Witajcie, zwracam się z pytaniem i prośbą o poradę. W związku z rozpoczęciem naboru złożyłem odpowiednie dokumenty, przeszedłem 2 pierwsze etapy, natomiast wynik z testu psychologicznego - negatywny; co wyklucza mnie z dalszego postępowania, zgodnie z Ustawą o KAS - badania są ważne 12 miesięcy. Trochę się zasmuciłem, ale nie załamałem
Mam w planach ponownie spróbować przejść procedurę rekrutacji w przyszłym roku; nie mniej zacząłem zastanawiać się nad możliwością rozpoczęcia/ubiegania się o przyjecie do służby w innych formacjach i ewentualnego przeniesienia w przyszłości do SCS.
Tutaj moje pytanie. Czy to, iż otrzymałem negatywny wynik z Psychotestów - SCS może w jakiś sposób wpływać na postępowanie rekrutacyjne do innej formacji ? (Czy dane na temat takowych - negatywnych wyników są zintegrowane ?) Czy warto iść tą drogą i próbować sił w rekrutacji do innych służb, pomimo iż "tutaj" obecnie się nie udało.
Nie zrozumcie mnie źle - zależy mi na tej konkretnej służbie, natomiast nie chcę "bezczynnie" oczekiwać kolejnych 12 miesięcy,
Jestem ciekaw waszych przemyśleń na ten temat.
Pozdrawiam,