Rozdano akty mianowania

- ciekawe jaki termin obliguje DIC do odpowiedzi na nasze pisma wysłane w trakcie procesu ustalania nowych stopni ?

-dyrektorzy nie uwzględnili naszych wniosków, w nagrodę _ w wielkim pośpiechu _przeprowadzili de- nominacje.
Jedno jest pewne, ścieżka kariery w SC - jasna i wyrazista wg Kapicy - to ścieżka w stylu Nikodema Dyzmy.

Zreszta przykład z góry idący klonuje małe pokraczne Nikosie, poczem ich małość , nieuctwo, brak odpowiedzialności- odpowiednio się nagradza.

To nawet dom publiczny kieruje się bardziej jasnymi i przyzwoitymi zasadami. !

Dzisiaj wręczano u nas akty mianowania.

Na kilkudziesięciu funkcjonariuszy, z którymi na gorąco rozmawiałem, zadowolonych policzyć można na palcach jednej ręki.

W mojej ocenie to największa niegodziwość od czasu alokacji, a to dopiero początek "modernizacji"

Czy kadra naprawdę wierzy w to co mówi, że trwa "reforma" SC, czy też te słowa to tylko przykrywka dla faktycznych celów "reformatorów"?

Odpowiedź na działanie kierownictwa powinna być zamanifestowana przez całe środowisko pracownicze.

PS.
DIC chyba wstydził się wręczać osobiście akty mianowania.

Masz racje w przyszłym roku będzie opis stanowisk i w tym przypadku juz do podziału nie bedzie "gwiazdek" tylko konkretne pieniadze i to na zawsze !!!!!!! Jak trafisz do szufladki c3 to :D a o szufladce B chyba nie ma co marzyc !!!!!!!!!!!

Nie wiem czy nie jest odwrotnie. Nie masz co marzyć o korpusie aspirantów / oficerów jeżeli teraz tam nie wejdziesz. Później "zwartościują" stanowiska i jeśli będziesz podoficerem to nikt Ciebie nie przeniesie na stanowisko B2 bo będzie mnóstwo aspirantów a i 'spadający' "oficerowie" się znajdą.

a jakie propozycje na ścianie wschodniej? Po uzyskaniu granicznych dodatków nabrali wody w ustac, a teraz jak? dalej euforiia i zadowolenie i poparcie dla SSC???

Z tego co się orientuję to dodatków nie wypłacili!
Moja teoria jest taka, że młodzi na granicy są zadowoleni (większość nie straciła lub dostała oczko do góry) a koledzy z dłuższym stażem... machnęli bezradnie ręką.

no cóż - trudno się dziwić - staruszki młodzież mieli zawsze w d. to czemu teraz młodzież ma się napinać i walczyć o niespełnione nadzieje niedoszłych "łoficeróf" - jestw tym - pokrętna - ale logika

Mija 30 listopada, ostatni termin dla Dyrektorów na wręczenie aktów mianowania.

Czy został wystawiony gdzieś w Polsce akt mianowania, który przywołuje art.223 ust.7 ustawy o SC?
Mój przywołuje tylko art.223 ust.1 i 5 oraz odpowiedni pkt art.115.

Czy jest pouczenie w jakimś akcie mianowania?

Jak brzmią Wasze akty mianowania?
Ustalmy czy stosowano jednolity wzór w kraju.

Jest to niezbędne dla celów prowadzonego postępowania przez kancelarię prawną, która przygotowuje nam ścieżkę zaskarżenia tych aktów oraz wystąpienia z roszczeniami niwelującymi patologiczne działania w polityce kadrowej w SC. Nie udało się przekonać do naprawienia tych szkód SSC, nie pzoostaje nam nic innego jak masowe wystąpienie z roszczeniami.

Odbieram wiele telefonów w tej sprawie. Cierpliwości, każdy funkcjonariusz będzie mógł wystąpić z odpowiednim roszczeniem. Członkowie Związku będą mogli korzystać z porad czołowych KP w kraju. Każdemu umożliwimy skorzystanie z preferencyjnych stawek za godzinę pracy prestiżowej KP.

Zapytaliśmy też naszą Koleżankę i Kolegów z central związkowych o to czy zamierzają jakoś wesprzeć nas w działaniach przeciwko tej i paru innym sprawom?
http://zz.celnicy.pl/tekst-369.html

Ostatnia edycja:

Czy został wystawiony gdzieś w Polsce akt mianowania, który przywołuje art.223 ust.7 ustawy o SC?

