Założenia dot. "emerytur celnych"

szarik

Ależ spokojnie!:D
Nie musisz aż tak nas uświadamiać. Nie jesteśmy dziećmi - niestety :D
Media i opinia społeczna mają naszą "problematykę" w głebokim poważaniu.
Każde działanie należy jednak podjąć z tym, że nie koniecznie dokładnie tak jak sobie to wyobrażasz.
Wciąż przypominam: nie jesteśmy szwaczkami, pielęgniarkami czy inną grupę "społecznego współczucia" i wiemy, że mamy podówjnie trudne zadanie i zapewniam cię mamy pomysły na działanie. Ale najważniejsza jest wola funkcjononariuszy i pracowników.
Konsekwencja, wytrwałość, współdziałanie. Media przyjdą jak poczują w tym neewsa, spoleczeństwo zaintersuje się jak czynny udział w proteście zgodnym z prawem (nie tylko w pikiecie) weźmie udział wielu z nas. Samo nic się nie stanie.
Nie mogę pisać wciąż poważnie jak płaczka bo by mi nerwy wysiadły :)

Ale najważniejsza jest wola funkcjononariuszy i pracowników.

pokazalismy ją w styczniu 2008

Media przyjdą jak poczują w tym neewsa,
taa, chyba jak kogoś na pasie udusimy (bo strzelać nie ma czym :D ) albo jakiś stały nadzór w powietrze poslemy :D
[/quote]
Nie mogę pisać wciąż poważnie jak płaczka bo by mi nerwy wysiadły :)

mam nadzieje ze nie bierzesz tego co piszę jako "plakanie" z mojej strony. to jedynie dobre rady które ja jako "dół" chciałbym przekazać "górze". ale naparwde nie chce nikogo pouczać.

szarik

Nie odbieram tego co piszesz jako płakanie :D
Ale w przypadku protestu nie ma "dołów" i "gór"
A jeśli już to przeciwnie- funkcjonariusze i pracownicy są "górą" a związkowcy winni być "dołem" wykonującym wolę załogi.
Oby związkowcom tym razem nie brakło pokory wobec woli załogi.

Dla porządku:

Na spotkaniu w dniu 24 czerwca Min. z KPRM Pan Michał Boni powiedział, że rząd nie wyraża zgody na wdrażanie emerytur specjalnych dla jakiejkolwiek grupy zawodowej.

Oznacza to, że SSC oszukiwał środowisko od początku w tym zakresie.

Apeluję, w szczególności do części kadry kierowniczej, aby przestała już powtarzać funkcjonariuszom nieprawdziwe informacje na ten temat. Piszę to, gdyż jeszcze w poniedziałek takie nieprawdziwe informacje przekazywał np. dyr. z Katowic. Zajmujecie Panie i Panowie zbyt poważne stanowiska państwowe, aby tak się zachowywać. Wystarczy już tego spektaklu!!!
Czas zacząć wspólną walkę o profesjonalizację Służby i poprawę statusu funkcjonariuszy.

Back
Do góry