Rozmowa kwalifikacyjna

Czyli jednak nikt nie doda informacji związanych z tym tematem ?
Maciek...musisz liczyć się z tym, że będą chcieli sprawdzić, czy posiadasz jakieś choćby szczątkowe informacje o tym, w czym chcesz "robić" ;) podstawowe informacje tzw. "ogólne" również. Nie wyskakuj z regułkami, własna interpretacja mile widziana (przynajmniej z tego co kojarzę), znaczy wtedy, że wiesz o czym mówisz:D
Jeśli nic się nie zmieniło, mogą spytać o WSZYSTKO. Czyli np."powie Pan coś o sobie"...możesz zostać poproszony o rozwinięcie w zupełnie niespodziewanym temacie (np jeśli masz jakieś ciekawe hobby)...
Ważna jest swoboda, uśmiech na twarzy, pewność siebie (w granicach rozsądku), składnosć i kultura wypowiedzi:)aaa NIC NA SIŁĘ- jeśli czymś Cię zaskoczą, możesz powiedzieć, że nie spodziewałeś się takiego pytania, lub ze po prostu potrzebujesz chwili na zastanowienie. Lepiej powiedzieć coś takiego, niż improwizować bez sensu...
Kiedy "rozmawiasz"?

Szanowny Kolego, czy nie cierpisz przypadkiem na skłonność do nadinterpretacji? Wyobraź sobie, że wiem gdzie pracuję, wiem do czego jestem zobowiązana (przy okazji tematu "mundur"), ba...jestem jedną z tych osób, które nie rozczarowały się kilka tygodni po tym jak zaczęły pracować...
Z prawidłami kto jest mundurowy, a kto umundurowany nie będę się rozwijać- przecież NIEKTÓRZY są biegli w tych tematach:D ale wszyscy oczka mamy i myśleć raczej też potrafimy...

Nie, nie cierpię. A co do myślenia i patrzenia to ja widzę, że większość funkcjonariuszy Służby Celnej, niestety dzieli służby wg dziwnego dla mnie schematu:
Mundurowy - ma przywileje, uprawnienia, dobre wynagrodzenie i oczywiście najważniejsze - wcześniejszą emeryturę
Umundurowany - nie ma przywilejów, zarabia słabo i będzie musiał pracować do 65 lat.

Sorry, przecież nikt na siłę nikogo tu nie trzyma, Ja tego nie rozumiem: najpierw człowiek zgłasza się na nabór, zgadza się na zaproponowane mu warunki a po roku stwierdza, że należy mu się pensja rosnąca najlepiej 500 zł co rok i właściwie to powinien mieć przywileje jak w innej służbie. Przecież droga wolna i można spróbować swoich sił w naborze do służby która te, rzeczy oferuje.

Back
Do góry