zamykani celnicy

• Thread starter Thread starter ela
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
"Kawa na ławę " godz.11.30 - Julia Pitera "oskarżeni w sprawie WSI otrzymali kaucję w wysokości 70 000,oo zł. i zakaz opuszczania kraju " Nie chciałabym porównywać zarobków tych panów z naszymi i ich możliwości mataczenia itp., ale traktowanie celnika który otrzymuje kaucję w wysokości 80 ooo,00 zł nieco zastanawia.Chyba prokurator chciał pokazać "kto tu rządzi"

Yossarian , mysle ze dzialania ZZ Celnicy PL nie maja zbyt wiele wspolnego z dzialaniami PiaRu, na pewno dzialaja inaczej niz poprzednie( tfu,tfu,tfu) zwiazki z wielkim Andrzejem G. na czele. Wszyscy doskonale znaja tamte" dokonania".Pisalem juz kiedys o zaufaniu w stosunku do dzialaczy zwiazkowych. W moim odczuciu zawsze jest tak, ze jak sie zawiode to pozniej trudniej znowu dac komus wiare. Nie mniej uwazam, ze to co robi S.Siwy i inni z ZZ Celnicy PL jest aktualnie pozyteczniejsze dla zwyklych funkcjonariuszy niz kilkunastoletnie "dzialania" bylych dzialaczy.Ja osobiscie nie oczekuje zbyt wiele, bo wiem jak ciezko jest przekonac "gore "aby zechciala spojrzec w dol. Co do zatrzymanych nie bede sie wypowiadal, ale podam ci pewien przyklad jak na to podobne sprawy patrzy gora-kadra. Otoz zdarzylo sie w I.C. Gdynia, ze w pewnym referacie kierownikiem zostal pewiem chamski typ, co za nic ma celnikow.Oficjalne skargi do Naczelnika U.C nic nie daja, bo jak sam przyznal ten naczelnik" nie bedzie bronil ludzi,choc wie, ze skargi sa uzasadnione, bo boi sie utraty stanowiska po ewentualnym konflikcie z dyrektorem izby
( ktorego protegowanym jest ten kierownik-UKSowiec).Wiec do kogo mozna zwrocic sie o pomoc w takich sprawach???Zaznaczam, ze SSC juz wypowiedzial sie, ze nie ma wplywu na to co sie dzieje w innych jednostach organizacyjnych, bo od tego sa dyrektorzy tych izb.

No z Baden-Baden podobno ciężko się rozmawia,ale myślałem,że Naczelnik jest bardziej wporzo. A ten referat to coś z rurami ma wspólnego? Czy jedna źle kojarzę?

.Ja osobiscie nie oczekuje zbyt wiele, bo wiem jak ciezko jest przekonac "gore "aby zechciala spojrzec w dol. Co do zatrzymanych nie bede sie wypowiadal, ale podam ci pewien przyklad jak na to podobne sprawy patrzy gora-kadra. Otoz zdarzylo sie w I.C. Gdynia, ze w pewnym referacie kierownikiem zostal pewiem chamski typ, co za nic ma celnikow.Oficjalne skargi do Naczelnika U.C nic nie daja, bo jak sam przyznal ten naczelnik" nie bedzie bronil ludzi,choc wie, ze skargi sa uzasadnione, bo boi sie utraty stanowiska po ewentualnym konflikcie z dyrektorem izby
( ktorego protegowanym jest ten kierownik-UKSowiec).Wiec do kogo mozna zwrocic sie o pomoc w takich sprawach???Zaznaczam, ze SSC juz wypowiedzial sie, ze nie ma wplywu na to co sie dzieje w innych jednostach organizacyjnych, bo od tego sa dyrektorzy tych izb.

zamiast plakac na forum i czekac na zmilowanie zwiazków (nie wiem co maja niby zrobic) powinienes wziasc sprawe w swoje rece. Jezeli prawda jest to co piszesz to dyktafon, zbieraj dowody i do sadu za mobbing. Recze ci, ze jak sprawa zostanie naglosniona , a ty bedziesz m iał racje to dyrektor odetnie sie od tego pana a nawet bedzie go rowniez potepial

na jakim świecie żyjesz DH, mógłbym Ci w pęczki wiązać przykłady i pokazywać jak bardzo się mylisz..dyrektor nic nie zrobi w tej sprawie, nawet rąk od tego nie umyje, możesz sobie nagrywać, nagłaśniać na próżno, nie jest to sprawa medialna..ot, konflikt pracowniczy nic więcej, jeden z wielu, nie wart uwagi, jedynie ZZ mogą zabrać poważne stanowisko w tej sprawie i wtedy dyrektor może poczuć się zagrożony za nie reagowanie na sygnały a ZZ już zaczynają rosnąć w siłę i stają się partnerem do rozmów

