TUTAJ MOŻNA WPISYWAĆ OC POPIERAJACE PROTEST NA WSCHODZIE

• Thread starter Thread starter KORCZOWA,DOROHUSK,HREBENN
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
wschód jak w styczniu będzie wielki; tylko problem jest jeden:
- tyh co będą protestować jast garstka bo reszta to młodzi pracownicy którzy nie wiedzą o co walczymy!!!!!!!

Zepsuł mi się telefon

Mam zepsuty telefon mam trochę wolego i nic mi go nie zepsuje. Zobaczymy jak warmińsko-mazurski oddział sg wyszkolił swoje orły do odpraw celnych. Vox populi vox dei nie słuchajcie zgorzkniałych emerytów im już nic nie zwróci straconych lat które przegrali dla nas. Jak to śpiewał w. Młynarski " róbmy swoje". Czyńmy dzieło zniszczenia, budżet w dobie kryzysu jest wrażliwy na tąpnięcia.

Młodzi też mogą zachorować. Kwestia tylko żeby ktoś zaczął. Reszta jak w dominie sama pójdzie. Nie myślcie, że jak młody to od razu zastraszony idiota.

Mam zepsuty telefon mam trochę wolego i nic mi go nie zepsuje. Zobaczymy jak warmińsko-mazurski oddział sg wyszkolił swoje orły do odpraw celnych. Vox populi vox dei nie słuchajcie zgorzkniałych emerytów im już nic nie zwróci straconych lat które przegrali dla nas. Jak to śpiewał w. Młynarski " róbmy swoje". Czyńmy dzieło zniszczenia, budżet w dobie kryzysu jest wrażliwy na tąpnięcia.

Sorki że jak zawsze wcisnę się jak majtki w ........ ale też mi jakieś 2 miechy wstecz ptaszki ćwierkały że SG szkoli się i to intensywnie :D:D. :D zobaczymy efekty zoll jest zollem i tego nie da się zastąpić tam SG wszystko na rozkaz :D.

"Napisał ;26060
olsztyn i elbląg (gronowo, braniewo) jak zwykle kita pod siebie i czekają na to co inni wypracują."

Tam rządzi Pan "R.":D:D:D:D dlatego tak jest

Szanowne koleżanki i szanowni koledzy, może nie ułatwiajmy życia naszym przełożonym a zwłaszcza J.K., może lepiej wpisać wszystkie UC, OC itd, albo żadnego,żeby Jacuś nie zdążył się przygotować. przemyślcie to, możemy przecież pisać na prywatne e-maile, tego ani J.K. ani jego pieski nie przeczytają.
W jedności nasza siła i oby to musiało być ostatni raz.

O tego są właśnie ZZ, aby zoorganizować spotkania, na których można wypracować wszystko i dopiąć na ostatni guzik, a potem ... do dzieła Panie i Panowie! Sposobów kontaktowania się jest wiele ... tak jak w zeszłym roku, znajdziemy odpowiednie! Pozdrawiam!;)

Młodzi też mogą zachorować. Kwestia tylko żeby ktoś zaczął. Reszta jak w dominie sama pójdzie. Nie myślcie, że jak młody to od razu zastraszony idiota.

Może nie od razu idiota, ale wiekszośc z nich, nie ma zamiaru popierac "starych", bo najchetniej by sie ich pozbyli, aby zając ich miejsce i rządzić...rządzić...być Wielkim Panem Celnikiem!!!!!Niestety znam kilka przypadków, gdzie na poparcie nie ma co liczyć, tacy nadufani i najmądrzejsi...! A niektórzy, to i będą chcieli ugrać cos dla siebie...np.wielki szacun kierowniaka...!Oj, dwulicowośc i hipokryzja zalała nasze szeregi!:mad:

Wschód dalej walczy choć poniósł największe straty wśród starych doświadczonych celników w ostatnich latach.BIERZCIE Z NICH PRZYKŁAD I NIE DAJCIE SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Może nie od razu idiota, ale wiekszośc z nich, nie ma zamiaru popierac "starych", bo najchetniej by sie ich pozbyli, aby zając ich miejsce i rządzić...rządzić...być Wielkim Panem Celnikiem!!!!!Niestety znam kilka przypadków, gdzie na poparcie nie ma co liczyć, tacy nadufani i najmądrzejsi...! A niektórzy, to i będą chcieli ugrać cos dla siebie...np.wielki szacun kierowniaka...!Oj, dwulicowośc i hipokryzja zalała nasze szeregi!:mad:

Błagam, nie uogólniaj. Młodzi są ok, może trochę się obawiają bo są jeszcze w słuzbie przygotowawczej i wcale im się nie dziwie. Ale o ile sobie przypominam to w styczniu 08 również brali WŻ. Zgadzam się jednak, że gnidy się zdarzają :mad:

Pozdrawiam

Witam! Szanowny Bizi! Przecież nie piszę, że wszyscy młodzi..., lecz zapewniam Cię większość zapewne! Tak jest bynajmniej na moim "podwórku"...!;)Pozdrawiam!

