Z której IC macie przedstawione na forum zasady podziału kasy? Spójrzcie na swoje podwórka (oprócz wstępnych z Łodzi)
Wpisując je zdawałem sobie sprawę iż nastąpi atak, ale
nic to.
Nie jestem populistą, nie mówię, że wszystkim podwyżki się należą.
W tym roku wszyscy w związku z 2% waloryzacją otrzymali podwyżki (każdy może sobie wyliczyć).
W związku z rozporządzeniem największymi beneficjentami byli mkc oraz skc (zgadzam się z Ogryzkiem)
ogryzek napisał:
To, że w Rozporządzeniu mnożnik był taki a nie inny należało podwyższyć skc, ale nikt się nie zastanowił skąd się ta kasa wzięła. Przecież to kasa z naszych podwyżek, to że skc należało się wyrównanie z "urzędu" to nie oznacza, że te pieniądze są z innej czytaj dodatkowej puli.
wiem, że najwięcej kontrowersji wzbudza zapis "240", ale nie od razu Kraków zbudowano.
PS KIT2009, a jak u Ciebie podzielono kasę? Sorry, wiem, Ty nasz, tylko te zwolnienia bolą
PSII Gefrejter nie napisał prawdy! Nie będzie o 140 zł poniżej średniej izbowej w swoim stanowisku, no chyba, że jest expertem, więc jeszcze długo będzie poniżej, dzięki wypasionym kominiarzom, ale zawsze można by dać po równo, wtedy w związku z 2% waloryzacją kominy jeszcze by się powiększały
( w każdym stanowisku)
PSIII Jeżeli w przyszłym roku DIC zaproponuje podobny podział kasy, to to poprę, (wiedząc z góry, iż zarząd jednego związku będzie przeciw-dlaczego? dopowiedzcie sobie sami!!!) a osoby poniżej średniej na pewno nie będą się czuć pokrzywdzone.
Za wyjątkiem m.in. zwolnień lekarskich, które są 100% płatne, a za chorego KTOSIK musi wykonywać pracę, nie ważne, jaka to choroba (bo za lipne to prorok)
Dobra zasada, jeżeli wiesz, że np 22% czasu byłeś na zwolnieniu lekarskim, nie dostaniesz podwyżki, może to wpłynie na ozdrowienia
Czy 120 dni na 540 to mało???
Zawsze będę popierał (obym nie uległ korozji, jak niektórzy moi koledzy z innych zz) działania pro pracownicze, nie przez pryzmat osób decyzyjnych w zz, teraz mi łatwiej, ale gdybym kiedyś zboczył z drogi, zacytujcie, proszę.