referendum w sprawie kapelanów

K

KMICIC

Gość
Chcę zwrócić uwagę na ten kompromitujący krok, który wprawił w zdumienie rzeszę różnych środowisk a przede wszystkim upewnił nas funkcjonariuszy, że nasi szefowie żeby zachować stołek, zrobią wszystko!Nasz kwiat rządzący,pozbawiony moralnych śladów ludzkiej przyzwoitości pozwolił na przyjęcie kapelanów.Ta zorganizowana grupa pasożytów i nierobów stworzona na potrzeby umocnienia stołków naszych pryncypałów w zamian zażądała stopni komisarzy i kilkutysięcznej pensji!Żądamy referendum w każdej Izbie, jeżeli okaże się, że demokratyczna większość będzie za sponsorowaniem tej biznesowej ekipy, która posługę BOŻą traktuje jak szybki i pewny biznes to reszta będzie musiała to zaakceptować, ale jeżeli nie!!!! to trzeba pogonić tą czarną zarazę!!!!!

zgadzam się.chociaż nie wiem czy Nasz głos coś zmieni ponieważ "góra" będzie się bała.Ale jestem ZA!

Dzisiaj w Gdyni, w siedzibie Izby Celnej wizutacje przeprowadzal kapelan. W pokojach mial byc porzadek wg polecen przelozonych.

Dlaczego zaraz pogonić?. Przydzielić do grup antykryzysowych i wysłać na wschodnią granicę. Niech sie modlą w trybie zmianowym, oczywiście na pasach. Pogonić dopiero wtedy kiedy ich modły nie spowodują rozładowania kolejek ewentualnie likwidacji przemytu. Ale wdedy dyscyplinarnie, ponieważ nie wykonali nałożonych na nich obowiązków.

Zostawić po 1 sztuce na izbę -ale w stopniu aplikant celny + pensja aplikanta.
Celnicy żyją tak "długo" na emeryturach,że posługa na cmentarzu przyda się...
(darmowa)!?.Możliwe,ze bedą mieli "labę"-nic nie robiąc.....bo przecież pracę
mamy -miłą,lekką,przyjemną,bez stresów.Mogą również zająć sie pielgrzymkami do miejsc kultowych-bo modlitwy (za nieboszczkę SC) są teraz bardzo na czasie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Precz Z Pasibrzuchami

Czy którykolwiek z tych pasibrzuchów i darmozjadów odwiedził naszych kolegów niesłusznie przetrzymywanych w aresztach wydobywczych. Tam ich rola powinna być największa. Powinni modlić się w intencji sprawiedliwości, ale to z pewnośxcią nie jest możliwe, bo aresztowani nie mają pieniędzy na OFIARĘ, a oni przecież za friko nie będą się modlić. POPIERAM W PEŁNI WEWNĘTRZNE REFERENDUM W TEJ SPRAWIE - NIECH BĘDZIE PRAWDZIWA DEMOKRACJA. [/I]

kapelan

jak ktoś ma potrzebe ta pójdzie do koscioła , a tak to tylko psuje krew niech się zrzekną pensji na naszą rzecz x ilość czrnych to może na Krajową z Biedronki raz w miesiącu wystarczy .Poza tym każdy ma swojego Boga w sobie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad:

Kapelani

A jak rozumieć zapisy w tabelach stworzonych przez MF dla potrzeb planowanego algorytmu podwyżek?
Na stanowisku kapelana wpisano przyznane kwoty na wynagrodzenia, ale w rubryce wypłacono było "0". Może nasi kapelani swoją posługe czynia społecznie? Może niepotrzebnie sie złościmy? Jeśli ktoś ma informacje na temat czy kapelani pobieraja pensje to prosze o rozwianie watpliwości. Jeśli nie biorą pensji, to co dzieje sie z tymi pieniedzmi?

A jeśli chodzi o odwiedzenie naszych kolegów a aresztach to pomysł słuszny i wynikajacy z jednej z zasad miłosierdzia "wieźniów pocieszać"

To nie nienawiść tylko zdrowo rozsądkowe podejście. My za zapieprz mamy po 1300 a on za kilka godzin w miesiącu ma mieć 5000???
Chyba coś nie hallo!!!
Uważam że zdecydowanie bardziej zamiast kapelana przydał by się psycholog w każdej izbie!!!
Na pewno miał by co robić a pensję też by wziął mniejszą!!

ONI NIC NIE ROBIĄ SPOŁECZNIE TYLKO ZA BÓG ZAPŁAĆ !!!! A TYM BOGIEM JESTEŚMY MY ..To nie nienawiść tylko zdrowo rozsądkowe podejście. My za zapieprz mamy po 1300 a on za kilka godzin w miesiącu ma mieć 5000???
Chyba coś nie hallo!!! ZGADZAM SIĘ NA 1 000 000

masz rację stalker 2 w każdym urzedzie przydałby się psycholog. tylko powiedz mi gdzie znajdę tego co by mi dopisał te dwie brakujące literki"og":D

czy zdrowy rozsądek usprawiedliwia chamstwo i prostactwo ?
Jakie środowiska się oburzyły? pewnie Iwony Fołty ,która dawno już w mediach wypowiadała się za wszystkich celników przeciwko kapelanom. Dlaczego nikogo
nie oburza fakt powołania przez SSC Rady Celno Akcyzowej ciekawe jakie wynagrodzenie mają jej członkowie.Pozostałe służby mają swoich kapelanów i nikogo to nie oburza,fakt oni są służbą mundurową a my...nosimy mundurki

Jeśli ktoś będzie potrzebował księdza to chyba zna drogę do najbliższego kościoła. Odkąd religia jest w szkole coraz mniej dzieci jest nią zainteresowanych. Ponoć jest rozdział Państwa od Kościoła. I niech tak zostanie. Dlaczego tylko Katolicy mają mieć swojego przewodnika. A pozostałe wyznania - dlaczego nie mają?

Na początek to zdziwił mnie fakt że w ogóle ktoś podjął ten temat, bo pomimo faktu że obowiązuje w tym kraju coś takieg jak konkordat(rozdział państwa od kościoła) to i tak mamy de fakto państwo na wskroś wyznaniowe...a czarne macki obejmuja coraz więcej dziedzin świeckich.Piernik1 jeżeli odpowiada Ci stan obecny to płać ze swoich "wysokich" poborów na te kaste, ja nie życzę sobie by zmuszano mnie do płacenia na nierobów.Konstytucja RP zezwala na istnienie związków wyznaniowych, ale dlaczego mamy być przymuszani do utrzymywania ludzi czujących powołanie w innej materii niż nasza?.Instytucja Kapelan w ogóle nie jest potrzebna i tylko dlatego że byliśmy ostatnią "niby" mundurówka bez niej wepchnięto ich do nas.Jak ktoś potrzebuje posługi to idzie do kościoła czy innego domu bożego, jest ich tysiące....Czy taki kapelan stanie jak Popiełuszko na barykadzie??w trakcie protestu?..wątpię pobłogosławi "dowództwo" i tyle zamiast dbac o 95% swoich owieczek...woli te 5% wypasione....Jestem ZA referendum...im szybciej tym lepiej.

Back
Do góry