Wielka pikieta f.c. i pracowników SC i ich rodzin w Wwie

zdeterminowany

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Dlatego uważam, że powinniśmy Sławkowi pomóc i pojechać do Warszawy tak jak w czerwcu albo jeszcze większą "roszczeniową grupą funkcjonariuszy" i pokazać , że jeszcze krew w Nas nie zastygła. Wiem, że może być problem z urlopami , dlatego zróbmy to w weekend (sobota). Po ostatnim tygodniu widać czego boją się najbardziej rządzący (spadających sondaży, tłumów na ulicach) dlatego nie powinniśmy zwlekać aby pomóc Sławkowi i pojechać, pokazać!!!
I tutaj prośba to regionalnych przewodniczących, Panie, Panowie czas zacząć chyba oddolnie liczyć ludzi na wyjazd i zamawiać autokary po ustaleniu terminu. I APEL do Wszystkich funkcjonariuszy, i tych zrzeszonych i tych niezrzeszonych : CZAS POWRÓCIĆ , Nie mamy nic do Stracenia !!!! Bo jeśli zostawimy to tak jak jest to znaczy , że daliśmy się zastraszyć to znaczy , że zaczynamy tracić .
Sławek i inni - zwróćcie uwagę, że większość roszczeniowych, oszczerczych i oskarżycielskich wpisów pochodzi od bardzo świeżych userów

po drugie - pretensje kierowane są do Sławka - a to przecież nie od jego woli zależy decyzja o emkach, ba - on nawet nie ma wpływu na chęć szczerego porozumienia ze strony mf i ssc

mam wrażenie, że ktoś usilnie próbuje podkopać pozycję celników.pl i Sławka

kto?

a komu na tym zależy?

ja sam jestem wpieniony obrotem sytuacji, postawą pis, mf i ssc, ale daleki jestem od obciążania Sławka winą za działania rządu, brak chęci kompromisu czy poszanowania prawa

nie dajcie się ogłupić - nikt nie zdziałał tyle co Sławek - i żaden zz nie może o sobie powiedzieć, z wyjątkiem celników.pl, że stanowi realną reprezentację środowiska

i jeszcze jedno - mimo prób ukazania postów jako głosu środowiska celników.pl i innych, wspierających czynnie jego działania, w niektórych postach daje się odczytać przeoczone: "wasze" protesty, działania itp., nie - "nasze"

Ostatnia edycja:
Trzeba jak najbardziej jechać !!! Uważam , że mamy ogromną szansę wygrać tylko musi nas być dużo bardzo dużo .... !!!
Oni nas się boją w trakcie protestu w czerwcu byli autentycznie posrani po uszy !!!
.... opracowali jakieś tam procedury awaryjne , ale one na nasze szczęście są dziurawe jak nieszczęście !!!!
Co do organizacji, Sławku w każdej IC jest przewodniczący i w-ce niech przynajmniej skoordynują działania !!!

Jeżeli przestaniemy się pokazywać, zapomną o nas uchwalając KAS!
W normalnym kraju dyplomacją można wiele zdziałać, w zulugula tylko kostka brukowa i działania odwetowe przynoszą rezultaty.
To bardzo przykre ale raczej jedyne rozwiązanie, przyniesie skutek gdy patronatem i organizacją zajmą się działacze celników pl. a nie inicjatywa oddolna jak ostatnio.

Jestem za wekendowom akcją wyjazdową
np.:
zabierzmy rodziny dzieci
przyjedzmy w 15-25 tys osob

jezeli uda sie namówic znajomych (pewnie większa szansa w warszawie) kazda sztuka się liczy
weekend przed nami

moze byc sobota lub niedziela o ile zwiazek pozałatwia do tego czasu pozwolenia (nie wiem czy za tydzien to bedzie mialo jakiś sens)

Nie zapominajmy o skarbowcach o ile są w śród nich popierający opinię Prof. Modzelewskiego - zaprośmy ich

taki pomysł dla zwiazków do przemyślenia i ewentualnej realizacji

Ostatnia edycja:
Witam... Od wielu osób już słyszałem, że w wolny dzień pojadą do W-wy, aby dać wyraz swojej determinacji, może chwilowo uśpionej , ale budzącej się. Może to dobry znak, że do wielu osób dociera już powaga sytuacji. I taka moja propozycja, chyba posypią się na mnie gromy... hehehe: jeżeli już taki wyjazd będzie to może niech każdy z nas w jakiejś części pokryje koszty przejazdu? pzdr:cool:

Ostatnia edycja:
Całkowicie popieram wyjazd z rodzinami - to może zrobić wrażenie. Nie jest ważne, czy w mf ktoś nas przyjmie, bo i tak nas nie szanują. Ale jak będzie 10000 protestujących, to media to zauważą. Jedźmy jak najszybciej i jak naliczniej.

Nic o nas bez nas. Czyli łapy precz od Służby Celnej. Jedziemy do Warszawki. Banuś na taczkę razem z podatkowym żigolo.

[video=youtube;DMGX-kS63MA]https://www.youtube.com/watch?v=DMGX-kS63MA[/video]

Pamiętajmy o oprawie muzycznej: trąbki, piszczałki, gwizdki i transparentach i flagach !!!!!!!! Niech to zabierze... KAŻDY!!!!!!!!!!! Będzie się działo!!! Pokażmy im, co to duma z munduru!!!!!!!!!!!!! Serce rośnie...pzdr:cool:

Czyżby wracał pomysł "rodzinnego weekendu" w Warszawie ?!
Tym razem, ja już rodzinki nie przekonam, więc zabrać ich nie dam rady. Cóż, może komuś się uda to zsynchronizować ...

Całkowicie popieram wyjazd z rodzinami - to może zrobić wrażenie. Nie jest ważne, czy w mf ktoś nas przyjmie, bo i tak nas nie szanują. Ale jak będzie 10000 protestujących, to media to zauważą. Jedźmy jak najszybciej i jak naliczniej.

ale rozumiem tam będziemy wlaczyc nie tylko o emerytury ale i gwarancje zatrudnienia w KAS?

Po co to pytanie? Pomysł ma 2 godziny a Ty pytasz ile ludzi chce jechać. Rusz 4 litery i organizuj się i innych a nie pytaj ile ludzi chce? Pochwal się lepiej jutro ile ludzi jedzie od Ciebie!

Otóż Szanowny Kolego, ten "pomysł" jest odgrzewany (co żadną miarą nie oznacza, że jest zły), więc nie ma 2 godzin.
Ale mniejsza z tym! Pytanie @gutka_pl należało, wg mnie, raczej do pytań retorycznych i głównie miało inny cel, niż uzyskanie dziś informacji o liczbie chętnych ...

Ostatnia edycja:
Wiem, wiem. Ale uważam, że brak Naszego wyjazdu do Warszawy to będzie grzech zaniedbania.
Otóż Szanowny Kolego, ten "pomysł" jest odgrzewany (co żadną miarą nie oznacza, że jest zły), więc nie ma 2 godzin.
Ale mniejsza z tym! Pytanie @gutka_pl należało, wg mnie, raczej do pytań retorycznych i głównie miało inny cel, niż uzyskanie dziś informacji o liczbie chętnych ...

Back
Do góry