wpisujcie ilu ludzi che odejść w poszczególnych Izbach

• Thread starter Thread starter Jacek placek
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Jak to tylko zwalniającym się ? Czyli jak chcę podwyżkę to piszę o zwolnienie ze służbyi dostaje 300zeta podwyżki -jak nie dostanę to pismo wycofam :D :oops:

na wschodzie dużo ludzi opowiada jak to niby odchodzą...tak naprawdę wszyscy siedzą dalej cicho i czekają na lepsze czasy. Parę osób zwalnia się ale szybko to uzupełnią nowymi. A że odchodzą doświadczeni - kogo to obchodzi. Młody w pół roku załapie temat

W IC Poznań dokładnie nie powiem ile w tym roku poszło, ale co nabór to mniej chętnych i krócej zostają.
Sam znam kilkanaście nie najgorszych pracowników\osób które w tym roku sie zwolniło.
Dyrektor ostro sie skrobie w tę żelowaną fryzurę skąd ludzi do pracy brać :D

podwyżki

jeśli ktoś złożył wypowiedzenie to raczej ma na oku jakąś konkretną ofertę pracy i to za więcej niż w SC. raczej mało kto zrezygnuje za dodatkowe 50zł? czyli te 300brutto? też go nie zatrzyma. warto pomyśleć o tych co jeszcze nie złozyli wypowiedzeń - ich taka podwyżka może zatrzymać w służbie? może nad tym warto pomyśleć w kręgach dyrektorskich.

300 brutto podwyżki ?
Śmiech mnie ogarnia.
To będzie jakieś 180 netto.
Takie pieniązki to wydaje moja żona na jedno tankowanie nowego samochodu, który jej kupiłem.
W Służbie się poprawi, jak 50% osób odejdzie, a MF się w końcu obudzi, że jak nie zapłaci więcej ludziom, to odejdą.

no to teraz załamka....

W IC Olsztyn od początku roku ok. 300 (trzystu!) osób. I cały czas dziennie średnio 1 do 3 podań o zwolnienie. Co najmniej połowa nowo przyjętych wytrzymuje średnio ok. pół roku a potem ... już ma co dopisać do CV i się zwalnia.

300- czy oby nie przesada? Duzo mi sie coś wydaje!

Jak sie ludzie pozwalniaja to nowym nikt kasy nie da wiekszej bo ...są nowi. I bedzie oszczednośc :p

w uc leszno na 77 mundurowych od 2006 roku odeszło 12 osób a na 43 cywili 1 a następni przynajmniej 3-4 osoby szykuja sie do ewakuacji

W Warszawie odeszło w tym roku 300 osób.
Odchodzą przeważnie młodzi przed podpisaniem umowy przed kursem.
Wszyscy uzasadniają brakiem perspektyw awansu finansowego
/sam kij bez marchewki/.
Po prostu nasze zarobki przestały w dzisiejszej rzeczywistości ekonomicznej być atrakcyjne!
Jedną z przyczyn są widełki przypisane do stanowisk
od 0 do nieskończoności
/powinny zazębiać się obustronnie/.

Back
Do góry