RADIO, PRASA, TV, PORTALE INTERNETOWE, INNE MEDIA.

Co za bezsensowne stwierdzenie, że skoro celnikom tak źle, to po co pchają się do tej pracy. Chciałam zauważyć, że nie pchamy się, bo niektorzy to pracuja już w tym zawodzie po kilkanaście lat. A tak wogóle idąc tym tokiem rozumowania:) to po co kierowcy pchają się do tej roboty za kółkiem skoro muszą stać w kolejkach i tak im wtedy źle.
Takie myślenie nic nie daje.
Współczuję tym kierowcom, którzy teraz stoją w zimnie przed granicami państwa, ale niech zrozumieją też nas, że za 1600 zł miesięcznie (celnik z siedmioletnim stażem, wykształcenie wyższe, znajomość dwóch języków obcych) trudno przeżyć do następnego miesiąca.
żadna praca nie jest łatwa, każda rządzi się swoimi prawami, ale każdy chce być godziwie nagradzany za nią. Kierowcy chyba raczej są. Wiem, bo ma kolegę, który kieruje firmą transportową i wiem ile płaci przewoźnikom.
Tak więc podkreślam, rozumiem zdenerwowanie kierowców i ich narzekanie, ale czy my celnicy różnimy się od nich w kwestii tego że też chcemy jeść, mieszkać w godnych warunkach i mieć za co się ubrać, zresztą tak samo jak Lekarze, pielęgniarki i górnicy, na których tak wszyscy chętnie cię powołują. My także mamy prawo protestować o swój lepszy byt. Również jestesmy obywatelami tego państwa. Państwa któremu SC przynosi duuużo z cła, akcyzy pieniędzy do kasy państwa.

Gryzipórki!!!

Słuchajcie Bracia Zolle: zróbmy listę redaktorkow i gryzipiorów, którzy nas osrywają :!: ,lub kłamią,nierzetelnie informując o naszych postulatach, naszej pracy,zarobkach itp.A kiedy wrócimy do pracy, to zobaczą,jak wygląda kontrola celna na lotniskach i na granicy :D.I ciekaw jestem,czy oni tak wszyściutko w porządeczku mają (perfumki,alkohol).Co wy na to???
Acha, pan redaktor Jacek Żakowski mówił nas bardzo pozytywnie,że tak naprawdę, to my wiele nie żadamy,i jest to do zrealizowania przez rząd bez problemu!!Brawo panie Jacku za obiektywną ocenę i zrozumienie naszych problemów!

Panie Sławku,

czy wiadomo już co przekazano, powiedziano, za co opie....ono Naczelników w MF-ie?

A tak przy okazji, widział Pan przed chwila I.F. na tvn 24, mówiła o tym o czym pan pisał wcześniej (postulaty które mają być jutro przedłożone przez Pana do Prezesa Rady Ministrów) ?

Wyrażam pełne poparcie dla Pana i postulatów, które Pan przedstawił.

Mam nadzieję, że Pani I.F. zrozumie, że w kupie raźniej.

celnik funkcjusz napisał:
Panie Sławku,

czy wiadomo już co przekazano, powiedziano, za co opie....ono Naczelników w MF-ie?

A tak przy okazji, widział Pan przed chwila I.F. na tvn 24, mówiła o tym o czym pan pisał wcześniej (postulaty które mają być jutro przedłożone przez Pana do Prezesa Rady Ministrów) ?

mam jeszcze jedna rade: jesli tak bardzo IF chce, to niech figuruje w porozumieniu na pierwszym miejscu, wazne jest, any jutro uczestniczyla w rozmowach, tak jak wszyscy !

Anonymous napisał:
celnik funkcjusz napisał:
Panie Sławku,

mam jeszcze jedna rade: jesli tak bardzo IF chce, to niech figuruje w porozumieniu na pierwszym miejscu, wazne jest, any jutro uczestniczyla w rozmowach, tak jak wszyscy !

Jesteście naszymi liderami i sprawa waszej rywalizacji w obecnej chwili jest drugorzędna. Dla nas macie być skuteczni i w mediach oraz ministerstwem macie mówić jednym głosem. Postulaty znamy wszyscy. Walczymy o lepsze jutro polskiego cła.

Back
Do góry