Protest w Warszawie - PIKIETA MF w dniu 31.01.2008r.

pikieta

Jaka Pikieta ??? Wschód Strajkuje a TySławkuproponujesz Pikiete !!! To przeciez kuriozalna sytuacja !!! Rzad kazda Pikiete ma w D..... !!! W co Wy gracie ????

Do tych co myślą że pikieta jest bez sensu !!!!!
Po pierwsze media - dziś relacje jedynie są z granicy Dorohusk i co mówią reporterzy - naczelnicy, dyrektorzy ? Sami wiecie jak jest na prawdę !!!
Po drugie urzędy wewnętrzne oflagują się, ludzie wezmą L4 i co ... będzie oddźwięk medialny ???? Chyba nie .
Pikieta ma pokazać całej Polsce, że celnicy są nie tylko na granicy ale i pod MF też !!!! Że kolejki na granicach to nie tylko blokady kierowców ale zorganizowana akcja protestacyjna, po trzecie i najważniejsze przed kamerami związkowcy będą mogli powiedzieć cała prawdę ... i bezprawiu, folwarku , zastraszaniu funkcjonariuszy, łapankach, płacach itd ...
SZCZERĄ DO BÓLU PRAWADĘ !!!!!

Możemy iść na pikietę pod hasłem "ZOBACZCIE WRESZCIE NASZE PROBLEMY" lub "CELNIK = NIEWOLNIK" Napiszcie swoje propozycje

Wielu celników zwracało się do mnie z propozycją PIKIETY, stąd ten pomysł. Proszę raz jeszcze nie pisać głupot.
Zgadzam się na manifestacje na drogach dojazdowych do przejść granicznych. Poprosimy :wink: bezrobotnych, aby przechodzili przez pasy, a my będziemy stali z boku i medialnie nagłaśniali nasze postulaty.
Proszę w takim razie o zgłoszenia ze wskazaniem w jakiej formie pikiety wolałbyś wziąć udział.

Szanowni Celnicy. Uszanujcie wolę wielu z nas, którzy zaproponowali pikietę MF i nie piszcie w tym tonie. Ja uszanowałem propozycję foromowiczów, którzy chcą blokować drogi dojazdowe do przejść granicznych. Proszę o takie zgłoszenia.

W chwili obecnej potrzeba nam jedności. Nie piszcie w tym tonie, bo niepotrzebnie szkodzicie sprawie. Zróbciue raczej wszystko, aby ruszyć inne ZZ i komórki organizacyjne.

Ubolewam nad tym, że zryw po raz kolejny nie jest skoordynowany. Postanowiłem jednak wesprzeć go na ile tylko mogę, dlatego proszę stonujcie trochę słowa nieuzasadnionej krytyki.

Podkreślę raz jeszcze. PIKIETA nie przeszkadza w żaden sposób podejmowanym obecnie działaniom, które oczywiście są podstawą i głównym środkiem do celu. Robimy wszystko, aby zaangażować inne ZZ.

przywodca

Sławku nam potrzeba Przywódcy, Lidera , który poprowadzi ponad tymi układami do zwyciestwa .... i nie zostawiajcie kolegów ze Wschodniej granicy samych ..... oni musza poczuc , ze wszyscy jestesmy razem .... nie niszcie tego co juz zrobili ..... przylaczcie sie i pomozcie .... to nasza wspolna sprawa !!!!!!!!!!!!!!

Odnośnie słuszności przeprowadzenia pikiety w Warszawie !!!! - słyszeliście coś w Polsacie, TVN czy TVP - NIC ZERO !!! - dlatego pikieta ta jest bardzo potrzebna - przecież ona ma być tylko dodatkiem do protestu na granicy !!!

