Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Unia potrzebuje "FBI dla celników", by ukrócić przemyt
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/unia-potrzebuje-fbi-dla-celnikow-by-ukrocic-przemyt/0f0qs9v
"Reklamy nie są takie złe"...tak, są wiele gorsze, dlatego mój adblock i ten artykuł się nie dogadali.
Proszę o skopiowanie treści, jeśli to nie problem.
thx
Tak "wieść gminna" głosi, ale konkretów brak.Czy Ktoś może potwierdzić że Delegatury UCS mają zostać zlikwidowane?
Ja słyszałem o przekształceniu delegatur - lecz też nie wiem dokładnie w co. Jest podobno pomysł utworzeniu czegoś w rodzaju inspekcji - tylko do samej kontroli, działań operacyjnych i postępowań karnych - taki niby zollkriminalamt do cła, przemytu i podatków ;-) UCSy robiłyby odprawy, orzecznictwo i pewnie tylko ddziały celne by miały...Tak "wieść gminna" głosi, ale konkretów brak.
Dzięki Gefreiter.
Haha, już to widzę, jeden urząd (dla całkowitego ogłupienia "cywili" nazwany "agencją celną"). U nas dysfunkcyjny jest jeden twór celno-skarbowy, a jak do tego dorzucić bariery językowe i różnice kulturowe i to skleić w mega-molocha, to już byłaby komedia totalna...
oj tam oj tam, byli już tacy co chcieli zamienić urzędy celne na prywatne agencje celne, a nawet tacy co im się udało, a tak na poważnie......, ludzie i tak mylili urzędy celne z agencjami celnymi to przynajmniej nie pomyla nazwy agencji z urzędem
Teoretycznie masz rację - tylko, że przemiana;
ze Służby Celnej na Agencję Celną,
przywodzi natrętną myśl o dalszej metamorfozie;
z Agencji Celnej na Agencję "Towarzyską" !!
Czemu ten cudzysłów ?!
Bo stawianie wszystkiego na głowie, mają przecież towarzysze opanowane.
Nawet w czymś takim, rządzić będą ... "towarzyscy", a do roboty zagonią tanie ...
... magister; ekonomii do kasy, spedycji do magazynu, chemii do środków piorących,
itd, ... a do ochrony bajzlu - docent od prawa!
Nasza państwowa "Biedronka", to co najmniej 15 lat opóźnienia za oryginałem.
Tyle, że prawo dotyczące pracowników, w prawdziwej Biedronce zostało w końcu
uwzględnione, a tu się - po prostu o - prawie i/lub sprawiedliwości - zapomina ...
Z ostatnich wieści - przebudowa UCS o której pisałem 3 listopada ma się zbiec z reformą ABW, która już nie będzie się zajmować sprawami podatkowymi. Pewnie UCSy przejmą część ludzi z tamtąd.
Ale za rok wybory samorządowe i reforma inspekcji weterynaryjnej, a koncepcja reformy służb specjalnych wciąż niegotowa. Kolejny rok - wybory do Parlamentu - więc teoretycznie do wygrania następnych wyborów przez PIS niewiele się będzie dziać w reorganizacji KAS.
Nie mogę na niego patrzeć, a co dopiero słuchać tego bełkotu