G
Guest
Gość
Była niedawno pikieta zorganizowana przez zwiazki to ludzie mieli wszytko w dupie więc niech teraz zwalniają.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Jednocześnie informuję, że zaproszenie to zostało skierowane do Przewodniczących 3 Ogólnopolskich Związków Zawodowych działających w Służbie Celnej, w tym do Barbary Smolińskiej z Zrzeszenia ZZSC RP i Ryszarda Adama z ZK ZZSzNPiA. Iwona Fołta
Tak sie składa ze mi płacą za prace a nie obmyślania godzinami strategii protestu i namawiania innych o 7 do 15 na protest. Są stanowiska związkowe które mają CZAS na to i strukturalne możliwości. Brakuje im jednak checi i zaangazowania. Pytasz dlaczego sie tym sam nie zajmę? NIE MAM ZDOLNOSCI ORGANIZACYJNYCH takiego przedsięwzięcia, ale... ja sie na stanowisko związkowca nie pchałem!!!!
Nie jest tak, ze ewentualnie przyjade na gotowe! Wyrażam chęć protestu, ale ktos kto ma za to płacone i ma powtarzam, organizacyjno - strukturalne możliwosci. Powinien dac przykład, pomysły. Ja sie nie znam (brak praktyki) jakie protesty sa zgodne z prawem, jakie skuteczne a jakie trudne\niemożliwe do zrealizowania! W przypadku protestu poprzedniego 75% osób nie wiedziało co, jak gdzie i kiedy!!! Nie mówię juz o zorganizowaniu tego (przejazd, uzgodnienie\poinformowanie kierownictwa Izby\urzędów). Naczelnik urzędu to tez nasz kolega! On jest odpowiedzialny za sprawne funkcjonowanie urzedu! Co? wszyscy mamy sobie jechac, podatnikowi kazać klamkę całowac (co on temu winny?), naczelnika postawić w ytuacji beznadziejnej?
I wiecie co? Nie zmieniłem poglądów.Iwona Fołta - Primum Non Nocere Władzy
Ryszard Adam - Primum Non Nocere Władzy
Barbara Smolińska - Primum Non Nocere Władzy
Całkowicie skompromitowani służalczością i biernością wobec poprzedniej i obecnej władzy aparatczycy związkowi made in opzz, wirtualni przewodniczący wirtualnych central związkowych. Niezdolni do skutecznej obrony praw pracowników i funkcjonariuszy SC. Dbający jedynie o swoje kariery, pozycje i prestiż. Tym ludziom już dziękujemy!