Protest - dodatek mieszkaniowy

A mogę poprosić o źródło tej informacji? Bo coś takiego to była propozycja Mf dla nas na poprzednim spotkaniu i to by upadło bo to dyskryminacja. Wierzyc mi się nie nie chce że ktoś ze zwiazkow by to napisał . Chociaż jeśli to prawda to ja też opuszczę związek

A mogę poprosić o źródło tej informacji? Bo coś takiego to była propozycja Mf dla nas na poprzednim spotkaniu i to by upadło bo to dyskryminacja. Wierzyc mi się nie nie chce że ktoś ze zwiazkow by to napisał . Chociaż jeśli to prawda to ja też opuszczę związek

Attachments

Okazuje się że ten „projekt” czy rodzaj poprawki nie został włączony do prac w Senacie. I ok. Sama inicjatywa zasługiwała na uznanie. Dlaczego jednak takie treści przeszły…? Przewodnicząca podpisała - ok, sama jednak nie zdecydowała (raczej) - prezydium czy cały zarząd..? Było to konsultowane wewnętrznie - nie wątpię, że tak, ale jak szeroko?
Nawiąże - przepraszam obecny zarząd- do sposobów działania Sławka - konsultował takie trudne, przełomowe tematy na forum, szeroko - to było lepsze. Środowisko znało kierunki, a zamysł działania był czytelny. Krytyka była, jest i będzie ale reakcja była niezwłoczna.
Wiem, że większość osób, z tych co były wcześniej, nadal jest w zarządzie więc co jest..? Z lojalności nie będą się wzajemnie i to tu podważać ale coś się wymyka, coś nie styka. To nie jest kwestia, że byłoby za dobrze w tej służbie, że mamy dużo i nietyczne prosić o więcej (takie głosy też słyszę) Kwestia tego dużo jest bardzo bardzo względna i może być to krótkotrwałe dużo. Ważne i niezaprzeczalne - mamy jako służba mniej niż niż inni!
A to na bank! - jest nieetyczne!
To ma piętnować związek ws. mieszkaniówki - pismami, projektami, postawą, wypowiedzią i to spójnie. MF czy rząd ma inne zadanie a związek ma nas chronić i bronić naszych praw.
To niby takie oczywiste…

Czyli niewielki % złapałby się na to świadczenie i nowi funkcjonariusze.
Jak już padło to pytanie: po co taki zapis? W innych służbach należy się wszystkim.
To jest kpina z wszystkich funkcjonariuszy w SCS. Brak słów...

Dzień dobry!
Widzę, że niektórzy w końcu się budzą ...

Od niedawna mam swoje mieszkanie ale wraz z nim kredyt na 30 lat, czyli wg projektu ZZ mieszkaniówka mi się nie należy. No tak, co będą dawać takim burżujom.

No fakt ja jestem w szoku. A pismo jest po prostu głupie bo jak można pisać o ujednoliceniu sytuacji naszej z innymi służbami wyłączając większość funków i stosując kompletnie inne zasady. I jeszcze nawiązywać do mieszkaniówki w wojsku gdzie również jest ona powszechna. Mam nadzieję że ktoś z zarządu się obudzi w końcu bo powstał spory ferment co wspaniale wykorzystują inne centrale związkowe a wśród funków bardzo duży niepokój . Jak ludzie zaczną rezygnować to wcale się nie zdziwię.

Obok emerytur ten dodatek stał się jednym z najważniejszych czynników przyciągających ludzi do munduru. Wystarczy spojrzeć co stało się w Policji (a to na razie tylko zapowiedź, też nie mają jeszcze na 100 % klepniętego) Tym świadczeniem rozwiązali praktycznie problem etatowy. Przyjętych ludzi w tym roku już mają o ponad tysiąc więcej niż w całym 2024r., a jeszcze trochę 2025r. nam zostało. Tłumaczenia, że u nas braków nie ma są złudne wiele ludzi już szykuje kwity na emkę, przez ostatnie lata wstrzymywała ich modernizacja, dodatki starcze i solidne podwyżki kwoty bazowej. Zaraz góra obudzi się z ręką w nocniku, tylko co to ich obchodzi...

Back
Do góry