Wieści z Hrebennego i Zosina

• Thread starter Thread starter Krawężnik
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Re: Neuer

Neuer napisał:
nie, bo ktoś musi tego bajzlu pilnować i odbierać telefony, pogróżki, anonimy, z kierowcami porozmawiać żeby przejścia nie rozjechali, bo chyba ty na Uż tego za nich nie załatwisz, facet ci goście stoja teraz pod obstrzałem bo na ciebie nikt nie będzie wrzeszczał, a oni są od tego żeby takie rzeczy załatwić jak nie moga zrobić juz nic innego.
sorki - nie do Was - wstyd mi za nas... - przejścia graniczne w kraju...

Szacunek dla kierowników zmian na Hrebennem bo w tak trudnych chwilach tkwią na stanowisku próbując załagodzić całą sytuację. Trudno jest w końcu pracować mając 1 funkcjonariusza na zmianie. Ciekaw jestem na jakim stanowisku ten rodzynek pracuje.

kIEROWNIK ZMIANY JAKIS MUSI BYC JAK TO DOBRZE NAPISAŁ JEDEN Z W/W FC.
A na pasie osobowym jest dzielna Teresa- alokantka z Czechowic którą wysłali na front wschodni- 2 lata przed prawdziwą emeryturą. Przyszła do pracy po chorobowym aby nie przekroczyc 30 dni choroby astmatycznej- prawdziwej nie udawanej. Jezeli przekroczy 30 dni to musi bujać sie po lekarzach aby zrobic badania okresowe.

Sprawdziłem i wyciagnałem z kolejki 1 turyste z Lodzi, 1 Czecha i
1 przemytasa z małym dzieckiem bo mu tatus zrobił nocną wycieczkę zagraniczną na feriach.
Na 100 pojazdów w kolejce - turystów słownie DWÓCH.
CO JEST GRANE- TO NIE GRANICA UE DLA TURYSTÓW
-TYLKO GRANICA DLA UDRAŻNIANIA PRZEMYTU.
WIEC PRZEMYTASOM DOBRZE ZROBI NOCKA NA GRANICY.
Jak nigdy- wszyscy Polacy siedzą w autach , zero odzywek, buntu, niezadowolenia.
Kierowcy tirów poinformowani z obu stron- poszli grzecznie spać- oni nas
rozumieją. Koniec tirów - karczma w Potokach- 4 km. godz.2.00

Stoi tez HREBENNE, ale to dalej jest tylko IC Biala Podlaska. A gdzie IC Przemysl, Bialystok i Olsztyn? Nie mowiac o pozostalych.
Artykul na TVN24.pl
Nie ma kto odprawiać TIR-ów w Hrebennem
czas na Was......

Słyszałem że na Hrebennem wznowiono odprawy. Czyżby była odpowiednia obsada? Brak mi słów. To się nazywa solidarność i konsekwencja w dążeniu do celu. Kto śmiał przyjść do roboty? Ile ludzi przyszło? Krew mnie zalewa.

Czasy aktualizowane są dwa razy na dobę (także w dni wolne od pracy i święta).

Ostatnia aktualizacja : 2008-01-23 07:18:40

Przejście drogowe w Koroszczynie
Liczba odprawionych w ciągu zmiany samochodów ciężarowych Samochody oczekujące na przekroczenie granicy (kolejka) Średni czas oczekiwania na odprawę celną
Wyjazd z Polski
206 ok 0 km. (tj. ok 0 pojazdów) 1 (**
Wjazd do Polski
136 ------------ 1 (***

Przejście drogowe w Dorohusku
Liczba odprawionych w ciągu zmiany samochodów ciężarowych Samochody oczekujące na przekroczenie granicy (kolejka) Średni czas oczekiwania na odprawę celną
Wyjazd z Polski
185 ok 13 km. (tj. ok 660 pojazdów) 36 (**
Wjazd do Polski
77 ------------ 10 (***

Przejście drogowe w Hrebenne
Wyjazd z Polski
0 ok 5 km. (tj. ok 250 pojazdów) 32 (**
Wjazd do Polski
0 ------------ 28 (***

*) liczba odprawionych pojazdów zalezy m.in. od: przepustowości przejścia granicznego, obsady etatowej, częstotliwości przyjmowania pojazdów przez służby graniczne Ukrainy/Białorusi, rodzaju odprawianych pojazdów (puste/ładowne) itp;
**) dane ustalane na podstawie informacji pozyskiwanych od kierowców i weryfikowanych przez kierowników zmian;
***) dane ustalane na podstawie informacji pozyskiwanych od kierowców

I co te 4 osoby robią? Pewnie odprawiają TIR-y. Znaczy się odprawy się odbywają. Czy na tym ma polegać ta akcja? Dobija mnie to. Ciekawe jak będzie na nocy?

a no, wre..dlatego,że dyrektor rzucił celników z Medyki aby tam wsparli tamtych..wystąpili w roli "łamistrajka" a mieli wyjście...........L4 i inne

jutek napisał:
A Bezledy jak zawsze pracowite...Praca wre jak zwykle...Szkoda gadać...Aż zal patrzec:-(

Nie mówię za wszystkich bo akurat mam wolne, ale całym sercem jestem z Wami. Waldi W. (pamiętaj pies Pankracy nigdy nie kłamie)jak jesteś jeszcze na Hrebennem to mnie będziesz pamiętał z ZKCA:) Ogólnie jest tak że wywodzący się z Bezled przewodniczący ZZ p. J. Krysiak nie pełniąc jeszcze tej funkcji prosił nas funkcjonariuszy o nieprotestowanie w związku ze zbliżającymi się wyborami, że PO wygra że coś się zmieni na lepsze bo on ma znajomych itp. i Że zastrajkujemy przy "wchodzeniu" do Shengen, bo moment bedzie odpowiedni i wtedy na pewno zostaniemy wysłuchani. wiecie coś na zasadzie gierkowskiego "pomożecie-pomożemy". No na początku grudnia gruchnął nius że nasz 'Krysiaczek" został naczelnym guru ZZ. wtedy mieliśmy pewność że coś się ruszy. A że nic się nie ruszyło to postanowiliśmy mieć wszystko w d... . Paru nadgorliwych zawsze się znajdzie ale reszta na pasach? Pracujemy ot tak sobie, przemyciory się cieszą bo jest totalna zlewka, 25 zł przebitki na sztandze, narodowi żyje się dostatniej:) I po co się wysilać??? Za premię roczną od 500 do 800 pln na rączkę?? wolne żarty. Pozdrawiamy i łączymy się ze ścianą wschodnią

Back
Do góry