WIADOMOŚĆ Z NEGOCJACJI WTOREK 29 Styczeń

Anonymous napisał:
mam takie pytanie: nie wiecie gdzie są lepsze warunki do wypoczynku w Muszynie czy Władysławowie?
Związki zawodowe powinny zażądać lepszych ośrodkó wypczynkowych i dopłat do wczasów za granicą. Nie mówie o jakieś Dominikanie czy Kubie ale ta Grecja, Hiszpania czy Wlochy to minimum.

przestan z takimi, osrodki wypoczynkowe zlikwidowac, a na szkolenia po prostu wynajmowac, zawsze mnie wk*lo dojezdzanie do muszyny 6 przesiadek

3Miasto napisał:
moim zdaniem-bez względu na wyniki rozmów-powinniśmy wszyscy wystąpić ze ZZ i założyć nowe.Nie wiem czy jedne czy dwa ale w obecnej sytuacji tyle związków to jakaś paranoja.Sami nie możemy się dogadać a co dopiero rozmawiać z rządem.Trochę to jest dziecinne.Nawet na tym forum już się kłócimy.Ale jeszcze trochę wytrzymajmy.Obyśmy tylko w przyszłości tego nie zaprzepaścili.
spoko
przeciez juz na tym forum ustalilismy ze zakladamy ZZ "Celinicy.pl" z Siwym jako przewodniczacy o ile sie zgodzi

Re: .

Anonymous napisał:
jest tylko jeden uczciwy sposób podziału,
dyrektorom, naczelnikom i kierownikom to co miało być - czyli 245 + 2,3%,
reszta po równo dla wszystkich funkcjonariuszy,
nie uzalezniaj tak bardzo od zajmowanego stanowiska, dac najmniej zarabiajacym, tam na rozmowach jest kierownik, ktory jest nim kilka lat a ma pensje kc
zlikwidowac KOMINY !!!,
najsprawiedliwiej wpierw na kazdym stanowisku podniesc prog najnizszego wynagrodzenia zasadniczego np. o 700zl, a dopiero potem co pozostanie wszystkim podzielic po równo.
tym sposobem dostana znaczne podwyzki mkc, kc, skc
i poszkodowani inspektorzy i eksperci, ktorzy maja pensje nizsze niz stary kontroler celny.
co do stanowisk kierowniczych wprowadzic tylko znaczny DODATEK FUNKCYJNY, po spadku ze stolka dodatek odbierany

Back
Do góry