WIADOMOŚĆ Z NEGOCJACJI WTOREK 29 Styczeń

Wytrwajmy

Prawda, przerwa do jutra do 10.00. Ale to dobrze, bo blisko było zerwania, choć tak naprawdę to były chyba sztuczne fochy rządowców-oni są w gorszej dupie niż my. Coprawda strony umówiły się na blok informacji, ale wiadomo, że co do kasy daliby radę się dogadać, ale w kwestii emerytur mundurowych nie mieli chyba plenipotencji. Mam nadzieję, bo wierzę w Nas wszystkich, że dostaną stosowne upoważnienia od Sprytnego Donka po naszym nocnym Proteście-musi być wyrazisty. Nie zapominajcie, by wskazywać winnego tej przewlekłości i podkreślać, że tylko sygnał od związkowych negocjatorów zakończy protest. Bądźcie nieugięci, walczymy nie tylko o emerytury mundurowe, ale i o godność naszego Zawodu. Mundur celniczy nie jest gorszy od strażackiego, policyjnego, czy klawiszowskiego. A już na pewno nie od górniczego. Wydarzenia ostatnich dni sprawiły, że jestem dumny ze swojego Zawodu i Munduru jak nigdy wcześniej. Wy też bądźcie dumni i nie poddawajcie się.
Pozdrawiam

Protest trwa , jak odpuścimy to wytrącimy argumenty naszym przedstawicielom , wybór należy do nas co będzie. Rząd bierze nas na przeczekanie.

Re: Wytrwajmy

ćwierć wieku w cle napisał:
Prawda, przerwa do jutra do 10.00. Ale to dobrze, bo blisko było zerwania, choć tak naprawdę to były chyba sztuczne fochy rządowców-oni są w gorszej dupie niż my. Coprawda strony umówiły się na blok informacji, ale wiadomo, że co do kasy daliby radę się dogadać, ale w kwestii emerytur mundurowych nie mieli chyba plenipotencji. Mam nadzieję, bo wierzę w Nas wszystkich, że dostaną stosowne upoważnienia od Sprytnego Donka po naszym nocnym Proteście-musi być wyrazisty. Nie zapominajcie, by wskazywać winnego tej przewlekłości i podkreślać, że tylko sygnał od związkowych negocjatorów zakończy protest. Bądźcie nieugięci, walczymy nie tylko o emerytury mundurowe, ale i o godność naszego Zawodu. Mundur celniczy nie jest gorszy od strażackiego, policyjnego, czy klawiszowskiego. A już na pewno nie od górniczego. Wydarzenia ostatnich dni sprawiły, że jestem dumny ze swojego Zawodu i Munduru jak nigdy wcześniej. Wy też bądźcie dumni i nie poddawajcie się.
Pozdrawiam
Uważam, że jesli jutro sprawa nie będzie rozstrzygnięta i brak będzie porozumienia rzadu z PB to należy z powrotem zatrzymać ruch na granicy. To nasza jedyna broń. Co prawdz to bardzo smutne, ale gdy nas rząd lekceważy... szkoda tylko kierowców.

lulek napisał:
Przede wszystkim przestańcie biadolić i narzekać - wszyscy czekamy na wpisy kolegi o nicku INFO ( z tymi kuleczkami :) ) bo jak widzę on póki co ma najświezsze informacje - a tymczasem ustalenia są takie - kto nie może jutro zostać w domu niech idzie ale niech będzie skrupulatny aż do bólu przy odprawach - tym sposobem kolejki jeszcze chwilę postoją, a jak jutro od pana Siwego dowiemy się że rząd spaprał sprawę - wiadomo co robić.
Pozdrawiam i życzę więcej spokoju i opanowania - medycki
I słusznie kolo: "jak kto może - leży chory, a jak musi, niech pracuje ale jak na Białorusi " (chyba tam nikt nie robi na akord!?)

Oj, to przecież wcale nie o to chodzi żeby sie obijac, tylko nieraz trafiają się bardzo skomplikowane SAD-y, przepisy sie troche pozmieniały i trzeba dokładnie przejrzeć żeby sie nie władować w jakiś kanał :cry:
Dla mnie sie zdarzyło parę razy 4 godziny nad jednym siedzieć... :?
Ale wszystko było THE BEST !

Anonymous napisał:
lulek napisał:
Przede wszystkim przestańcie biadolić i narzekać - wszyscy czekamy na wpisy kolegi o nicku INFO ( z tymi kuleczkami :) ) bo jak widzę on póki co ma najświezsze informacje - a tymczasem ustalenia są takie - kto nie może jutro zostać w domu niech idzie ale niech będzie skrupulatny aż do bólu przy odprawach - tym sposobem kolejki jeszcze chwilę postoją, a jak jutro od pana Siwego dowiemy się że rząd spaprał sprawę - wiadomo co robić.
Pozdrawiam i życzę więcej spokoju i opanowania - medycki
I słusznie kolo: "jak kto może - leży chory, a jak musi, niech pracuje ale jak na Białorusi " (chyba tam nikt nie robi na akord!?)

ja leze bo choruję - medycka

fedor napisał:
PRAWIDLOWO !!!!! KIEROWCY SA NASZYM WIELKIM ATUTEM !!!
Trzymamy się..pokażmy PREmIEROWI z kim nalezy rozmawiać w tym proteście- nie przewoźnicy a my to rozdajemy KARTY!!!!

Niech do niego to dotrze.
wstrzymac odprawy!!
!

Dziennikarka na TVP Info że na nocną zmianę w Dorohusku zjawiło się 10 celników ale tylko jeden kierownik zmiany ma uprawnienia do dokonywania odpraw.
W sumie dobrze że nie ma kto robić, ale nie rozumiem tego, co oni tam cywili posyłają czy młodych. Nie znam specyfiki pracy na granicy ale o co chodzi z tymi uprawnieniami?

Back
Do góry