Linie trzyma 50 osób, a mf się śmieje...
Plują sobie w brodę pewnie, że aż tyle obiecali skoro protestu nie ma..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Linie trzyma 50 osób, a mf się śmieje...
U niektorych nastapil syndrom wypalenia. Nie nawolujcie do bialej flagi, bo zaczynacie robic krecia robote. lepiej odpoczac od forum niz siac na nim defetyzm.To nie jest jeszcze czas na wysuwanie zwlaszcza destabilizujacych wnioskow. Wiecej optymizmu.
ponownie sugeruję rozpoczęcie formalnego protestu. Czy fachowcy uważają, że nadal należy zwlekać? Same nawoływania na forum to za mało.
Skarbowcy też się czują oszukani. Zresztą nie pierwszy raz ... Skoro szef SC uważa, że nie trzeba podnosić kwoty bazowej, że trzeba nam odebrać '"13", bo "nas nie motywują". PO-PSL tak nas przećwiczyli przez 8 lat, że teraz każdy ochłap weźmiemy.
655 zł brutto ... gdyby to było dla każdego tak samo to jeszcze. Ale mądrale uznali, że taką kasę dostaną młodzi (tzn. bez wysługi). Reszcie w tych 655zł zmieści się wysługa. No i oczywiście dla obu grup w to wchodzi "13". Więc wyjdzie .... a nie podwyżka.
Pracy nie idzie już przerobić, nadgodziny niepłatne (i nie ma kiedy odebrać wolnego, a poza tym musi być zgoda przełożonego, a ten jej nie da), nabory anulowane albo nierozstrzygnięte. Ludzie odchodzą i nie tylko na emerytury. NIKT nie wyciąga z tego żadnych wniosków.
Protest ma być oddolny, a to, że na związek płacisz, nikogo nie obchodzi...
Kolejne żale. I tak w kółko, a d..py ruszyć nie ma komu. Chcesz płakać w rękaw, czy podać chusteczkę?
Przyganiał kocioł... U celników tez zbyt wielu d..py nie rusza! Dobrze ktoś napisał "gdzie te 5000 członków"?
Z jedną poprawką ( nie osiem tylko sześć lat - wszak ostatnia waloryzacja kwoty bazowej miała miejsce w 2009 r. ) zgadzam się z tym wpisem. I bardzo mnie cieszy, że Moderator (?) "tamtego" forum jest innego zdania niż "główny rozgrywający" proreżimowego związku zawodowego.Skarbowcy też się czują oszukani. (...)
Nie jestem celnikiem, tylko cywilem.
Mam pytanie, może MOTYW-ACJA wie. Po co FORUM - SKARBOWCY , skoro tam nic nie można napisać, tylko czytać wypowiedzi KIM IR SENA?