Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Myślę, że lepsza taka akcja jako wstęp niż żadna, zważywszy na to, że sami skarbowcy raczej nie należą do grupy zawodowej chętnej na jakiekolwiek protesty, więc jest to napewno krok w dobrym kierunku. Myślę więc, że jeśli całe środowisko KAS zjednoczy się w tej nadchodzącej wojnie, zamiast bagatelizować czy nawet wyśmiewać drugą grupę, wtedy na pewno mamy większe szanse coś pozytywnego osiągnąć.Wyłączenie kompa na 15 minut o 10:00 to dokładnie tyle ile według kodeksu pracy przysługuje przerwy od komputera po 3 godzinach pracy (zakładając, że ktoś od 7 pracuje). Niezły bunt
Ta akcja to nie jest bunt. Ta akcja jest po to by pokazać że skarbowcy również mogą połączyć siły. Ale taki mądry funkcjonariusz jak ty zapewne się domyśliłWyłączenie kompa na 15 minut o 10:00 to dokładnie tyle ile według kodeksu pracy przysługuje przerwy od komputera po 3 godzinach pracy (zakładając, że ktoś od 7 pracuje). Niezły bunt
Działamy. Oprócz urzędowej akcji agitacyjnej ( właściwie to nawet nie trzeba było agitować ) czekają już podrukowane stosowne komunikaty.Ależ ta akcja ma ogromny sens. Oczywiście jeśli się uda. Większość pracowników po przyjściu do pracy uruchamia poltax. I właśnie obciążenie tego centralnego systemu będzie doskonałym miernikiem jedności.
Pracownicy 400 urzędów wyłączą poltax. Obciążenie z kilkunastu tysięcy połączeń spadnie do kilkuset. Czujecie jak wygląda wykres obciążenia w funkcji czasu? Może być pięknie. Działajcie zamiast stękać.
A może zrobić coś w drugą stronę, tzn. wzmożyć o określonej godzinie działalność w jakimś systemie żeby serwery padły ?Ależ ta akcja ma ogromny sens. Oczywiście jeśli się uda. Większość pracowników po przyjściu do pracy uruchamia poltax. I właśnie obciążenie tego centralnego systemu będzie doskonałym miernikiem jedności.
Pracownicy 400 urzędów wyłączą poltax. Obciążenie z kilkunastu tysięcy połączeń spadnie do kilkuset. Czujecie jak wygląda wykres obciążenia w funkcji czasu? Może być pięknie. Działajcie zamiast stękać.
Wczoraj samodzielnie padł POLTAX. Może w czwartek tez padnie?A może zrobić coś w drugą stronę, tzn. wzmożyć o określonej godzinie działalność w jakimś systemie żeby serwery padły ?
Nie żebym był jakiś seksistowski, ale czy jest gdzieś określony opublikowany aktualny podział na płeć wśród funkcjonariuszy i skarbowców?Pytanie, czy po tej akcji ludzie w US wytrzymaja presje jak się zacznie rozstawianie po kątach, straszeniem wpisami do akt, czy nagannami.
To pokaże na ile realnie ten protest ma szanse na zaistnienie.
Wyłączenie kompa na 15 minut o 10:00 to dokładnie tyle ile według kodeksu pracy przysługuje przerwy od komputera po 3 godzinach pracy (zakładając, że ktoś od 7 pracuje). Niezły bunt
Nie żebym był jakiś seksistowski, ale czy jest gdzieś określony opublikowany aktualny podział na płeć wśród funkcjonariuszy i skarbowców?
Zawsze miałem wrażenie, że jednak funkcjonariusze to głównie faceci z krwi i kości, a skarbowcy to jednak kobiety.
Czy w takim przypadku celnicy nie powinni dżentelmeńsko wspierać i dodawać otuchy płci pięknej, tym bardziej, że walczymy o to samo ?
Nie pomagasz. Ale to moje zdanie tylko.Nie wiem czy skarbowcy mówią dość skoro wymyślają jakieś kadłubowe akcje podczas gdy szef związku zawodowego, który mieni się najważniejszym i najsłuszniej ich reprezentującym właśnie bez zająknięcia na temat losu skarbowców podpisał poparcie dla wiadomo czyjego popychadełka (szefostwo działu skarbowego znów będzie stało w niewygodnym rozkroku a posty z "zaprzyjaźnionego" forum będa znikać jak grzyby po deszczu)
Nie wiem czy funkcjonariusze zdaja sobie sprawę ale duża część skarbowców jak nie większa połowa siedzi w domu na "zdalnej" i obsługuje szkolenia w Atenie i to przy dobrych wiatrach. A tym co są w pracy i jako nieliczni wyrazili chęć wystarczy, że wyłączą dostęp do domeny MF na 15 minut z powodu niespodziewanej awarii i po proteście nie będzie śladu.
...
A tym co są w pracy i jako nieliczni wyrazili chęć wystarczy, że wyłączą dostęp do domeny MF na 15 minut z powodu niespodziewanej awarii i po proteście nie będzie śladu.
Nie wiem czy skarbowcy mówią dość skoro wymyślają jakieś kadłubowe akcje podczas gdy szef związku zawodowego, który mieni się najważniejszym i najsłuszniej ich reprezentującym właśnie bez zająknięcia na temat losu skarbowców podpisał poparcie dla wiadomo czyjego popychadełka (szefostwo działu skarbowego znów będzie stało w niewygodnym rozkroku a posty z "zaprzyjaźnionego" forum będa znikać jak grzyby po deszczu)
Nie wiem czy funkcjonariusze zdaja sobie sprawę ale duża część skarbowców jak nie większa połowa siedzi w domu na "zdalnej" i obsługuje szkolenia w Atenie i to przy dobrych wiatrach. A tym co są w pracy i jako nieliczni wyrazili chęć wystarczy, że wyłączą dostęp do domeny MF na 15 minut z powodu niespodziewanej awarii i po proteście nie będzie śladu.