tomcio paluch
Użytkownik
- Punkty reakcji
- 3
można ją przedstawić pod warunkiem, że nie będzie to 5-10-15, a to z tego względu, że mkc powinien być tylko i wyłącznie w służbie przygotowawczej (obecnie służba przygotowawcza trwa zdaje się 2 lata) - tak więc mamy już 2 lata - kc, co do pozostałych to wydaje mi się, że można zrobić w ten sposób - inspektor (wyższe- 10 lat, średnie 15 lat), skc (wyższe 5 lat , średnie 10 lat). Wybaczcie wszyscy, ale w końcu należy zakończyć z procesem odcinania kuponów przez fc ze średnim wykształceniem tylko dlatego, że raczyli przyjść do cła zaraz po maturze.... jedni w tym czasie pracowali - inni zdobywali wiedzę na uczelniach...... itd - poza tym wystarczy, że zostaliśmy kopnięci w tyłek przy stopniach służbowych. (Może wreszcie ktoś odpowie mi dlaczego w SC nie są brane pod uwagę stopnie wszystkich służb i wojskowe? - tylko proszę przestańcie powtarzać tą starą śpiewkę, że oni są mundurowi a my tylko umundurowani - radzę w końcu zajrzeć do ustaw np. o Poliscji, SG)
Zastawiam mnie również nad tym jak wielki skok cywilizacyjny (zgodnie z propozycją MF) dokonają kierownicy referatów w stosunku do minimum wynagrodzenia jakie uzyskali przy ostatnich podwyżkach. I jeszcze jedno, nie wydaje się wam, że w obecnej strukturze kierownik referatu powinien być w korpusie aspirantów (tak jak kierownik sekcji w policji)????
Zastawiam mnie również nad tym jak wielki skok cywilizacyjny (zgodnie z propozycją MF) dokonają kierownicy referatów w stosunku do minimum wynagrodzenia jakie uzyskali przy ostatnich podwyżkach. I jeszcze jedno, nie wydaje się wam, że w obecnej strukturze kierownik referatu powinien być w korpusie aspirantów (tak jak kierownik sekcji w policji)????