Cóż nie mam wątpliwości, że są i tacy, którzy zacierają ręce z powodu mojego zwolnienia i jest ich niemało.
Niemniej proszę Black Jack
http://celnicy.pl/content.php/272-Fundusz-pomocy-dla-ubezpieczonych-w-GENERALI
Bardziej przejrzystych zasad nie ma nigdzie. Pewnie nie istnieją w ogóle takie Regulaminy w innych ZZ.
Ja jestem ubezpieczony w Generali, ale jeżeli myślisz, że potrafiłbym złożyć wniosek o pomoc prawną w takiej sytuacji jak moja, nawet gdyby były podstawy, to się mylisz.
Nawet gdyby były podstawy prawne, to nie złożyłbym takiego wniosku, gdyż uważam, że te środki z GENERALI winny iść na pomoc dla funkcjonariuszy, którzy znaleźli się w trudnej sytuacji życiowej w skutek zdarzenia losowego czy też na skutek choroby. Nie miałbym po prostu serca. Ale nie ma podstaw i nie ma dyskusji.
Ps. Jeżeli nie wystarczy Ci to co wiesz na temat mojego zwolnienia to naprawdę nie musisz nic wpłacać. Podobnie jak w przypadku wcześniej stosowanych wobec mnie szykan za działalność związkową,
nie spodziewam się także i teraz od Was tj. Federacji ZZSC żadnej pomocy. Wiem, że nie chcecie jej po prostu udzielić szukając wymówek i kruczków. Działajcie dalej, tak jak działacie dotychczas. Życzę Wam powodzenia.