Jest to niezbędne dla celów prowadzonego postępowania przez kancelarię prawną, która przygotowuje nam ścieżkę zaskarżenia tych aktów oraz wystąpienia z roszczeniami niwelującymi patologiczne działania w polityce kadrowej w SC. Nie udało się przekonać do naprawienia tych szkód SSC, nie pzoostaje nam nic innego jak masowe wystąpienie z roszczeniami.

Odbieram wiele telefonów w tej sprawie. Cierpliwości, każdy funkcjonariusz będzie mógł wystąpić z odpowiednim roszczeniem. Członkowie Związku będą mogli korzystać z porad czołowych KP w kraju. Każdemu umożliwimy skorzystanie z preferencyjnych stawek za godzinę pracy prestiżowej KP.

Zapytaliśmy też naszą Koleżankę i Kolegów z central związkowych o to czy zamierzają jakoś wesprzeć nas w działaniach przeciwko tej i paru innym sprawom?

no niestety. jeszcze nikt do nas nie zapukał z izby lub urzędu. zapomnieli o nas przy awansach, zapomnieli przy nagrodach, zapomnieli przy mianowaniach. kasa na konto wchodzi co miesiąc czyli jeszcze pracuję, a może nie?

Moja podstawa prawna - 1. art.223 ust.1 i 4 i art. 115...
2. rozporządzenie MF z dn.27.10.09 w spr. otrzymania dodatkow do posażenia ....
3.art.15 ust.1 pkt.2 lit.b ustawy budżetowej na rok 2009......

we Wro tak samo art 223 1i5 oraz 115 ust 1 pkt 2 lit d z dniem 30.11.

Najlepsze jest to ze nikt nic nie wrecza tylko kadry rozsyłaja poczta, bez ŻADNEGO pisma przewodniego, zero dat jedyna to 30.11 na mianowaniu. Nikt nic nie udowodni kiedy kto komy etc...

Mam pyt. Skad mowa o tych terminach??? Skad jakies 7 dni??? ja sie niczego takiego nie dopatrzylem.
A co do pozwow to doszly mnie sluchy ze po nowym roku bedzie mozna odwolywac sie grupowo jesli bedzie tyczylo tej samej sprawy.
Ja uwazam ze w kupie sila

Uważam, że tylko ZZ mogą cokolwiek zdziałać. Jeżeli jest potrzeba zbiórki zł, to zapewne wielu f.c. chętnie przyłaczy się. Prosimy o podanie jak adresować wpłaty. lepiej nie oglądać sie na pozostałe centrale ZZ. Oni już swoje zrobili. Wystarczy.

W IC Szczecin, podstawa:
art. 223 ust. 1,5 i 7 oraz art. 115 ust.1 pkt. ... ustawy....
Pouczenia brak!

Sławku, wrzuć proszę na forum wzór-kopytko (przygotowane przez KP) odwołania do Sądu Pracy i napisz jakie dokumenty należy załączyć. THNX!:)

helena i inni anonimowi czytelnicy forum

udział w strukturach pracowniczych np. związkach zawodowych jest minimalną formą aktywności i każdy może w nich uczestniczyć. w naszej firmie jest sporo ludzi- członków zz szkoda, że lokują swoje "aktywa" w organizacje, które nie przetrwały próby czasu i nikogo nie trzeba przekonywać, że wraz ze zmianami w SC musi zmieniać się funkcja zz. popatrzcie na związki w innych służbach mundurowych. masowość, kadry, środki finansowe, bieżące reakcje na zmiany prawa lub naruszanie interesów pracowniczych. u nas ciężko zachęcić do wypełnienia deklaracji członkowskiej i spory odbywają się w oparciu o pasję ostatnich niezłomnych. wstyd i kompromitacja. będzie tak dopóki nie wydoroślejemy z urzędniczenia, a staniemy się podmiotowymi urzędnikami mającymi odwagę zaprotestować przeciwko dzisiejszej jakości SC.
pobudka!

Królowa ze Stoków

W Łodzi: ,, Na podstawie art. 223 ust. 1 i 4 i art. 115 ust. 1 pkt 3 lit. b ustawy (...).

Podpisała Dyrektor Izby Celnej w Łodzi
Dorota Kędzierska

Oczywiście bez pouczenia.

http://www.polskatimes.pl/dziennikl...0,wybierzcie-mnie-to-wybuduje-metro,id,t.html

A czy u was juz słychać o poprawkach do punktacji...czyżby teraz chcieli wręczać aneksy do aktów mianowania???? poprawki mają tyczyć się jedynie studiów podyplomowych...i aplikacji..czyżby ktoś chciał wyciszyć wzburzone środowisko celnicze??:rolleyes:

Back
Do góry