Protest w Warszawie - PIKIETA MF w dniu 31.01.2008r.

to prawda, moim skromnym zdaniem zadne pikiety i manifestacje nam nie pomogą, tylko stracimy czas i energię, a musi nam tej siły i determinacji jeszcze wystarczyć , aby do końca to pociągnąć! :wink: z całym szacunkiem dla pomysłu ów pikiety, ale tylko L-4 i UŻ nam pomogą w walce o lepszy byt i warunki pracy! TYLKO W JEDNOŚCI SIŁA! :wink:

SZANOWNE KOLEŻANKI I KOLEDZY!!!!! DOROHUSK BARDZO WAM DZIĘKUJE ZA POPARCIE I GEST SOLIDARNOŚCI!!!!!!!!!!!!!POZDRAWIAMY

Ludzie. Dajcie spokój z tymi wpisami. Wiadomo, że działania tu i teraz są najważniejsze, przecież ja ich nie krytykuję.
Pikiety chce wielu ludzi i robię w tej sprawie rozeznanie.
Robię wszystko co mogę, aby ruszyć do działania Federację, do tego aby każdy ZZ nagłaśniał sprawę w każdym Województwie w mediach. Przekonuję także do podjęcia czynnych działań.
PIKIETA W TYM NIE PRZESZKADZA W ŻADEN SPOSÓB.
WIADOMO< ŻE DZIAŁANIA NA TERAZ SĄ NAJWAŻNIEJSZE, TO JEST OCZYWISTE.
W Dziale "WAŻNE INFORMACJE" załączę pisma, które wysłałem dzisiaj, celem obudzenia Federacji.

Ano trza radzić jak tego dokonać, bo na zwiazki nie ma co liczyć, a pikieta 31.08. to kolejna bzdura "naszych", rządowych działaczy związkowych...

slawomir.siwy napisał:
Ludzie. Dajcie spokój z tymi wpisami. Wiadomo, że działania tu i teraz są najważniejsze, przecież ja ich nie krytykuję.
Pikiety chce wielu ludzi i robię w tej sprawie rozeznanie.
Robię wszystko co mogę, aby ruszyć do działania Federację, do tego aby każdy ZZ nagłaśniał sprawę w każdym Województwie w mediach. Przekonuję także do podjęcia czynnych działań.
PIKIETA W TYM NIE PRZESZKADZA W ŻADEN SPOSÓB.
WIADOMO< ŻE DZIAŁANIA NA TERAZ SĄ NAJWAŻNIEJSZE, TO JEST OCZYWISTE.
W Dziale "WAŻNE INFORMACJE" załączę pisma, które wysłałem dzisiaj, celem obudzenia Federacji.
W TAKIM PORZYPADKU JAK SŁUZBA CELNA NIE WIELE JEST MOZLIWOSCI I DLATEGO TRZEBA WYKOZYSTAĆ WSZYSTKO CO NIE JEST ZABRONIONE W TYM I PIKIETA

Panie Slawku a co ta pikieta da? Pochodzimy pod MF wyjdzie ktos pogadac i na tym sie skonczy. Teraz jest najwieksza szansa aby UE zobaczyla jak jest w Polsce. Zatrzymanie granica oto jest metoda :)

Panie Sławku gro osób jest na L4 i będzie na nim myślę do końca tego tygodnia, dlatego tez termin 31.01 jest w/g mnie odległy. Wydaje mi sie że pikieta pod MF powinna być przeprowadzona najszybciej jak to możliwe czyli max. do 28.01. 2008.

Trzeba wykorzystać szum medialny, który wywołany jest protestem na granicy, trzeba zmobilizować " chorych" podstawić autokary i ... wszyscy na Warszawę.
Oddziały wewnętrzne Łódź, Warszawa, itd też mogą wziąć wtedy NŻ i spotkać sie pod MF.

Co do sondy prowadzonej przez Pana, drogi Panie a gdzie są przedstawiciele ZZ z poszczególnych IZB CELNYCH !!!!

Przecież na tym forum każdy może zapewnić Pana ze przyjedzie a efekt może być zgoła inny ....

TYLKO POSPOLITE RUSZENIE i zaangażowanie WSZYSTKICH ZZ !!!!

Jest dużo chętnych na PIKIETĘ, dlatego niezależnie od działań na już prosze o dalsze zgłoszenia. Wiadomo, że działania na tu i teraz są najważniejsze, ale pikieta temu nie zaszkodzi. Termin krótszy nie wchodzi w rachubę ze względów logistycznych - też chciałbym wcześniej.

Załączam link zawierający wszystkie APELE i INFORMACJE ZWIąZKOWE wystosowane dzisiaj w związku z zaistniałą sytuacją
http://www.celnicy.pl/viewtopic.php?p=29073#29073

Widzieliscie osttanie spotkanie rzadu z lekarzami i pielegniarkami?
6 godzin gadania o niczym :!:
Trzeba nimi wstrzasnac wreszcie.
I nie mowic przede wszystkim o pieniadzach,choc te sa wazne,ale glownie o porawie warunkow pracy,ochronie prawnej i zmianie ustawy o SC.

Zatrzymani i nieslusznie zwolnieni ze sluzby!
A Wam nie zalezy na oczyszczeniu? Moze napiszcie gdzie trzeba?

Back
Do góry