DH, nigdy nie bede plakal,nawet jak mi to sugerujesz na forum. Naglasniam problem nietykalnego kierownika, ktory mowiac,ze"celnicy to banda zlodzieji, ktorych nalezalo dawno pozamykac",trzesie wladza zwierzchnia jakim jest Naczelnik U.C. To jest normalne w SC? Zwiazki faktycznie maja wiekszy posluch, ale nie w Gdyni, a nagrywaniem i donosicielstwem, ktore mi proponujesz sie brzydze.Powiedzialem, ze oficjalne skargi nic nie daja i przynosza skutek odwrotny dla poszkodowanych.

nie mój koń , nie mój wóz- zrobisz jak będziesz chciał, ja tylko chciałem nam uświadomić , że żyjemy w państwie prawa i od złych rzeczy są sądy , co więcej w sprawach o mobbing (dobrze udowodnionych) zawsze wygrywa pracownik

Do DH.
ha,ha,ha,ależ się obśmiałem. Nie chciałbym Ci psuć humoru DH ale Ty chyba nie jesteś z tej bajki. Albo masz jeszcze mleko pod nowem albo jesteś jednym z TYCH NACZELNIKÓW (więc bronisz swoich).
Państwo Prawa? Chyba kpisz. Choćby z opisów na forum powinieneś zobaczyć co robi to państwo prawa, pozbawiając godności naszych kolegów, zamykając niewinnych i na siłę "matacząc" próbując udowodnić swoje wymyślone teorie.:cool:

DH, posluchaj Psychola i nie tylko zanim zaczniesz mowic o panstwie prawa. Wierzyc mozesz w co chcesz, ale nie mow mi prosze ,ze RP to panstwo prawa. Przed chwila ogladalem w TV kolejna odslone sprawy" Olewnikow". Czyzby oni nie wierzyli w panstwo prawa? A nasi koledzy sponiewierani i wytykani przez swoich przelozonych ( ostatnio sprawa Medyki), a potem hurtem zamykani? Jakos cicho im doradzasz jak maja sie bronic?
Teze o nietykalnosci niektorych przelozonych naglasniam celowo, bo w ostatecznosci odbija sie to ze podwojna sila przede wszystkim na zwyklych funkcjonariuszach.Kto im z przelozonych przyszedl z pomoca? Raczej juz ich skazuja zanim Prokuratura zamknie dochodzenie i skieruje sprawe do sadu.Przerazila mnie wypowiedz SSC ( i dalo duzo do myslenia), ze nie moze nic zrobic z jednym kierownikem z Medyki, u ktorego na Oddziale Celnym zamknieto chyba najwiecej f.c.-(dialog z Kmicicem ).To od czego jest wiceminister w RP? Jeden z bylych SSC powiedzial kiedys, ze wystarczyl by jeden telefon do Dyrektora Izby ,a ten po rozmowie z Naczelnikiem i sprawa rozwiazana.Szkoda, ze wypowiedzial te slowa w kontekscie protestow, a nie w kontekcie patologii w SC ,ktora te protesty m.in.spowodowala

jesteś z ic przemysl zapewne,węc znasz całą sytuację, K. robił na nas karierę ,a zatrzymnania są od kwietnia 2007

Jak trzeba bedzie, to podam te osobę za świadka w sprawie celników zamykanych w przemyslu, osoba której K. obiecał ze roz.... to przejscie w najdalej maj czerwiec....kwestia jest tylko taka ,czy ta osoba zezna to samo w sadzie

brawo ,należał jedynie naświetlić konkretne przypadki prokuratur tj. lubelska,przemyska, gdyńska

areszty tymczasowe

mam pytanie do wszystkich zainteresowanych:
-czy gdzieś jeszcze w Polsce oprócz Dorohuska i Hrebennego funkcjonariusze celni są przetrzymywani w aresztach wydobywczych ?
Jeśli coś wiecie dajcie znać.

z zadziwiającą determinacją i konsekwencją następują te aresztowania aż trudno uwierzyć by to działanie nie było zamierzone, zaplanowane i realizowane aby zlikwidować cło w tym kraju...już usunięto z granicy doświadczone kadry czyniąc granicę "bezbronną" wobec doświadczonych przemytników, zrobiono wszystko by zniszczyć ludzi tam pracujących używając niewybrednych epitetów dla określenia ich i ich pracy, obiecano dać wiele nie dając nic, mami się nas jak dzieci błyskotkami...następnego wybuchu niezadowolenia już tak lekką rączką nie zlikwidują...chyba,że już nie będzie komu protestować.....

no tak ,wtorek ,sroda dni świateczne ,weekend przeniósł się w cle na srodek tygodnia.Powodzenia koledzy ,a rodzinom życze wytrwałosci.Uważajcie na pazernych i fałuszywych adwokatów .Nie poddawajcie się

Back
Do góry