w oc iv warszawa wiszą kartki z napisem "protest przeciwko wartościowaniu" od piątku.
W oc nysa i opole od dzisiaj.
Bądźmy wszyscy razem.
brawo - szczególnie dla warszawy
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
w oc iv warszawa wiszą kartki z napisem "protest przeciwko wartościowaniu" od piątku.
W oc nysa i opole od dzisiaj.
Bądźmy wszyscy razem.
Jak za dawnych czasów - nie wolno wyrażać i manifestować niezadowalonia z posunięć władzy. Władza wszak jest nieomylna. Nie wiadomo czy smiać się czy płakać. DIC i NUC wydają polecenia o zerwaniu kartek. Wobec histerycznych zachowań kadry kierowniczej celnicy kładą po prostu kartki na biurkach.
Piszcie proszę, gdzie powiesiliście bądź położyliście kartki na swoich biurkach.
PROTEST JEST SKUTECZNY, CO WIDAĆ PO ZACHOWANIACH KADRY.
BĄDŹMY WSZYSCY RAZEM.
Tak zrobię! Tylko niech ktoś mi podpowie, gdzie mogę znaleźć opis stanowisk i czasochłonność??
to sie nazywa DYSKRYMINACJA W MIEJSCU PRACY . Przepisy antydyskryminacyjne istnieją w Kodeksie pracy od ponad 6 lat, licząc od pierwszej zmiany wprowadzonej przez ustawę z 24.8.2001 r.1, która ustaliła nowe brzmienie art. 112 KP. Przepis ten nie odnosi się wprawdzie wprost do zakazu dyskryminowania, ale jednak sankcjonuje zasadę równości pracowników, którą można rozumieć również jako zasadę niedyskryminowania. Artykuł 113 KP precyzujący wprost zasadę zakazu dyskryminacji w zatrudnieniu wprowadzony został do katalogu podstawowych zasad prawa pracy. Szczegółowe normy prawne dotyczące zakazu dyskryminacji w zatrudnieniu znajdują się w rozdziale IIa działu pierwszego Kodeksu pracy w art. 183a–183e KP. Zostały one wprowadzone do Kodeksu pracy 1.1.2002 r., a ich aktualne brzmienie obowiązuje od 1.1.2004 r.2. Jest to wynikiem dostosowania przepisów Kodeksu pracy do prawa unijnego, m.in. dyrektywy 2000/43/WE z 29.6.2000 r. w sprawie stosowania zasady równego traktowania osób bez względu na rasę lub pochodzenie etniczne, dyrektywy 2000/78/WE z 27.11.2000 r. ustanawiającej warunki ramowe na rzecz równego traktowania w dziedzinie zatrudnienia i pracy oraz dyrektywy 2002/73/WE z 23.9.2002 r. zmieniającej dyrektywę 76/207/EWG w sprawie stosowania zasady równego traktowania mężczyzn i kobiet w zakresie dostępu do pracy, szkolenia zawodowego, awansów, warunków pracy (dalej jako: dyrektywy).To po pierwsze i ja tez poprosze.
Poza tym, jak juz okolo 8.11 wrecza nam te tfu propozycje to trzeba miec asa w rekawie. Nie wiem tylko czy argument ze kolega X ma mniejszy zakres obowiazkow (ale jest przydupasem) a dostal stanowisko wyzej cos da
I TYLE W TEMACIE. NALEŻY ZATEM DOKONAC PORÓWNANIA OPISU STANOWISK W POSZCZEGÓLNYCH OC/UC W KRAJU - CIEKAWA JESTEM JAK TO WYJDZIE. CZY FC. Z IDENTYCZNYMI ZADANIAMI SĄ W KRAKOWIE POZNANIU GDYNI WARSZAWIE TAK SAMO ZWARTOSCIOWANI??? PROSZĘ PO 08.11 ZALOZYC WĄTEK BY MÓC W NIM DOKONYWAĆ WPISÓW GDZIE JAKĄ PROPOZYCJE PRZY JAKICH ZADANIACH OTRZYMANO!
kartki z napisem "protestujemy przeciwko niesprawiedliwemu wartościowaniu" jeżeli kadra histeryzuje i nakazauje zrywać kartki proponuję nie kopać się z koniem i położyć kartki na biurkach.