Lord Vader
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 1 161
Pytanie - dlaczego należy usuwać ze stanowisk NUC-S czy ich zastępców ???? Jeżeli sprawdzili się na swoim stanowisku to też należy ich usuwać bo przyszła nowa ekipa ? Usuwać dla zasady ??? I powoływać nowych ???? Zanim nowi się czegokolwiek nauczą możliwe że będzie nowe rozdanie i znowu ich usuwać ??? I tak bez końca ???? I tak naprawdę NIKT NIGDY NIE OGARNIE ZADAŃ I ROLI NACZELNIKA czy też jego zastępcy !!!! Jestem tego przeciwnikiem !!!! Jeżeli ktoś sprawdza się na stanowisku to niech zostanie. Po co ciągle usuwać i usuwać ????? Zanim nowy ogarnie temat i nauczy się o co chodzi to jego też trzeba usunąć ???? Dajcie im szansę !! Chcemy stabilności Służby ??? Chcemy !!!! No to dajmy szansę im działać !!!! Jest wielu WIELU NACZELNIKÓW i ich Zastępców którzy wiedzą o co chodzi w Służbie i co - teraz ich wymienić bo nowe rozdanie ??? A co Nas obchodzi nowe rozdanie !!!! Nas interesują ich kompetencje !!!!! Dla jasności - jestem zwykłym funkcjonariuszem.
Szanowny Kolego, tu raczej nie chodziło o usunięcie naczelników dla samego usunięcia. To faktycznie byłoby bez sensu.
Temat zaczął się od artykułu w którym odkryto, iż wypowiedzenie zwalniało jednocześnie dyrektorów i naczelników ze świadczenia pracy, przy wypłacie pełnej gaży za trzy miesiące.
Gdy mnie DIAS zwalniał, z wielkim trudem zgodził się na przysługujące mi dwa dni wolnego na szukanie pracy, a po przywróceniu mnie do roboty przez Sąd tak pokombinował, że wypłacono mi gołą pensję tylko za 1 (słownie: jeden) miesiąc z sześciu miesięcy pozostawania bez pracy.
Jeżeli natomiast ktoś uważa, że trzeba by jakiegoś usunąć, to może mieć ku temu istotne powody ...