Dzięki braku jakichkolwiek ruchów ze strony ZZ w urzędach wewnętrznych bardzo mało osób wie o prawdziwej sytuacji na granicy, potrzeba szybkich ruchów aby zmobilizować wszystkich i " ruszyć " na MF !!!!!

tylko w jedności siła

:roll: nic to nie da - w w-wie jest tyle protestów,że jeden więcej przejdzie bez ... (ile było już pikiet..???- i co??) warszawiacy są zmęczeni tymi ... wystąpieniami... i nie poprą (bo nie wiedzą o co chodzi - ich ,"nas" męczą takie protesty, ale nie władzę na stołkach - oni limuzynami jadą do domu po pracy), ... jestem pracownikiem zoll od 18 lat, jestem sercem z "nami", ale wiem jedno - pikieta da tyle ,co nic - jedynie solidarne podejście do protesu i zablokowanie wszystkich granic tj. wschodnich, lotnisk, portów...

To może pikieta na rynku w Krakowie. Tam nikt chyba jeszcze nie pikietował. A przy okazji Kraków będzie miał okazję odciąć się ostatecznie od fołtyzmu.

Re: tylko w jedności siła

oglądałam wszyskie wiadomości po 21.00 - nic..., trochę "ubolewań" kierowców ... i tyle
Nie pamiętam większej zmianki w wiadomościach o pikietach celników w w-wie (jestem mieszkanką w-wy i naprawdę mnie to interesowało - czy COŚ POWIEDZĄ - NIC...)
jedynie ogólnopolski protest coś da - może powtórka z historii??? (kilka lat temu tak było)

Zapominacie o czymś najbardziej istotnym, a mianowicie o tym, że pikieta jest nie tylko zorganizowanym protestem jakiejś grupa osób przed gmachem MF-u.
Wbrew pozorom pikieta przynosi o wiele większą korzyść - mocno jednoczy ludzi wokół wspólnej sprawy, daje im poczucie siły i wiary w osiągnięcie ostatecznego celu. Ludzie przekonują się wtedy, że w dążeniu do osiągnięcia wspólnego celu nie są osamotnieni.
Zapewniam was, że to działa i choćby dlatego warto się w ten sposób spotkać przed siedzibą MF.

Popieram. Popieram pikietę. Popieram przedmówcę. Pokażmy poprzez pikietę chociaż to, że jesteśmy niezadowoleni i że wogóle jesteśmy. Że jesteśmy solidarni.
A poza tym uważam, że jesteśmy to winni koleżankom i kolegom z Dorohuska i innych przejść. Celnikom którzy pokazali co trzeba zrobić. Bardzo dziękuję wszystkim, którzy walczą o podwyżki, ochronę prawną i uprawnienia emerytalne. I życzę Nam wszystkim powodzenia. A przede wszystkim jedności, gdyż tylko tak możemy coś osiągnąć.

Pyta Pan pod jakimi hasłami? Proszę bardzo:
-Celnicy też mają swoje granice !
-Panie Premierze -nie można przekraczać granic przyzwoitości !
-Celnicy też płacą rachunki!
-Miały być radykalne podwyżki poborów -a są podwyżki rachunków!
-Celnik też musi jeść i się ubierać!
- Czy przedstawiciel POLSKI musi być dziadem?
-Celnicy nie szmaty by ich wyciskać!
-Dajemy 40% dochodu dla Państwa,dajcie 40 % podwyżki! ,itd,itp....

Przede wszystkim tez placimy podatki!
Ilez to razy jakis bogaty smierdziel wykrzyczal nam w twarz ,ze pracujemy za jego pieniadze :evil:

protest

Fakt protest nie na wiele się zda. Nie ważne czy będzie 350 czy 5000. Teraz URLOPY NA ŻĄDANIE i L4 do końca lutego potem STRAJK WŁOSKI do końca kwietnia. Niech kolejki będą 2 lub 3 razy większe.

Płace

Jak jakiś dziany pajac mówi że pracujesz za jego podatki. to mówcie że pielęgniarki lekarze też. Więżenia z czego są utrzymywane ze środków caritasu. To nie ameryka.

Back
Do góry