolno mu było teraz osądzac w tej samej sprawie - kwestia czy nasi koledzy, których o tym poinformowałem - zareagują !?
Sprawa innych 3 kolegów, którzy wcześniej zostali uniewinnieni a Sąd Kasacyjny (czyt:Najwyższy) wrócił sprawę do ponownego rozpatrzenia.
I co?
Znowu zostali uniewinnieni przez Sąd Okręgowych !
I co ?
Prokurator wzniósł o wydanie uzasadnienia i znowu będzie sie odwoływał i tak do końca ich (celników) lub jej (prokuratorki) życia !
Prokurator za to nie płaci!
Oni płacą za to swoje pieniądze, swoim życiem i życiem swoich rodzin !
Sprawa 18 f-szy z o/c Przemysl i Mobilnych - juz wkrótce (do 2 tygodni) i najprawdopodobniej wyroki "śmierci" (skazania z zawieszeniem) - inne nie będa - orzeka ten sam Sędzia co w sprawie w/w skazanych za TAX Free.
A nasza sprawa 63 banitów - czekamy na Sąd i na to co sami zrobimy.
Koledzy i koleżanki z tej "grupy" - ruszcie wreszcie d...y i zacznijcie sie tym interesować !
Aha.
Przyłączamy sie do do Stowarzyszenia Celników, którzy zostali zwolnieni i aresztowani.
Info dla tych pierwszych - pilnie sie ze mną skontaktujcie - osobiście!
Czekam na zgłoszenia.
Prosze rozesłać (rozpowiedzieć) tą informacje wszystkim zainteresowanym!!!
Pozdro
Forrest Gump