Tak ta wersja pkt za wykształacenie jest lepsza. Ale są osoby pracujące w SNP, mające wyształcenie wyższe rolnicze, które niejako jest wykształceniem specjalistycznym przydatnym w tej pracy,ciekawe czy może to podciągnąć pod dodatkowy pkt
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
masz racje GAsio , i jeszcze 5 pkt za pochodzenie robotniczo -chłopskie a potem spakuj sobie te punkty i wsadz np. w buty hehe kogo ONI przyjeli do tej słuzby....LUDZIE!!!!renomowanej uczelni -zdobytego w normalnym 5 letnim trybie .
Rozumiem rozróżnienie między obecnymi pseudouczelniami ( sam mam w pracy wielu ludzi , którzy na gwałt robili studia zaoczne (pic na wodę - płatne czesne i wszyscy kończyli studia . Raz w miesiącu zjazd, trochę ściąg, to jest taka ściema z tym wyższym wykształceniem , że aż przykro) . Wydaje mi się , że ludzie , którzy kończyli dzienne studia o wiele więcej włożyli w swoje wykształcenie niezależnie od tego jaki kierunek kończyli.
Dlaczego niby prawnicy którzy nie zrobili żadnej aplikacji , ekonomiści, którzy nie pracują w zawodzie ekonomiścimają być lepsi od magistra inżyniera?
Moja propozycja:
Magister (studia dzienne) - 3 pkt
Studia zaoczne - 2 pkt
masz racje GAsio , i jeszcze 5 pkt za pochodzenie robotniczo -chłopskie a potem spakuj sobie te punkty i wsadz np. w buty hehe kogo ONI przyjeli do tej słuzby....LUDZIE!!!!
Brawo
Coz,ja skonczyłam studia dzienne,ale krew mnie zalewa jak slysze,ze czlowiek z dyplomem jest niby lepszy od tego bez.
Miara człowieka jest to kim i jaki jest ,a nie tytuły przed nazwiskiem.
Gasio, puknij sie w glowe najlepiej tym swoim dyplomem.
renomowanej uczelni -zdobytego w normalnym 5 letnim trybie .
Rozumiem rozróżnienie między obecnymi pseudouczelniami ( sam mam w pracy wielu ludzi , którzy na gwałt robili studia zaoczne (pic na wodę - płatne czesne i wszyscy kończyli studia . Raz w miesiącu zjazd, trochę ściąg, to jest taka ściema z tym wyższym wykształceniem , że aż przykro) . Wydaje mi się , że ludzie , którzy kończyli dzienne studia o wiele więcej włożyli w swoje wykształcenie niezależnie od tego jaki kierunek kończyli.
Dlaczego niby prawnicy którzy nie zrobili żadnej aplikacji , ekonomiści, którzy nie pracują w zawodzie ekonomiścimają być lepsi od magistra inżyniera?
Moja propozycja:
Magister (studia dzienne) - 3 pkt
Studia zaoczne - 2 pkt
To reguluje ustawa, mł.dysp. może być tylko w korpusie podoficerów, i tego nikt teraz nie przeskoczy. Można ewentualnie ustalić, że mł. dysp. jest z automatu w korpusie podoficerów starszych (mł.rach, rach, st.rach).
Podział na młodszych i starszych podoficerów widoczny jest tylko w projekcie rozporządzenia ws umundurowania (przy pagonach).
Co z osobami pełniącymi funkcję dyspozytorów w Oddziałach? Przecież w momencie braku kz pełnią funkcję kz łub jak kto woli w/z po kz
"8. Na pierwszy stopień służbowy w korpusie oficerów młodszych Służby Celnej może
być mianowany funkcjonariusz, który posiada wykształcenie wyższe oraz odbył
szkolenie specjalistyczne i potwierdził egzaminem ukończenie tego szkolenia."
Powyższy cytat jasno określa, że oficer ma mieć wykształcenie wyższe, więc jeśli jakiś kierownik ma średnie to oficerem oczywiscie nie bedzie ...