Przykład rozmowy dwu gości, z których żaden nie wie o czym mówi.
dobre.. świetnie
Ostatnia edycja:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Nie pójdzie taki materiał, bo byłby skrajną manipulacją i byłoby to skrajnie nieodpowiedzialne w kontekście KŚ, która przecież pójdzie na żywo i kurtyna wtedy opadnie
Pan Redaktor jest jednym z nielicznych, a może nawet jedynym dziennikarzem, który promuje Ministra Banasia i KAS. Nie wiem dlaczego to robi, na pewno nie jest to w interesie publicznym.
maniuś, za wysoki stołek ci dali . teraz cała Polska to zobaczyła :
[video=youtube;vJwHiAF9kxw]https://www.youtube.com/watch?v=vJwHiAF9kxw[/video]
Redaktor Nisztor przenikliwy jak pinezka. Wywołał celników chyba kilkanaście razy (kilka na pewno) w kontekście dziury vatowskiej. Urząd skarbowy i urzędnik skarbowy nie pada ani razu. Jak to możliwe że tym przekupnym celnikom udało się sprzedać mafiom vatowskim informacje i wyłudzić 230 mld. Dobre pytanie panie redaktorze, jak? Ale na szczęście minister ich wyłapał i zwolnił razem z ubekami. To znielubienie celników w "niezależnych" mediach może być przygotowaniem gruntu pod ewentualne porażki sądowe. Pójdzie materiał, że sądy bronią mafii.
maniuś, za wysoki stołek ci dali . teraz cała Polska to zobaczyła :
[video=youtube;vJwHiAF9kxw]https://www.youtube.com/watch?v=vJwHiAF9kxw[/video]
Redaktor Nisztor przenikliwy jak pinezka. Wywołał celników chyba kilkanaście razy (kilka na pewno) w kontekście dziury vatowskiej. Urząd skarbowy i urzędnik skarbowy nie pada ani razu. Jak to możliwe że tym przekupnym celnikom udało się sprzedać mafiom vatowskim informacje i wyłudzić 230 mld. Dobre pytanie panie redaktorze, jak? Ale na szczęście minister ich wyłapał i zwolnił razem z ubekami. To znielubienie celników w "niezależnych" mediach może być przygotowaniem gruntu pod ewentualne porażki sądowe. Pójdzie materiał, że sądy bronią mafii.
Odniosłem wrażenie, że Panu Banasiowi aż było głupio za taką niekompetencję interlokutora i wręcz musiał go hamować w tym weryfikowaniu skorumpowanych celników VAT-owskich, z których niemal co drugi wyleciał...Skąd się tacy goście biorą??
WysĹaĹem do Pana Redaktora maila. PublikujÄ, dla dobra sprawy tylko poczÄ tek maila.
Do Pana Redaktora Piotra Nisztora
Szanowny Panie Redaktorze.
PragnÄ odnieĹÄ siÄ do Pana wywiadu z Ministrem Marianem Banasiem w TV Republika, poniewaĹź zwracajÄ siÄ do mnie funkcjonariusze, ktĂłrzy czujÄ siÄ uraĹźeni Pana sugerujÄ cymi pytaniami w tym wywiadzie(tak piszÄ funkcjonariusze)
Link do wywiadu https://www.youtube.com/watch?v=vJwHiAF9kxw&feature=youtu.be (...)
Wysłałem do Pana Redaktora maila. Publikuję, dla dobra sprawy tylko początek maila.
Do Pana Redaktora
Piotra Nisztora
Szanowny Panie Redaktorze.
Pragnę odnieść się do Pana wywiadu z Ministrem Marianem Banasiem w TV Republika, ponieważ zwracają się do mnie funkcjonariusze, którzy czują się urażeni Pana sugerującymi pytaniami w tym wywiadzie(tak piszą funkcjonariusze)
Link do wywiadu https://www.youtube.com/watch?v=vJwHiAF9kxw&feature=youtu.be
Kilkakrotnie wskazał Pan na celników, sugerując, że są winni luki w VAT.
Nie wiem dlaczego tak Pan postąpił, bo to jest niezgodne ze stanem faktycznym.
Pragnę Pana poinformować, że luka w VAT to przede wszystkim nienależne zwroty tego podatku, a z tym nic wspólnego nie miał żaden celnik. Te kilkadziesiąt miliardów złotych nienależnych zwrotów VAT w roku, były obsługiwane w 100% poza Służbą Celną. Profesjonalne pytania powinny być zupełnie inne w tym zakresie i dotyczyć obszarów, gdzie dokonywano zwrotów, a na tych samych kadrach oparto przecież całą reformę KAS. Podstawowe pytania są w tym zakresie do Naczelników US, do banków także (...tutaj link)
Jeżeli Pan chce o tym porozmawiać, to chętnie udzielę paru informacji, także na temat optymalizacyjnego biznesu, prawa i procedur tworzonych pod szarą strefę w Ministerstwie Finansów. Na wielu tych samych osobach oparł się Pan Minister M.Banaś.
Paliwa to cząstka i to minimalna tej luki w VAT i tutaj organy celne także nie były organem podatkowym w nabyciu wewnątrzwspólnotowym od VAT. Stało się to dopiero od sierpnia 2016 roku i we wrześniu 2016 to właśnie Służba Celna zatrzymała zalew Kraju tymi paliwami. Nie był potrzebny do tego KAS.
Takie działania jak we wrześniu 2016 mogły i powinny być podjęte wcześnie, ale do tego potrzebna była inicjatywa MF. (...)