G
Guest
Gość
słusznie prawisz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Budowanie czegoś w oparciu przede wszystkim o element opozycji („nie chcemy być tacy, jak oni”), czyli negacji, nie przyniesie efektów wartościowych długofalowo (jest to zasada odnosząca się zarówno do bezkompromisowych nowatorów, jak i reakcyjnych konserwatystów) – bo skupi się na tym, co drugorzędne, na przestrzeganiu odrębności, jako wartości samej w sobie. Odrzucenie wszelkich zastanych form jest niczym innym, jak wprowadzeniem nowej, następnej formy, która prędzej czy później się zestarzeje.
Zgadza sie w niektórych krajach, ale tam na najniższej kategorii zarabia się ponad 3 tys EUR i to nie tylko wyjątki jak u nas ale wszyscy, co jest gwarancją na to, że na wyższe kategorie decydują się naprawdę prawdziwi ambitniacy i prawdziwie merytoryczni funkcjonariusze. U nas z chwilą wdrożenia opisu stanowisk, wielu "słabych" funkcjonariuszy otrzyma wysoką kategorię tylko za to, że pracuje w IC i koordynuje jakąś dziedzinę wiedzy. U nas w IC dyrekcja w którejś z rozmów powiedziała, że zawsze był problem ze znalezieniem koordynatora do czegoś tam. Z drugiej strony chcę powiedzieć, że ja nigdy nie usłyszałem o propozycji złożonej ogółowi do koordynowania czegoś tam.Takie systemy funkcjonują w krajach UE.
No to jakbym słyszał byłego premiera."Wiem, ale nie powiem, bo by się Polska zawaliła". Ale jak przychodzi do konkretów to nie mam nic do powiedzenia. Jest Pan związkowcem, czyli przedstawicielem załogi. Skoro więc załoga chce poznać posiadaną przez Pana wiedzę, to ma Pan obowiązek ją odkryć, a nie kalkulować co się Panu opłaca, a co nie. No chyba, że Pan też już jest na poziomie niedościgłej doskonałości i przez przebywanie w okolicach Naszej Gwiazdy Krakowskiej też łyknął Pan tego blichtru? ŁĄski Pan Panie S.Siwy nie robi. Jeśli ma Pan wiedzą kompromitującą władzę i jej metody to ma Pan obowiązek z więdzą tą się podzielić!slawomir.siwy napisał:Nie będę tego pisał, bo to wywoła burzę i różnicowanie naszego środowiska, o którą jak mniemam właśnie chodzi ministerstwu.