I kilku innych użytkowników także pytałem rok temu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dziś też dałby mu Pan taką propozycję?Tak, rok temu.
Sławku, pomysł jest dobry ale niewykonalny! Sam piszesz, że nie jesteś w stanie wszystkiego przeczytać. W przypadku zatwierdzania przed publikacją ktoś będzie musiał to zrobić. Chyba trzeba będzie zatrudnić do tego jakąś osobę z zewnątrz.Wracam do tematu porządków na forum.
Ostatnio wpływa do mnie na PW coraz więcej uwag co do treści jakie część użytkowników publikuje na forum.
Nie jestem w stanie tego upilnować. Nie da się po prostu monitorować forum 24 godz. na dobę.
Przyznam, że to co mi cytujecie zaskoczyło mnie. Nie wszytko jestem w stanie przeczytać.
Jeżeli ktoś pisze "p.....ę KAS" albo obraża używając epitetów, delikatnie to ujmując, inne grupy zawodowe, czyli wprost łamie regulamin, to rozumiem oburzenie większości użytkowników, które jest wyrażane w postach następnych czy do mnie na PW.
Musimy definitywnie to zakończyć.
Musimy mieć też świadomość, że mogą pisać w tym tonie także trolle, bo to zniechęca do forum, a decydentom na tym zależy najbardziej.
Forum może być merytoryczne bez pyskówek, obrażania, inwektyw.
Aby tak się stało jest tylko jedna droga.
ZATWIERDZANIE POSTÓW PRZED PUBLIKACJĄ.
Sławek, zatwierdzanie każdego postu przed publikacją to chyba będzie zbyt daleko idąca cenzura - a tego chyba chcemy uniknąć? Proponuję system zgłaszania naruszeń regulaminu poprzez formatkę "zgłoś naruszenie" obok treści publikacji.Wracam do tematu porządków na forum.
Ostatnio wpływa do mnie na PW coraz więcej uwag co do treści jakie część użytkowników publikuje na forum.
Nie jestem w stanie tego upilnować. Nie da się po prostu monitorować forum 24 godz. na dobę.
Przyznam, że to co mi cytujecie zaskoczyło mnie. Nie wszytko jestem w stanie przeczytać.
Jeżeli ktoś pisze "p.....ę KAS" albo obraża używając epitetów, delikatnie to ujmując, inne grupy zawodowe, czyli wprost łamie regulamin, to rozumiem oburzenie większości użytkowników, które jest wyrażane w postach następnych czy do mnie na PW.
Musimy definitywnie to zakończyć.
Musimy mieć też świadomość, że mogą pisać w tym tonie także trolle, bo to zniechęca do forum, a decydentom na tym zależy najbardziej.
Forum może być merytoryczne bez pyskówek, obrażania, inwektyw.
Aby tak się stało jest tylko jedna droga.
ZATWIERDZANIE POSTÓW PRZED PUBLIKACJĄ.
Czy jest możliwość stworzenia dwóch forów, jednego ogólnego swobodna wypowiedź, zarejestrowany bądź nie, celnik skarbowiec czy przestępca i drugiego wewnątrz związkowego tylko dla zarejestrowanych, zweryfikowanych użytkowników ze związku? Kwestia odpowiedzialności za treści w dalszym ciągu ciąży na użytkowniku. Nie wiem jak z tym żeby nie łączono treści ogólnego ze zz. Celnicy.pltrzeba działać tak aby forum nie kładło się cieniem na wizerunku Celnicy PL, taka tendencja / inspirowana lub nie / od kilku lat jest dość wyraźna.
może przebudować stronę tak aby strona główna była wyłącznie głosem związku a forum niech istnieje jako element dla otwartej dyskusji ale poboczny i nie firmowany przez związek.
kilkanaście lat temu nikt chyba nie rozważał, jakim ryzykownym narzędziem jest formuła "open".
zawsze obecne były na forum także spory, przeciwstawne stanowiska itp.ale jednak dominował w miarę rozsądny głos interesu całego środowiska.
dzisiaj już tak nie jest i nie ma sensu szukać winnych, warto po prostu próbować być ponad tym "szumem".
do wrażliwych tematów, związek mógłby odnosić się przede wszystkim poprzez stronę główną, co nie wykluczy nikogo z możliwości uczestnictwa w dyskusji na forum ale da też pewnego rodzaju komfort nie odnoszenia się do niechcianych, inspirowanych lub przypadkowych tematów.
członkowie związku chyba przyjęliby to ze zrozumieniem.
strona odzyskałaby swoje pierwotne przeznaczenie aby konsolidować środowisko naszej służby wokół spraw najważniejszych i zgodnie z polityką władz statutowych, a nie według tematów wywoływanych ad hoc przez anonimowe byty na forum.
CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !
Mi osobiście też było lepiej przed tworem zwanym KAS ale to nie znaczy...eh, czy ja muszę tu, wśród ludzi dorosłych, pisać prawdy dla nastolatków?Wszyscy robią co chcą @milkiway. Tak jest na wolnym forum z regulaminem, który wszyscy "znają", ale nie koniecznie wszyscy przestrzegają. Kontrola musi być! Mozliwe, że i ja sam kiedyś niedawno popłynąłem z przemyśleniami niepoprawnymi społecznie/"politycznie”, ale zawsze powinien przyjść czas na oprzytomnienienie, refleksję i składanie właściwych wersów, i pchanie łódki z prądem, a nie pod prąd! Kwestia wioślarzy na jednej i drugiej burcie otwarta. Jednak myślę, że wioślarze powinni słuchać sternika, a nie sami siebie. Bo można i łódź wywrócić
A ta łódka póki co niesie nas wszystkich w KAS, czy się komu podoba (?) czy nie! My to wioślarze przecież...
Ze wszystkim się zgodzę, zmieniłabym tylko „ jesteście” na „ jesteśmy”Mi osobiście też było lepiej przed tworem zwanym KAS ale to nie znaczy...eh, czy ja muszę tu, wśród ludzi dorosłych, pisać prawdy dla nastolatków?
Jeśli napiszesz, że pragniesz podziału KAS bo twór ten nie służy nikomu, że tworzy problemy typu X i Y - to fajnie, napisałeś coś o KAS.
Jednak jeśli napiszesz "piepr....ę KAS", "Spadaj", "Wypad" - to napiszesz coś tylko o sobie. Jeśli dodatkowo jesteś z tego dumny to powinieneś dostać bana i koniec. Jesteście dorosłymi ludźmi, czas na naukę kultury i ogłady dawno minął.