;)
;25711 napisał:
wszyscy czekaja co zrobi dorohusk korczowa medyka ...nie dajcie się

Już niedługo chyba im za to podziękujemy...! Ludzie na granicy są baaaardzo wk...ni!!!! Poziom irytacji sięga zenitu...! A gdy czara goryczy się przeleje, powróci styczniowa fala...! Granica staje i ... resztę niech szef sobie sam dopowie!

Ostatnia edycja:
Szczecin jest z Was dumny. Ludzie trzymajcie się!

Z całym szacunkiem, ale co nam po Waszej dumie...! Jeśli nie dojdzie do ogólnej akcji wszystkich coli, to sami nic nie zwojujemy! Po ub.rocznej "rewolucji" pozostała garstka naszych coli, której zależy na poprawie m.in. na zlikwidowaniu istniejących, niedorzecznych różnic płacowych, polepszemu systemu motywacyjnego, na określeniu jasnych i czytelnych, a przede wszystkim sprawiedliwym systemie awansowania, oraz na poprawie wielu innych spraw w obszarze naszego działania. Jeszcze na dodatek akcja przetrzebiania naszych szeregów nie została zakończona, cd.trwa...!
Szanowne Koleżanki i Koledzy! nie możecie liczyć tylko na nas, my swoją determinację pokazaliśmy w zeszłym roku, kiedy byliśmy u kresu wytrzymałości fizycznej i psychicznej, kiedy to nasze rozgoryczenie sięgnęło zenitu, kiedy to nikt się z nami nie liczył...! Teraz to Wy nam pokażcie, że potraficie zrobić to samo, a zapewne przyłączymy się bez wahania w Wasze szeregi...i pokażemy swoją siłę raz jeszcze! Chociaż pozostało w naszych szeragach niewielu z tych co walczyli wcześniej, to jednak wiem,z że ci pozostali nie zawahają się raz jeszcze spróbować, wspólnie odebrać, to co nam obiecano...! Mimo, iż nasza obecna frustracja i irytacja sięga max poziomu, to nie chcemy wywoływać kolejnej "wojenki", która może "spalić na panewce". My tzn. resztka czekamy przede wszystkim na sygnał i zainteresowanie wiekszości oraz konkretne zamierzenia ZZ w tym temacie, bo jak do tej pory, to słychać tylko "strachy na lachy.." i forumowe nawoływania! Ludzie teraz potrzebują "dowodów", aby uwierzyć, że możemy tą bitwę wygrać! Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
... My tzn. resztka czekamy przede wszystkim na sygnał i zainteresowanie wiekszości oraz konkretne zamierzenia ZZ w tym temacie ...

Nie gniewaj się krowa, ale jak widać każdy czeka na kogoś innego ...
Tak został przeczekany cały zeszły rok i prawie połowa obecnego! Równo rok temu mieliśmy okazję ruszyć d...y do konkretnych działań, to niektórzy uspokajali, mówili "lepiej po wakacjach", "jest jeszcze czas"...
Obawiam się, że teraz pan Kapica czeka na "jakiś protest" jak na zbawienie, bo to pozwoli mu uruchomić dawno przygotowany plan.
Absolutnie nie twierdzę, że mamy nic nie robić, ale by to miało sens muszą to zrobić WSZYSCY BEZ WYJĄTKU!!! W tym temacie nadzieja zbyt wielu się kończy ...

Mam pytanie czy już wiadomo kiedy się ma odbyć posiedzenie połączonych komisji? Jak rozumiem sytuacja jest taka, iż czekamy na rezultaty posiedzenia komisji i ewentualny oddźwięk pikiety zaplanowanej na 25.06. I dopiero po tym będzie można oczekiwać, iż związki popierające pikietę przystąpią do przygotowania i koordynacji akcji protestacyjnej.

Porozumienie już jest:
ZWIAZKI ZAWODOWE DZIAŁAJĄCE W SŁUŻBIE CELNEJ :
Zrzeszenie ZZSC RP
ZZ SNPiA
ZZ Celnicy PL
RSK NSZZ „Solidarność”
KP „Porozumienie Białostockie''

???

Czy Wschód był na pikiecie?

Rozpoczynamy? Ustalmy datę!!! Bo za chwilę wszyscy będziemy płakać, że nam źle.:mad:

Panie Sławku, ustalmy do cholery jakąś datę i już. Dajmy ludziom jakiś czas na oswojenie się z konkretną datą i wtedy zobaczymy czy środowisko rzeczywiście nie chce tej ustawy i czy jest w większości jednomyślne i skonsolidowane.

Back
Do góry